ΕΒΡΟΣ
0000008411
Κωδικός Τεκμηρίου
0000008411
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΒΡΟΣ
Χρονολογία Παραγωγής
1999
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Περίληψη
Περιγραφή Περιεχομένου
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ μέσα από την εκπομπή «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» μας μεταφέρει στον ΕΒΡΟ. Η περιήγηση ξεκινά από την πρωτεύουσα του νομού, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, όπου η ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ επισκέπτεται το σπίτι – μουσείο της ΑΓΓΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ, η οποία με περίσσια αγάπη και πάθος συνέλεξε παραδοσιακά αντικείμενα που μαρτυρούν το λαϊκό πολιτισμό της ΘΡΑΚΗΣ. Κατόπιν, κατευθύνεται βόρεια, στο σπήλαιο των ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, που θυμίζει τις σπηλαιώδεις εκκλησίες της ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ, και συνεχίζει προς το δάσος της ΔΑΔΙΑΣ, που είναι ο σημαντικότερος βιότοπος αρπακτικών πτηνών σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ. Στη συνέχεια, διασχίζοντας το δάσος σταματά για φαγητό στο χώρο αναψυχής όπου ο σύλλογος γυναικών «ΓΕΡΑΚΙΝΕΣ» παρασκευάζει χειροποίητα ζυμαρικά και λαχταριστές πίτες. Από εκεί βρίσκεται στην αρχαία ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗ, δίπλα στην ΕΓΝΑΤΙΑ Οδό, με τα ιαματικά λουτρά και τη μακραίωνη ιστορία. Το οδοιπορικό συνεχίζεται στις ΦΕΡΕΣ με το βυζαντινό Υδραγωγείο και τον Ιερό Ναό της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΑΣ. Η περιήγηση τελειώνει με βαρκάδα στον μοναδικής ομορφιάς και σημασίας υγρότοπο στο Δέλτα του ΕΒΡΟΥ.
Σήμα εκπομπής.
00:00:18:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, πρωτεύουσας του νομού ΕΒΡΟΥ, επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και οδηγεί προς το ξενοδοχείο MOTEL ASTIR. Αναφέρεται στη γεωγραφική θέση της πόλης, η οποία δεν φημίζεται για τον τουρισμό της. Πλάνα από τους εξωτερικούς χώρους και την πισίνα του ξενοδοχείου καθώς και από το δωμάτιό της. Η δημοσιογράφος από το μπαλκόνι του δωματίου της απολαμβάνει τη θέα στο Θρακικό Πέλαγος με τη ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.
00:01:08:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ αφήνει το ξενοδοχείο και οδηγεί στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ με τον Φάρο να ορθώνεται μπροστά της. Αναφέρεται στο ψαροχώρι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που είχε το όνομα ΔΕΔΕ ΑΓΑΤΣ κατά τον 19ο αιώνα και που στο Ρωσοτουρκικό Πόλεμο το 1878 κατοχυρώθηκε στους ΡΩΣΟΥΣ. Μιλάει, επίσης, για την ανάπτυξη της περιοχής χάρη στο σιδηρόδρομο και το λιμάνι. Πλάνα σε νεοκλασικά κτήρια, ένα από τα οποία είναι η ΖΑΡΙΦΕΙΟΣ Παιδαγωγική Ακαδημία.
00:01:50:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ περπατά στην παραλιακή οδό της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Διακρίνεται το Λούνα Πάρκ. Πλάνα στον Φάρο, έμβλημα της πόλης, η οποία απέκτησε το ελληνικό της όνομα το 1920 με την απελευθέρωση. Πλάνα από το λιμάνι. Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος μπαίνει στο κατάστημα της κυρίας ΤΟΤΑΣ στο κέντρο της πόλης, με μεταξωτά από το ΣΟΥΦΛΙ. Πλάνα στα χειροποίητα μεταξωτά κεντήματα και υφάσματα καθώς η κυρία ΤΟΤΑ αναφέρεται στις γυναίκες που κεντούν σήμερα στο ΣΟΥΦΛΙ.
00:03:22:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ στον κήπο του σπιτιού-μουσείου της ΑΓΓΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ, η οποία αναφέρεται στην αγάπη της για τη ΘΡΑΚΗ. Η δημοσιογράφος κάνει λόγο για την παραδοσιακή αγροτική κοινωνία της ΘΡΑΚΗΣ μέχρι τα τέλη του 60 και αναφέρεται στους λόγους που άλλαξαν την κοινωνική σύνθεση. Πλάνα στο δωμάτιο όπου φυλάσσεται η συλλογή της ΑΓΓΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ από παλαιά παραδοσιακά αντικείμενα, που μαρτυρούν το λαϊκό πολιτισμό της ΘΡΑΚΗΣ, όπως καλάθια για καπνά, φόρμα για κουραμπιέδες και άλλα πολλά.
00:04:47:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ μαζί με την ΑΓΓΕΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ στον κήπο του σπιτιού της στέκονται μπροστά σε στόμιο πηγαδιού, «Μπιλιτζίκι» όπως ονομάζεται, σε πέτρινο πατητήρι, σε «Γιουβαρλάκια», όπως ονομάζονται πέτρινοι κύλινδροι που χρησιμοποιούνται στο στρώσιμο των αλωνιών. Πλάνα σε δωμάτιο όπου φυλάσσεται συλλογή από κουζινικά σκεύη. Η δημοσιογράφος αναφέρεται στα περίπου 1900 αντικείμενα της συλλογής της ΑΓΓΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ με στόχο την καταγραφή τους. Η ΑΓΓΕΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ, στη συνέχεια, μιλάει για το στόχο του Μουσείου της και για το πώς συγκέντρωσε τα αντικείμενα της συλλογής της.
00:06:01:00
Πλάνα στο πέτρινο νεοκλασικό κτήριο του 1899 στο κέντρο της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, που προορίζεται να στεγάσει το Μουσείο της ΑΓΓΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ. Ακολουθούν πλάνα με τη δημοσιογράφο ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ να περιεργάζεται παραδοσιακές φορεσιές και διάφορα αντικείμενα του λαϊκού πολιτισμού της ΘΡΑΚΗΣ, όπως κασέλα, μάσκα. . Στη συνέχεια, η ΑΓΓΕΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ εξηγεί την αγάπη της για αυτή την αγροτική κοινωνία που χάνεται. Πλάνα από την τραπεζαρία και από το καθιστικό του σπιτιού, όπου κάθονται οι δυο γυναίκες. Η ΑΓΓΕΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ αναφέρεται στην αυθεντικότητα και τη σοφία ζωής του λαού της ΘΡΑΚΗΣ.
00:07:45:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ οδηγεί βόρεια προς την Κοινότητα του ΑΒΑΝΤΑ. Στο δρόμο με την πλούσια βλάστηση προβάλει επιβλητικό ένα βυζαντινό φρούριο χτισμένο πάνω σε λοφίσκο, το οποίο ταυτίζεται με τη βυζαντινή ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ, από όπου πέρασαν το 1225 ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ και αργότερα οι στρατοί του ΟΥΜΟΥΡ και του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ. Πλάνο σε σιδηροδρομικό συρμό που διασχίζει το καταπράσινο τοπίο. Η δημοσιογράφος σταματά το αυτοκίνητο μπροστά από τη σιδηροδρομική γραμμή στον ΠΟΤΑΜΟ και συνεχίζει πεζή προς το σπήλαιο των ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ. Πλάνο στην απότομη πλαγιά. , όπου βρίσκεται το σπήλαιο. Στη συνέχεια, μπαίνει μέσα στο διαμορφωμένο παρεκκλήσι, που θυμίζει τις σπηλαιώδεις εκκλησίες της ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ με τοιχογραφίες στις επιφάνειες του βράχου, οι οποίες χρονολογούνται σε δύο φάσεις, στον 11ο και 12ο ή 13ο αιώνα. Η δημοσιογράφος αναφέρεται στους θρύλους που σχετίζονται με το ιερό σπήλαιο.
00:09:09:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ οδηγεί βόρεια προς τη ΔΑΔΙΑ. Πλάνα στις απέραντες καλλιεργούμενες εκτάσεις, σε περιοχή σπαρμένη με ηλιοτρόπια, σε κοπάδι με πρόβατα. Στη συνέχεια, φτάνει στο δάσος της ΔΑΔΙΑΣ, που είναι ο σημαντικότερος βιότοπος αρπακτικών πτηνών σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ, ανάμεσα στα χωριά ΔΑΔΙΑ και ΛΕΥΚΙΜΜΗ. Πλάνο στο Κέντρο Ενημέρωσης της περιοχής. Η δημοσιογράφος προχωρά στο εσωτερικό και υπάλληλος την εφοδιάζει με ενημερωτικό φυλλάδιο που περιέχει και χάρτη της περιοχής. Πλάνο στον χάρτη με τις διαδρομές.
00:10:28:00
Πλάνο σε αρπακτικό πτηνό πάνω από το δάσος της ΔΑΔΙΑΣ, πανοραμικό πλάνο στο δάσος και στο χωριό ΔΑΔΙΑ. Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ αναφέρεται στην πρώτη μελέτη για τη ΔΑΔΙΑ το 1979 με την υποστήριξη της WWF. Πλάνο στο Οικοτουριστικό Κέντρο στην άκρη του χωριού, που εκτός από το Γραφείο Ενημέρωσης του WWF, το οποίο από το 1992 εκπονεί προγράμματα για την περιοχή, υπάρχει ξενώνας, καφενείο και ένα επιτελείο εκπαιδευμένων οικοξεναγών. Πλάνα στον ξενώνα, σε αρπακτικά πτηνά στο δάσος, σε επισκέπτες που επιβιβάζονται σε πούλμαν με προορισμό το παρατηρητήριο πουλιών.
00:11:08:00
Πλάνα στο δάσος της ΔΑΔΙΑΣ και μέσα στο πούλμαν, όπου ανάμεσα στους επισκέπτες βρίσκεται και η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ. Ο οδηγός-ξεναγός αναφέρεται στο πευκοδάσος και δίνει πληροφορίες για τα δέντρα, στα οποία φωλιάζει ο Μαυρόγυπας. Το πούλμαν σταματά και η δημοσιογράφος κρατώντας κιάλια περπατά προς το παρατηρητήριο πτηνών. Πλάνα σε πινακίδα πάνω σε κορμό με σήμανση για ησυχία, σε άλλη που υποδεικνύει την προστατευόμενη περιοχή και σε μία τρίτη που κατευθύνει προς το παρατηρητήριο. Η δημοσιογράφος αναφέρεται στην έκταση των 425. 000 στρεμμάτων που καλύπτει η προστατευόμενη περιοχή, από τα οποία τα 73. 000 αποτελούν τους «πυρήνες αυστηρής προστασίας», όπου φωλιάζουν τα αρπακτικά πουλιά. Πλάνα μέσα στο ξύλινο παρατηρητήριο, όπου ο κόσμος παρακολουθεί τα πτηνά με κιάλια και η ξεναγός αναφέρεται στο χώρο της «ταΐστρας» των γυπών. Πλάνα με γύπες στο χώρο της «ταΐστρας» και με άλλους να πετούν στον ουρανό.
00:12:42:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ έξω από το παρατηρητήριο πτηνών στο δάσος της ΔΑΔΙΑΣ μαζί με την ξεναγό, η οποία αναφέρεται στα αρπακτικά που ζουν και αναπαράγονται στην περιοχή. Πλάνα σε γύπες που πετούν, βρίσκονται πάνω σε δέντρο ή στο χώρο της «ταΐστρας». Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες του παρατηρητηρίου παίρνουν το δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας ένα περιπατητικό μονοπάτι.
00:13:40:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ διασχίζει με το αυτοκίνητό της το δάσος της ΔΑΔΙΑΣ για να συναντήσει τις ΓΕΡΑΚΙΝΕΣ, σύλλογο γυναικών από χωριά της περιοχής που ασχολούνται με την αναβίωση των παραδοσιακών γεύσεων του τόπου. Πλάνα από τη δασοσκέπαστη περιοχή «ΚΑΤΡΑΤΖΗΔΕΣ» στην καρδιά του δάσους, όπου βρίσκεται ο χώρος αναψυχής που δρουν οι ΓΕΡΑΚΙΝΕΣ. Η δημοσιογράφος συμμετέχει στην παρασκευή τραχανά. Στη συνέχεια, μία από τις γυναίκες σερβίρει πίτες ψημένες στα κάρβουνα και τραχανά, τον οποίο γεύεται με ευχαρίστηση η δημοσιογράφος.
00:15:09:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ στην αρχαία ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗ, που υπήρξε το σημαντικότερο διοικητικό, στρατιωτικό και εκκλησιαστικό κέντρο της ΘΡΑΚΗΣ. Ο αρχαιολόγος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΣ κάνει λόγο για την πόλη που ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα ΤΡΑΪΑΝΟ επί της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Οδού τον 2ο μ. Χ αιώνα. Αναφέρεται, επίσης, στις ιαματικές πηγές και στην άνθηση της πόλης από τον 3ο μέχρι το 14ο μ. Χ αιώνα. Πλάνα στο μεγάλο κεραμοσκεπές οικοδόμημα, εποχής Τουρκοκρατίας, που ονομάζεται «ΧΑΝΑ» στο κέντρο του αρχαιολογικού χώρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως ξενώνας για τους επισκέπτες των ιαματικών λουτρών. Πλάνα στο εσωτερικό του κτίσματος, όπου υπάρχουν πιθάρια. Ο αρχαιολόγος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΣ μιλάει για τα «Σπόλια» της «ΧΑΝΑΣ», παλαιότερα κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν ως οικοδομικό υλικό σε νεότερα κτήρια. Ακολουθούν πλάνα από το κεντρικό κτήριο των λουτρών, κτίσμα του 16ου αιώνα, που βρίσκεται πίσω από τη «ΧΑΝΑ».
00:17:23:00
Πλάνα από την ιαματική πηγή στην ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗ, όπου ντόπιος γεμίζει ένα ποτήρι και αναφέρεται στις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού. Στη συνέχεια, ο αρχαιολόγος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΣ ξεναγεί τη δημοσιογράφο ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ στο χώρο όπου βρισκόταν η ρωμαϊκή και η βυζαντινή ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗ. Πλάνο στο λόφο, όπου βρισκόταν η Ακρόπολη. Κατόπιν, η δημοσιογράφος περπατά στην αρχαία ΕΓΝΑΤΙΑ Οδό απέναντι από την ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗ, έργο των ΡΩΜΑΙΩΝ με σκοπό να ενώσει τη ΡΩΜΗ με τις επαρχίες της.
00:18:37:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ οδηγεί προς τις ΦΕΡΕΣ, τη βυζαντινή ΒΗΡΑ. Αναφέρεται στις ξεναγήσεις που αναλαμβάνει ο Δήμος στον υγρότοπο του Δέλτα του ΕΒΡΟΥ. Γρήγορο πλάνο με τη ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ να μπαίνει και να βγαίνει από το Τουριστικό Κέντρο Δήμου ΦΕΡΩΝ κρατώντας ενημερωτικό φυλλάδιο. Στη συνέχεια, ακολουθεί το πλακόστρωτο δρομάκι που οδηγεί στα ερείπια του Υδραγωγείου, που έκτισε ο ΙΣΑΑΚΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ το 1151 μ. Χ, το οποίο τροφοδοτούσε με νερό τη Μονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΑΣ και την ευρύτερη περιοχή της ΒΗΡΑΣ. Η δημοσιογράφος στη γέφυρα πάνω από τον αρχαίο ποταμό ΣΑΜΙΑ, σημερινό ρέμα του ΚΟΤΖΙΑ. Πλάνα στο καταπράσινο τοπίο, στον ποταμό, στις δύο μεγαλόπρεπες καμάρες του Υδραγωγείου. Ακολουθούν πλάνα στη βρύση του ΚΟΤΖΙΑ, όπου ντόπιος κάτοικος μιλάει για την ποιότητα του νερού.
00:20:24:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ επισκέπτεται την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΑ στις ΦΕΡΕΣ. Πλάνα στον Ναό, όπου γίνονται εργασίες, και σε εντοιχισμένο κεραμικό κόσμημα με θέμα τον αετό. Η ΛΙΤΣΑ ΔΟΥΡΔΟΥΝΗ ξεναγεί τη ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ κάνοντας λόγο για την ίδρυση της Μονής το 1151 με 1152 μ. Χ. . Πλάνο στο καθολικό και σε εργάτες πάνω στον τρούλο. Στη συνέχεια, βρίσκονται στο εσωτερικό του Ναού, όπου η ΛΙΤΣΑ ΔΟΥΡΔΟΥΝΗ αναφέρεται στην ιστορία των ΚΟΜΝΗΝΩΝ και κυρίως του ΙΣΑΑΚΙΟΥ, ο οποίος έχτισε τη Μονή για τη σωτηρία της ψυχής του. Παρεμβάλλονται πλάνα στο εσωτερικό του Ναού, όπου γίνονται εργασίες, στις τοιχογραφίες, στα παράθυρα, σε πολυέλαιο. Η δημοσιογράφος αναφέρεται στο πέρασμα της περιοχής στους ΦΡΑΓΚΟΥΣ το 1204 και στη χρησιμοποίηση της Μονής από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ ως μουσουλμανικό τέμενος από το 1362 ως το 1912.
00:23:23:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ μέσα στο Τουριστικό Κέντρο Δήμου ΦΕΡΩΝ. Υπάλληλος της εξηγεί τη διαδρομή που θα ακολουθήσει στο Δέλτα του ΕΒΡΟΥ ξεκινώντας από το φυλάκιο ΚΑΡΑΓΩΓΟΥ. Πλάνο στο χάρτη όπου σημειώνεται η διαδρομή. Πλάνο στο όχημα που μεταφέρει τη δημοσιογράφο και τον ξεναγό της ΝΙΚΟ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ προς το κυνηγητικό περίπτερο. Πλάνα στην καταπράσινη περιοχή, στο ποτάμι και στο παρόχθιο δάσος του, σε κανάλια, σε πτηνά και βοοειδή. Η δημοσιογράφος αναφέρεται στο τεράστιας σημασίας οικοσύστημα, στην παρουσία 304 από τα 423 είδη πουλιών που υπάρχουν στην Ελλάδα. και στην ένταξη της περιοχής στο πρόγραμμα ταχείας παρέμβασης του WWF.
00:25:05:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ μαζί με τον ξεναγό της ΝΙΚΟ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ μέσα σε βάρκα στο Δέλτα του ΕΒΡΟΥ. Πλάνα από τον μοναδικής ομορφιάς υγρότοπο με πουλιά να πετούν πάνω από το Δέλτα και άλλα να βουτούν στον ποταμό. Η βάρκα περνά ανάμεσα από καλαμιές και ο ξεναγός αναφέρεται στα 400. 000 στρέμματα του Δέλτα. Πλάνο με τον ήλιο που καθρεφτίζεται στο ποτάμι.
00:27:25:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
Θεματικοί Όροι
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: F64 PRODUCTIONS
Συντελεστές
Ευχαριστούμε τους:
WWF HELLAS
Evros Car
Motel Astir
ΑΓΓΕΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ
Δήμο ΦΕΡΡΩΝ
Κοινότητα ΔΑΔΙΑΣ
ΛΙΤΣΑ ΔΟΥΡΔΟΥΝΗ
ΝΙΚΟ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ
ΔΕΛΤΑ FM
Έρευνα-κείμενα:
ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ
Είδη outdoor:
ALPAMAYO A. E.
Μουσική επιμέλεια:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ
Γραφικά:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΛΥΔΙΑ ΑΜΠΑΣΤΑΔΟΥ
Ήχος:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΕΙΔΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη:
ΔΑΝΑΗ ΚOTΣΗ
Μοντάζ:
ΑΛΕΞΗΣ ΠΕΖΑΣ
ΗΡΩ ΒΡΕΤΖΑΚΗ
Φωτογραφία:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ
Σκηνοθεσία:
ΧΡΟΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:28:06:22
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΒΙΝΤΕΟ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 172
Τελευταία Ενημέρωση
09/06/2010