ΜΥΤΙΛΗΝΗ Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ
0000008497
Αφιέρωμα στη Μυτιλήνη, με έμφαση στην ιστορία της πόλης.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000008497
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ, ΟΙ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ
Χρονολογία Παραγωγής
1998
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ)
Περίληψη
Αφιέρωμα στη Μυτιλήνη, με έμφαση στην ιστορία της πόλης.
Περιγραφή Περιεχομένου
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς «ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ» ο ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ μας ταξιδεύει στη Μυτιλήνη. Αναφέρεται στην ιστορία της πόλης από την προϊστορική εποχή, κατά την αρχαιότητα και κάνει λόγο για τις περιόδους πνευματικής άνθισης-από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Λόγος γίνεται ακόμα για τη βυζαντινή εποχή, την περίοδο της ηγεμονίας του Γενουάτη ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΑΤΕΛΟΥΖΟΥ, αλλά και για την κατάκτηση του νησιού από τον ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΩΑΜΕΘ Β τον ΠΟΡΘΗΤΗ. Περιγράφεται ακόμα η οικονομική άνθιση της πόλης, η εξέλιξή της σε σημαντικότατο οικονομικό και διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου μετά το 1850 και η πολεοδομική επανάσταση με την ανέγερση αρχοντικών και αστικών μεγάρων. Τέλος, αναφορά γίνεται στη σύγχρονη πόλη, στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η αφήγηση διανθίζεται με πλάνα της πόλης, του Κάστρου, του Αρχαιολογικού Μουσείου, αρχοντικών και άλλων αξιοθέατων που μαρτυρούν την ιστορία του τόπου.
Τίτλοι έναρξης.
00:01:37:00
Πλάνο-κάρτα στην οποία αναγράφεται ο τίτλος της εκπομπής «ΜΥΤΙΛΗΝΗ, Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ»
00:01:41:00
Άποψη του λιμανιού και της πόλης της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Ο παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ με φόντο το λιμάνι διαβάζει απόσπασμα από βιβλίο σχετικό με το νησί. Στη συνέχεια, αναφέρεται στην προέλευση του ονόματος της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, σύμφωνα με την παράδοση, στα αρχαία τοπωνύμια του νησιού και στην επιβίωσή τους παρά την πολυτάραχη ιστορία του τόπου.
00:04:04:00
Άποψη του λιμανιού και της πόλης της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Πανοραμική άποψη της πόλης. O παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στην ομορφιά του νησιού, που από την αρχαιότητα ενέπνευσε ποιητές, συγγραφείς και μουσικούς. Μιλάει για την κατοίκηση του νησιού ήδη από την προϊστορική εποχή, για την περίοδο ακμής τον 11ο π. Χ. αι. , εποχή Αιολικού Πολιτισμού, για το απόγειο της πολιτιστικής ακμής τον 7ο-6ο π. Χ. αι. , εποχή τυραννίας του ΠΙΤΤΑΚΟΥ, για τους σπουδαίους μουσικούς και ποιητές της Αρχαϊκής περιόδου: ΑΡΙΩΝ, ΤΕΡΠΑΝΔΡΟΣ, ΑΛΚΑΙΟΣ, ΣΑΠΦΩ. Παρεμβάλλονται πλάνα με τμήματα του Κάστρου, με αρχαιολογικό χώρο, με ανάγλυφο αιολικής εποχής στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Πλάνα από το εσωτερικό του Μουσείου, με εξαίρετα έργα τέχνης του Αιολικού Πολιτισμού και άλλων ιστορικών περιόδων, όπως μαρμάρινος Θρόνος που προέρχεται από το Αρχαίο Θέατρο. Πλάνα με το Άγαλμα της ΣΑΠΦΟΥΣ που βρίσκεται σε κεντρική πλατεία της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, σε αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου με ανάγλυφα, αγγεία, Ψηφιδωτά της οικίας του κωμικού ποιητή ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ, που φέρουν παραστάσεις από τα έργα του, ειδώλια, κοσμήματα και αγγεία.
00:08:27:00
Πλάνα με χάρτες της ΛΕΣΒΟΥ. O παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στη σημασία της γεωγραφικής θέσης του νησιού, στην προσχώρησή του στην Αθηναϊκή Συμμαχία τον 5ο π. Χ. αι. , στη Μακεδονική Κυριαρχία κατά τον 4ο π. Χ. αι. , στο πέρασμά του στο Βασίλειο των ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ, στην κατάληψη από τους ΡΩΜΑΙΟΥΣ το 88 π. Χ. , στο εγκώμιο της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ από τον ΚΙΚΕΡΩΝΑ. Άποψη του Κάστρου και της πόλης, πλάνο με κτήριο. Ο παρουσιαστής κάνει λόγο για την έντονη πνευματική και καλλιτεχνική ζωή του νησιού την περίοδο της Ρωμαϊκής Κυριαρχίας, για την παραχώρηση μερικής αυτονομίας από τον ΠΟΜΠΗΙΟ το 62 π. Χ. , για την ένταξη του νησιού στο ανατολικό-Βυζαντινό-κράτος, για την παραμέληση του νησιού από τους ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ, για τις καταστροφικές επιδρομές από τον 9ο μ. Χ αι. Παρεμβάλλονται πλάνα με Ψηφιδωτά της οικίας του κωμικού ποιητή ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ, με το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο στη ΜΟΡΙΑ, με το βόρειο λιμάνι, όπου δεσπόζει μεγάλος σιτοβολώνας παλιάς αλευροβιομηχανίας. Άποψη του λιμανιού. Ακολουθεί θαλασσογραφία και απεικονίσεις με το θέμα των επιδρομών.
00:10:55:00
Άποψη του Κάστρου και της πόλης της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. O παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στον Γενουάτη ηγεμόνα ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΓΑΤΕΛΟΥΖΟ, γαμπρό του αυτοκράτορα ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, στον οποίο δόθηκε ως προίκα το νησί το 1353 εγκαινιάζοντας την περίοδο των ΓΑΤΕΛΟΥΖΩΝ, που διήρκησε εκατό και πλέον χρόνια. Αναφέρεται, επίσης, στην άνθηση του εμπορίου, των γραμμάτων και των τεχνών επί ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΑΤΕΛΟΥΖΟΥ, ο οποίος ξαναέχτισε το Κάστρο το 1373 διαβλέποντας τον τουρκικό κίνδυνο. Παρεμβάλλονται πανοραμικά και κοντινά πλάνα με διάφορα τμήματα του Κάστρου και ανάγλυφες πλάκες.
00:12:05:00
O παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στην κατάκτηση της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ το 1462 από τον Σουλτάνο ΜΩΑΜΕΘ Β τον ΠΟΡΘΗΤΗ ύστερα από σθεναρή αντίσταση των κατοίκων και διαβάζει απόσπασμα από βιβλίο του συγγραφέα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ, αναφερόμενο στην τύχη του νησιού και των κατοίκων του. Παρεμβάλλονται πλάνα από το Κάστρο, απεικόνιση με θέμα την αντίσταση των κατοίκων, προσωπογραφία του ΜΩΑΜΕΘ Β του ΠΟΡΘΗΤΗ, απεικονίσεις με θέμα τις βαρβαρότητες των ΟΘΩΜΑΝΩΝ, γκραβούρα της πόλης. Στη συνέχεια, κάνει λόγο για την εξαθλίωση και την πνευματική και οικονομική νέκρωση, για τη συμβολή της Εκκλησίας στην εθνική αναγέννηση, για την επιστροφή των διωγμένων κατοίκων στον τόπο τους από τα τέλη του 17ου αι. Διαβάζει σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο «ΤΑ ΛΙΟΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΩΜΑΧΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ» του συγγραφέα ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ. Παρεμβάλλονται πλάνα από το Κάστρο, από το εσωτερικό Μοναστηριού, χαλκογραφίες με τη ΜΥΤΙΛΗΝΗ, άποψη της πόλης, πλάνα με οικόσημα των ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ και των ΓΑΤΕΛΟΥΖΩΝ, πάνω από τα οποία υπάρχει Οθωμανική ανάγλυφη πλάκα.
00:15:30:00
O παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στην αύξηση του ελληνικού πληθυσμού της ΧΙΟΥ τον 18ο αι, στην ενίσχυση της γεωργίας, του εμπορίου και της οικονομίας, στην εξαθλίωση των ΤΟΥΡΚΩΝ, στο κτίσιμο της νέας πόλης. Παρεμβάλλονται πλάνα με δρόμο της πόλης με εμπορικά καταστήματα, απεικόνιση με θέμα την καθημερινή ζωή, άποψη του Κάστρου και της πόλης, πλάνα με τα κομψά κτήρια και αρχοντικά. Στη συνέχεια, κάνει λόγο για τις αγριότητες των ΤΟΥΡΚΩΝ το 1821, για την πυρπόληση του τουρκικού δίκροτου στην ΕΡΕΣΣΟ από τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ, για την οικονομική ανάκαμψη του τόπου χάρη στα ελαιόδεντρα. Παρεμβάλλονται πλάνα με πίνακες από το 1821, με τον πίνακα του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΟΛΑΝΑΚΗ με θέμα την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας, με γκραβούρα της πόλης, με το Κάστρο. Άποψη της πόλης, πλάνα από τον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο ελαιοτριβείου, με δρόμο με εμπορικά καταστήματα, πανοραμικό πλάνο με την πόλη.
00:18:19:00
O παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στην αναγέννηση των γραμμάτων μετά από μια μακρά περίοδο σιωπής και στην παράδοση που θέλει το νησί ευνοούμενο των Μουσών. Κάνει λόγο για το πλήθος των διαπρεπών μουσικών, ποιητών, ιστορικών και φιλοσόφων που γέννησε το νησί. Παρεμβάλλονται πλάνα με το αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης, με αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου, με ακτές του νησιού, με αίθουσα όπου υπάρχουν πίνακες του λαϊκού ζωγράφου ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ, με το Κάστρο και την πόλη της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Ο παρουσιαστής από το Κάστρο με φόντο την πόλη κάνει λόγο για όλους εκείνους τους καλλιτέχνες, πνευματικούς ανθρώπους αλλά και απλούς πολίτες που συνέβαλαν στηνπνευματική εξέλιξη της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Αναφέρει τους αρχαίους ποιητές ΑΛΚΑΙΟ και ΣΑΠΦΩ, τον ΠΙΤΤΑΚΟ, έναν από τους Επτά Σοφούς, καθώς και τους σύγχρονους λογοτέχνες ΜΙΛΤΟ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, ΣΤΡΑΤΗ ΜΥΡΙΒΗΛΗ, ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ. Πλάνα με ξυλόγλυπτες εικόνες και προθήκες με φορητές εικόνες και ιερά άμφια στο Βυζαντινό Μουσείο. Ακολουθούν πλάνα με πίνακες του λαϊκού ζωγράφου ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ
00:21:28:00
Πανοραμική άποψη της πόλης της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. O παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στην εξέλιξη της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ σε σημαντικότατο οικονομικό και διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου μετά το 1850, στη ραγδαία ανάπτυξη της παραγωγής και του εμπορίου του λαδιού, που οδήγησε στην ανάπτυξη της βιομηχανίας, της ναυσιπλοΐας και άλλων συναφών κλάδων, καθώς και στην πολεοδομική επανάσταση της πόλης. Παρεμβάλλονται πλάνα από την προκυμαία με τα επιβλητικά κτήρια, με το διατηρητέο κτήριο του παλιού Δημαρχείου, με αρχοντικά και αστικά μέγαρα. Στη συνέχεια, διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο «ΤΑ ΛΙΟΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΩΜΑΧΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ» του συγγραφέα ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ σχετικό με την εξάπλωση της πόλης και τα αρχοντικά. Παρεμβάλλονται πλάνα με το ρωμαϊκό Υδραγωγείο στη ΜΟΡΙΑ, με αρχοντικά νεοκλασικά και ροκοκό με κήπους, συντριβάνια, αετώματα, αγάλματα. Ο παρουσιαστής περιγράφει τον εσωτερικό τους διάκοσμο. Παράλληλα, o φακός περιηγείται δωμάτιο αρχοντικού με υποβλητική εσωτερική διακόσμηση. Άποψη της προκυμαίας.
00:24:42:00
Πλάνο με την προκυμαία, όπου διακρίνεται ο επιβλητικός τρούλος του ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ. Πλάνα με την πρόσοψη και το εσωτερικό του Ναού. Απόψεις της πόλης της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. O παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ αναφέρεται στην απελευθέρωση του νησιού από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ στις 8 Νοεμβρίου 1912, όντας ήδη ένας πλούσιος τόπος. Παρεμβάλλονται παλαιές ασπρόμαυρες καρτ-ποστάλ με την προκυμαία.
00:26:07:00
Πλάνα με την προκυμαία, το Νομαρχιακό Μέγαρο και άλλα κτήρια. O παρουσιαστής ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ με φόντο την πόλη της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ αναφέρεται στη συμβολή των συνοριακών πόλεων στη συγκρότηση του ελληνικού έθνους και κάνει λόγο για την επιτυχή προσπάθεια της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ να διατηρήσει τον ελληνικό πολιτισμό παρά την πολυτάραχη ιστορία της. Πλάνα με καΐκι που προσεγγίζει το λιμάνι περνώντας μπροστά από το Κάστρο και με την προκυμαία. Ο παρουσιαστής μιλάει για την ανασυγκρότηση του νησιού τα τελευταία χρόνια τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο, για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για την τουριστική ανάπτυξη, για τις αλλαγές στον τρόπο παραγωγής και στις συνθήκες ζωής. Στη συνέχεια, διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο «ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΜΕ» του ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ και αναφέρει λόγια του Γάλλου λογοτέχνη ΑΝΑΤΟΛ ΦΡΑΝΣ (ANATOLE FRANCE). Παρεμβάλλονται πανοραμικά πλάνα της πόλης, πλάνα με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δρόμους, την προκυμαία, το κτήριο του Δημαρχείου. Ο ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ πάνω σε πλοίο αφήνει πίσω του το νησί της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.
00:29:57:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Θεματικοί Όροι
Μυτιλήνη, αρχαιολογία, αρχαιολογικός χώρος, Κάστρο, μνημεία, αρχιτεκτονική, αρχοντικά, τοπική ιστορία, λαογραφία, Βυζάντιο, Βενετοκρατία, Τουρκοκρατία, εμπόριο
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
ΕΥΡΩΠΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: ΠΑΝΘΕΑΜΑ
Συντελεστές
Σκηνοθεσία:
ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Παρουσίαση:
ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Βοηθός σκηνοθέτη:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Βοηθός οπερατέρ:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ηλεκτρολόγος:
ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ηχολήπτης:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
Μουσική τίτλων:
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΠΙΘΑΣ
Μιξάζ:
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ
Εργαστήρια εικόνας:
ΣΚΛΑΒΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Κοπή αρνητικού:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
Τρυκέζα:
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΑΝΙΔΗΣ
Φωτοστοιχειοθεσία:
ΑΝΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕ
Μουσική επιμέλεια:
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Διεύθυνση παραγωγής:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Έρευνα:
ΝΙΝΝΕΤΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ – ΡΑΣΙΑ
Επιστημονικός σύμβουλος:
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΑΜΒΑΚΗ
Διεύθυνση φωτογραφίας:
ΤΑΚΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΑΚΟΣ
Σενάριο-Μοντάζ:
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Ευχαριστούμε:
το ΔΗΜΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΣΒΟΥ
την 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
την Κ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Βιβλιογραφία – πηγές:
ΠΑΛΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, «Οι μαχαλάδες μας»
ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ «Τότε που ζούσαμε»
ΠΑΝ. Σ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ «Οι περιηγητές για τη ΛΕΣΒΟ»
ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ «Τα λιόδεντρα και οι ξωμάχοι πάνω στη ΛΕΣΒΟ»
ΠΑΝ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ «ΛΕΣΒΟΣ ένα πανάρχαιο νησί»
ΣΤΡΑΤΗ ΑΛ. ΜΟΛΙΝΟΥ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ, χάρτες και τοπωνύμια»
ΝΙΚΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ «Βιομηχανικά κτίρια στη ΛΕΣΒΟ»
ΛΕΣΒΟΣ Ιστορία-λαογραφία-αρχαιολογία-περιήγηση
Παραγωγή:
«ΠΑΝΘΕΑΜΑ»
© ΕΤ-2
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:30:48:11
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΦΙΛΜ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 172
Τελευταία Ενημέρωση
04/11/2009