ΚΕΡΚΥΡΑ Η ΛΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ
0000008532
Αφιέρωμα στην Κέρκυρα, εστιασμένο στην ιστορία του νησιού.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000008532
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ, ΟΙ
ΚΕΡΚΥΡΑ Η ΛΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ
Χρονολογία Παραγωγής
1999
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ)
Περίληψη
Αφιέρωμα στην Κέρκυρα, εστιασμένο στην ιστορία του νησιού.
Περιγραφή Περιεχομένου
Ο ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ μέσα από το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς «ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ» μας ξεναγεί στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας.
Παρουσιάζεται η ιστορία του νησιού από την αρχαιότητα-με παράλληλη προβολή των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης-τη βυζαντινή κυριαρχία-με τους βυζαντινούς ναούς της Αγίας Κέρκυρας και του Ιάσωνος και Σωσιπάτρου-και τις ξένες κατακτήσεις του νησιού, με ιδιαίτερη αναφορά στη βενετική κυριαρχία. Παρουσιάζονται μνημεία όπως το βενετσιάνικο Παλαιό Φρούριο, το γαλλικό Λιστόν, το ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, ανάμνηση της αγγλικής προστασίας, ενώ ιδιαίτερος λόγος γίνεται και για τις πολυάριθμες εκκλησίες που κτίστηκαν επί Ενετοκρατίας, χαρακτηριστικά παραδείγματα του επτανησιακού ρυθμού-με σημαντική αναφορά στον Άγιο Σπυρίδωνα. Τέλος, ιδιαίτερος λόγος γίνεται για την Κέρκυρα ως σπουδαίο μουσικό κέντρο, με τις χορωδίες, φιλαρμονικές ορχήστρες, καθώς και τους Κερκυραίους συνθέτες.
Τίτλοι έναρξης.
00:01:36:00
Πλάνο-κάρτα στην οποία αναγράφεται ο τίτλος της εκπομπής «ΚΕΡΚΥΡΑ, Η ΛΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ».
00:01:41:00
Πλάνα με τη λιμνοθάλασσα του ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ, όπου βρίσκεται το ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ. Ο φακός κινείται στη θάλασσα παρουσιάζοντας την απέναντι στεριά που σταματά στο ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ διαβάζει απόσπασμα σχετικό με την ΚΕΡΚΥΡΑ.
00:02:28:00
Πλάνο με το καμπαναριό που βρίσκεται στο ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ, με θέα στην πόλη της ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ κάνει λόγο για τα πολλά μνημεία, τους ναούς και τα κτήρια του νησιού, που μαρτυρούν την ιστορία του. Αναφέρεται σε μυθολογικά στοιχεία και στην προέλευση του ονόματος ΦΑΙΑΚΙΑ, καθώς και στον πολιτισμό και τη φιλοξενία του ναυτικού λαού των ΦΑΙΑΚΩΝ. Ο φακός κινείται στο λιμάνι, όπου δεσπόζουν επιβλητικά κτήρια. Πλάνο στην πρόσοψη του Δημαρχείου με ανάγλυφες παραστάσεις, μία από τις οποίες είναι η «Απήδαλος Ναύς», έμβλημα της ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ο παρουσιαστής στο ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ με φόντο την πόλη της ΚΕΡΚΥΡΑΣ μιλάει για τους επισκέπτες του νησιού, που γεύονται τον πολιτισμό, το κρασί και τη ζεστασιά του.
00:04:34:00
Νυχτερινό πλάνο με χορωδία από άντρες και γυναίκες που περνούν από την Πλατεία Δημαρχείου τραγουδώντας, ενώ ο κόσμος χειροκροτεί. Πλάνα με τα κτήρια στην Πλατεία ΣΠΙΑΝΑΔΑ, το ΛΙΣΤΟΝ, το καμπαναριό της ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (16ου αιώνα). Πανοραμικά πλάνα της πόλης, όπου φαίνονται τα καμπαναριά και οι στέγες των σπιτιών. Πλάνο με το καμπαναριό και τον τρούλο του Καθολικού Ναού της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
00:05:50:00
Ο φακός κινείται προς την Πλατεία ΣΠΙΑΝΑΔΑ και αποκαλύπτει το Πάλκο. Πλάνα από το ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ με τον Ναό του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, με το περιστύλιο του Άγγλου αρμοστή ΤΟΜΑΣ ΜΕΤΛΑΝΤ (THOMAS MAITLAND) στη ΣΠΙΑΝΑΔΑ, το ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ, πουλιά που πετούν σε σχηματισμό Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στη στρατηγική θέση της ΚΕΡΚΥΡΑΣ και στις μεγάλες δυνάμεις που την διεκδικούσαν από τα αρχαία χρόνια.
00:06:48:00
Ο φακός κινείται από το ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ μέχρι το ανάκτορο των ΑΓΙΩΝ ΜΙΧΑΗΛ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Πλατεία ΣΠΙΑΝΑΔΑ. Πλάνα με ευρήματα που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ανάμεσά τους διακρίνεται το αέτωμα της ΓΟΡΓΟΥΣ από το μεγάλο Ναό της ΑΡΤΕΜΙΣ, όπου ο φακός εστιάζει στις λεπτομέρειες, και το κεφάλι μικρού ΚΟΥΡΟΥ. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στη μεγάλη οικονομική, εμπορική ακμή και άνθηση σε όλες τις τέχνες κατά την αρχαιότητα.
00:08:05:00
Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ στο Αρχαιολογικό Μουσείο της ΚΕΡΚΥΡΑΣ μπροστά από τμήμα Αρχαϊκού Αετώματος με σκηνή Διονυσιακού Συμποσίου, που βρέθηκε στο ΦΙΓΑΡΕΤΟ γύρω στο 500 π. Χ. Ο φακός εστιάζει στις λεπτομέρειες. Ο παρουσιαστής στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Αναφέρεται στους λόγους της παράδοσης του νησιού στους ΡΩΜΑΙΟΥΣ το 229 π. Χ και στην κατοπινή Βυζαντινή κυριαρχία, που οδήγησε στην μετακίνηση των κατοίκων στη μικρή βραχώδη χερσόνησο με τις δυο κορυφές (CORFU). Πλάνα με το ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ και τα ερείπια της Βασιλικής της ΑΓΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στην ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ.
00:09:46:00
Πλάνο με τον τοίχο του δυτικού προτειχίσματος του ΝΕΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ όπου υπάρχει ανάγλυφο φτερωτό λιοντάρι του ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, έμβλημα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της ΒΕΝΕΤΙΑΣ, βενετικό οικόσημο και χαραγμένη επιγραφή σε λίθινη πλάκα. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στη Βενετική κυριαρχία επί 400 χρόνια, την πιο μακρόχρονη και πλούσια σε πολιτιστική ανάπτυξη. Μιλάει για τη γεωγραφική θέση του νησιού, που ευνόησε την πολιτιστική επαφή με άλλους λαούς. Πλάνα με το ΝΕΟ ΦΡΟΥΡΙΟ και την Καθολική Μητρόπολη του ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ (Μητρόπολη των Λατίνων). Πανοραμικό πλάνο με την πόλη, το Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ με φόντο το ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ, την περιοχή ΜΟΥΡΑΓΙΑ, τη θάλασσα. Ο παρουσιαστής διαβάζει απόσπασμα σχετικό με τη γεωγραφική θέση της ΚΕΡΚΥΡΑΣ από το έργο του συγγραφέα Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ «ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ».
00:11:43:00
Πλάνα με το ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ, με φυσικό τοπίο της ΚΕΡΚΥΡΑΣ και με το Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ διαβάζει απόσπασμα του ποιητή ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ για την ομορφιά του νησιού.
00:12:06:00
Πλάνο με το ΛΙΣΤΟΝ, από όπου περνάει Φιλαρμονική. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ μιλάει για τη σχέση των ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ με τη μουσική, που αντλεί την παράδοσή της από τη μακρόχρονη Ενετική κατοχή. Αναφέρεται στους μεγάλους συνθέτες που γέννησε το νησί, όπως ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, συνθέτης του Εθνικού Ύμνου, ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, συνθέτης του Ολυμπιακού Ύμνου, ο ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΔΟΒΑΣ και άλλοι. Μιλάει για τις Φιλαρμονικές του νησιού και διαβάζει απόσπασμα του χρονογράφου ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ σχετικό με τη μουσική καλλιέργεια και ευαισθησία των ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ.
00:14:36:00
Πλάνα με το ΛΙΣΤΟΝ, από όπου περνάει Φιλαρμονική, με την Καθολική Μητρόπολη του ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ (Μητρόπολη των Λατίνων), με την Πλατεία ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ, με Πάλκο και συντριβάνι της Πλατείας ΣΠΙΑΝΑΔΑΣ, με το Ανάκτορο των ΑΓΙΩΝ ΜΙΧΑΗΛ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ όπου διακρίνεται το χάλκινο Άγαλμα του Άγγλου αρμοστή ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΑΝΤΑΜ (FREDERICK ADAM), με κτήρια της ΣΠΙΑΝΑΔΑΣ, με το Γήπεδο Κρίκετ. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στην καλλιτεχνική ευαισθησία των ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ήδη από την αρχαιότητα.
00:16:09:00
Πλάνα με τα ερείπια της Βασιλικής της ΑΓΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στην ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ, που κτίστηκε τον 5ο αιώνα μ. Χ. από τον Επίσκοπο ΙΟΒΙΑΝΟ. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται σε ιστορικά στοιχεία της Εκκλησίας.
00:16:54:00
Πλάνα με τον Ναό των Αγίων ΙΑΣΟΝΟΣ και ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΥ, οι οποίοι δίδαξαν το χριστιανισμό στους ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥΣ στα παλαιοχριστιανικά χρόνια. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στην αρχιτεκτονική του Ναού που χρονολογείται περί τα 1000 μ. Χ. Πλάνα από το εσωτερικό του Ναού, με τις λίγες σωζόμενες τοιχογραφίες του 11ου-12ου αιώνα και εικόνες Κρητικών αγιογράφων.
00:17:49:00
Πλάνα από την πόλη της ΚΕΡΚΥΡΑΣ με το ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ στο βάθος και το ψηλό καμπαναριό του ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ. Πλάνα με το καμπαναριό και τον τρούλο του Καθολικού Ναού της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, με στέγες και καμπαναριά που προεξέχουν, με βυζαντινή εκκλησία και το καμπαναριό της. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στις πολυάριθμες εκκλησίες της πόλης, εποχής Ενετοκρατίας, ένδειξη της βαθιάς θρησκευτικότητας των ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ. Μιλάει για την αρχιτεκτονική τους με επιρροές από την Αναγέννηση, το Μπαρόκ και τη βυζαντινή αρχιτεκτονική (Επτανησιακός τύπος). Πλάνα με την πρόσοψη του Μητροπολιτικού Ναού της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ της ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑΣ και από το εσωτερικό του.
00:19:15:00
Πλάνα με εκκλησίες και τα κωδωνοστάσιά τους, μεταξύ των οποίων ο Ναός των Αγίων ΙΑΣΟΝΟΣ και ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΥ και το καμπαναριό του ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, προστάτη του νησιού. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ περιγράφει τα καμπαναριά. Πλάνα στα οποία διακρίνεται το επιβλητικό καμπαναριό του ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ με το ρολόι. Ακολουθούν πλάνα από το εσωτερικό του Ναού, με τη λάρνακα που φυλάσσεται το λείψανο του Αγίου, τα σπουδαία έργα τέχνης που διακοσμούν τον Ναό. Ο παρουσιαστής μιλάει για την ανεκτίμητη εικαστική κληρονομιά που φέρουν οι εικόνες του 16ου αιώνα, έργα σημαντικών Κρητικών αγιογράφων όπως του ΜΙΧΑΗΛ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, που διακοσμούν τις εκκλησίες της ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
00:21:37:00
Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ με φόντο την πόλη της ΚΕΡΚΥΡΑΣ αναφέρεται στη ζωντάνια και την παράδοση του νησιού, όπου η αρχιτεκτονική και οι άλλες τέχνες έχουν βρει γόνιμο έδαφος για να φτιάξουν τη δική τους ομοιομορφία. Πλάνα με κτήρια της πόλης καθώς ο αφηγητής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της αναγεννησιακής πόλης, η οποία οφείλει την ομορφιά της στην εντύπωση της αδιάκοπης συνέχειας μέσα στο χώρο και το χρόνο που παρουσιάζουν τα κτήρια στο σύνολό τους.
00:23:24:00
Νυχτερινό πλάνο με χορωδία από άντρες και γυναίκες που τραγουδούν και άλλους που συνοδεύουν με έγχορδα μουσικά όργανα, με τον κόσμο που χειροκροτεί. Πλάνα με την πρόσοψη κτηρίων.
00:25:09:00
Πλάνα με κτήρια στην Πλατεία ΣΠΙΑΝΑΔΑ και στα ΜΟΥΡΑΓΙΑ, με το ΛΙΣΤΟΝ, με καντούνι, με την Οδό ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ, το καμπαναριό του ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, το Άγαλμα του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, τη λαϊκή αγορά και με δρόμους της πόλης. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στη Βενετική, Αγγλική και Γαλλική κυριαρχία του νησιού, στην ελληνική εθνική συνείδηση του λαού, στους σπουδαίους ανθρώπους που γέννησε το νησί, όπως οι διανοούμενοι και διδάσκαλοι του Γένους ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ, ο θεμελιωτής της Νεοελληνικής Φιλολογίας ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΟΛΥΛΑΣ, οι ποιητές ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ και ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. Διαβάζει απόσπασμα σχετικό με την ιδιοσυγκρασία των ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ από το έργο του Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ «ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ».
00:27:35:00
Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ μέσα σε πλοίο με φόντο την περιοχή ΜΟΥΡΑΓΙΑ μιλάει για την ερωτική ατμόσφαιρα της ΚΕΡΚΥΡΑΣ και αποχαιρετά το νησί.
00:28:04:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Θεματικοί Όροι
Κέρκυρα, Βυζάντιο, Βυζαντινή Αυτοκρατορία, Βενετοκρατία, μουσική, αρχιτεκτονική, μνημεία, ναός, τοπική ιστορία
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
ΕΥΡΩΠΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΕΠΤΑΝΗΣΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: ΠΑΝΘΕΑΜΑ
Συντελεστές
Σκηνοθεσία:
ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Παρουσίαση:
ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Βοηθός σκηνοθέτη:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Βοηθός οπερατέρ:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ηλεκτρολόγος:
ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ηχολήπτης:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
Μουσική τίτλων:
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΠΙΘΑΣ
Μιξάζ:
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ
Εργαστήρια εικόνας:
ΣΚΛΑΒΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Κοπή αρνητικού:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
Τρυκέζα:
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΑΝΙΔΗΣ
Φωτοστοιχειοθεσία:
ΑΝΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕ
Μουσική επιμέλεια:
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Διεύθυνση παραγωγής:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Έρυνα:
ΝΙΝΝΕΤΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ – ΡΑΣΙΑ
Επιστημονικός σύμβουλος:
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΑΜΒΑΚΗ
Διεύθυνση φωτογραφίας:
ΤΑΚΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΑΚΟΣ
Σενάριο-Μοντάζ:
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Ευχαριστούμε:
το ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
την ΠΑΛΑΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
την 8η εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΞΩΝ
Βιβλιογραφία – πηγές:
ΚΕΡΚΥΡΑ ΙΟΝΙΟΝ ΦΩΣ
Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ «Κέρκυρα το νησί της λυρικής φαντασίας»
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Παραγωγή:
«ΠΑΝΘΕΑΜΑ»
© ΕΤ 2
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:28:36:17
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΦΙΛΜ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 172
Τελευταία Ενημέρωση
04/11/2009