Περιλαμβάνονται παραγωγές της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης που καλύπτουν όλες τις ζώνες προγράμματος. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ντοκιμαντέρ (ιστορικά, πολιτιστικά, έρευνας), εκπομπές για τις τέχνες ή εκπομπές λόγου, πολιτιστικά μαγκαζίνο, σειρές μυθοπλασίας, θεατρικά, καθώς και μουσικές, παιδικές και ενημερωτικές εκπομπές, από το 1974 μέχρι σήμερα (2009). Το υλικό είναι χωρισμένο με βάση το είδος (σειρά-αυτοτελές) και το είδος του τηλεοπτικού προγράμματος.
Ταινίες επικαίρων, πλάνα αρχείου, καθώς και τηλεοπτικά ρεπορτάζ ειδήσεων, κατηγοριοποιημένα ανά δεκαετία, από το 1910 έως και τη δεκαετία 1990, και θεματικά. Ντοκουμέντα των αρχών του 20ου αιώνα, από τον 1ο Βαλκανικό Πόλεμο, τον Μεσοπόλεμο, το Αλβανικό Μέτωπο, τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή. Επιπλέον ντοκουμέντα νεότερων χρόνων, όπως τα «Ελληνικά Επίκαιρα» της τότε Προεδρίας της Κυβέρνησης και εκπομπές επικαιρότητας της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και της άλλοτε ΥΕΝΕΔ.
Η ενότητα περιέχει δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το 2008 μέχρι το 2013 και συγκεκριμένα: το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ με πρώτη καταχώριση στις 16-08-2008, το κεντρικό δελτίο της ΕΤ3 με πρώτη καταχώριση στις 01-01-2009, το δελτίο ειδήσεων του ΠΡΙΣΜΑ+ για τα Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) με πρώτη καταχώριση στις 01-01-2009.
Στιγμιότυπα από την μεσοπολεμική πολιτική, κοινωνική, καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας και το Αλβανικό Μέτωπο (Συλλογή Π.Πουλίδη, 1905-1967), τη μεταπολεμική πολιτική, κοινωνική, καλλιτεχνική ζωή (Συλλογή Υιών Πουλίδη, δεκαετίες 1940 -1980), φωτογραφίες από τη Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922), στιγμιότυπα από θεατρικές παραστάσεις για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Οι φωτογραφίες είναι κατηγοριοποιημένες ανα συλλογή και θεματικά.
Περιλαμβάνονται χειρόγραφα έργα Ελλήνων δημιουργών για τις ανάγκες ραδιοφωνικών εκπομπών και της ορχήστρας της ΕΡΤ από την εποχή της Υπηρεσίας Ραδιοφωνικών Εκπομπών (1936 ΥΡΕ), φωτοτυπίες χειρογράφων Ελλήνων συνθετών (προτάσεις συνεργασίας και παραχωρήσεις) και έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών τυπωμένα από εκδοτικούς οίκους, ορισμένα από τα οποία χρονολογούνται από την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και φέρουν τη σφραγίδα της WEHRMACHT, ενώ άλλα προέρχονται από αγορές και δωρεές.