ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ – ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΔΥΜΑ ΣΤΙΣ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ
0000008182
Κωδικός Τεκμηρίου
0000008182
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ
ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ – ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΔΥΜΑ ΣΤΙΣ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ
Χρονολογία Παραγωγής
1989
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ)
Περίληψη
Περιγραφή Περιεχομένου
Η σειρά «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ» παρουσιάζει την ιστορία και την εξέλιξη του ελληνικού ενδύματος. Μέσα από την πληθώρα εκθεμάτων-κειμήλια που φιλοξενεί το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και αποτελούν σημείο αναφοράς για τον καθορισμό του τόπου και χρόνου, της οικογενειακής παράδοσης, της οικονομικής κατάστασης και της κοινωνικής θέσης επωνύμων του νεώτερου Ελληνισμού. Η Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ – ΜΙΝΩΤΟΥ παραθέτει πληροφορίες για τις επώνυμες φορεσιές που φιλοξενούνται στο μουσειακό χώρο. Στη συνέχεια, η Ιστορικός Τέχνης ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΡΓΙΑ παραθέτει πληροφορίες για τις γκραβούρες με την εικονογράφηση της ελληνική ενδυμασίας, οι οποίες αρχίζουν να εμφανίζονται στα χαρακτικά με την τεχνική της ξυλογραφίας από τα τέλη του 15ου αιώνα. Επίσης, μιλάει για τα χαρακτικά του 19ου αιώνα, που παρουσιάζουν συνθέσεις οι οποίες ιστορούν στιγμές και πτυχές της ζωής μέσα στον ελληνικό χώρο, αναδεικνύοντας τη φυσιογνωμία κάθε φορεσιάς.
Τίτλοι αρχής.
00:01:31:00
Προβολή κάρτας, «ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ – ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΔΥΜΑ ΣΤΙΣ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ». Παράλληλα προβολή χαλκογραφίας που εικονίζει το Παλαιά Βουλή και στη συνέχεια, της αίθουσας συνεδριάσεως κατά τη Βασιλεία του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α, όπου μεταξύ των βουλευτών διακρίνεται ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΜΠΟΛΑΣ με φουστανέλα.
00:02:26:00
Η Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ – ΜΙΝΩΤΟΥ από το μουσειακό χώρο, αναφέρεται στις επώνυμες παραδοσιακές φορεσιές, που σώζονται σε Μουσεία ή διάφορες ιδιωτικές συλλογές και αποτελούν πολύτιμη πηγή για τη μελέτη της νεοελληνικής φορεσιάς. Συνεχίζοντας, μιλάει για τις πληροφορίες που παρέχουν οι συγκεκριμένες συλλογές και αφορούν στον τόπο και χρόνο που χρησιμοποιήθηκαν καθώς μαρτυρούν την οικογενειακή παράδοση, την οικονομική κατάσταση και την κοινωνική θέση του κατόχου. Τέλος, αναφέρεται στη συλλογή των επώνυμων φορεσιών της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ του σημερινού ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ που αγκαλιάζει όλες τις κοινωνικές τάξεις που διαμορθώθηκαν κατά τις ιστορικές περιόδους του νεώτερου Ελληνισμού από την πτώση της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα.
00:04:08:00
Διαδοχικές προβολές σε χαρακτικές σκηνές που απεικονίζουν αρχαία μνημεία της ΑΘΗΝΑΣ και συλλογές ενδυμάτων που εκτίθενται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.
00:04:38:00
Η Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ – ΜΙΝΩΤΟΥ από το μουσειακό χώρο, παραθέτει πληροφορίες για τη φορεσιά της ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗΣ.
00:05:12:00
Η Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ – ΜΙΝΩΤΟΥ, παραθέτει σχόλια του συνεργάτη του περιοδικού «ΕΣΤΙΑ», που αφορά στη φορεσιά της ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗΣ όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων μνημείων του Ιερού Αγώνα, σε έκθεση το 1884. Παράλληλα, ο φακός εστιάζει στις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης ενδυμασίας που βρίσκεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.
00:06:38:00
Η Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ – ΜΙΝΩΤΟΥ, από το μουσειακό χώρο, παραθέτει πληροφορίες για τον τύπο της ενδυμασίας που φορούσαν οι ναυτικοί κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, παρουσιάζοντας τη σπετσιώτικη φορεσιά του αγωνιστή του ‘ 21 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΟΥΔΗ. Παράλληλα, προβολή της συγκεκριμένης περιβολής που βρίσκεται σε προθήκη του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και απεικονίσεων του ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΑΟΥΛΗ και της επίσκεψής του, ως Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής στο ΜΟΝΑΧΟ, καθώς και άλλων αγωνιστών του Ιερού Αγώνα.
00:07:40:00
Η Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ – ΜΙΝΩΤΟΥ, από το μουσειακό χώρο, παραθέτει πληροφορίες για το ξεχωριστό τρίπτυχο της επώνυμης γυναικείας φορεσιάς από την ΥΔΡΑ, που αποτελείται από την ενδυμασία της ΛΑΖΑΡΙΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ, της ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ και της ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ-ΚΡΙΕΖΗ. Παράλληλα, ο φακός εστιάζει στις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου τρίπτυχου της επώνυμης φορεσιάς από την ΥΔΡΑ, που βρίσκεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Εμβόλιμη προβολή φωτογραφίας με τις κυρίες των τιμών της βασίλισσας ΑΜΑΛΙΑΣ μεταξύ των οποίων διακρίνεται η ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ-ΚΡΙΕΖΗ.
00:09:18:00
Η Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ – ΜΙΝΩΤΟΥ, από το μουσειακό χώρο, παραθέτει πληροφορίες για την επώνυμη φορεσιά του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ. Εμβόλιμη προβολή σε απεικόνιση του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ενώ στη συνέχεια, προβάλλονται οι λεπτομέρειες και τα εξαρτήματα της συγκεκριμένης φορεσιάς, που φιλοξενείται στις προθήκες του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου καθώς και απεικόνιση του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ.
00:10:25:00
Η Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ – ΜΙΝΩΤΟΥ, από το μουσειακό χώρο, παραθέτει πληροφορίες για την επώνυμη Ψαριανή φορεσιά, χαρακτηριστικό δείγμα της οποίας αποτελεί η φορεσιά της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΚΟΤΖΙΑ, που χρησιμοποιήθηκε κατά την Τουρκοκρατία και μετά την επανάσταση από τις συζύγους των ενδόξων ανδρών του ‘ 21. Αναφέρει χαρακτηριστικό παράδειγμα.Εμβόλιμη προβολή απεικόνισης του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΝΑΡΗ και ανάγλυφη προτομή της γυναίκας του ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΝΑΡΗ.
00:11:41:00
Η Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ – ΜΙΝΩΤΟΥ, περιγράφει την εξάρτυση επώνυμης φορεσιάς αμαρτωλών και κλεφτών και στεριανών αγωνιστών του ‘ 21. Επίσης, αναφέρει χαρακτηριστικά δείγματα από που φιλοξενούνται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, όπως του ΒΑΣΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗ, του γενναιου ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, του ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ και του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΙΦΤΟΜΠΟΛΑ. Διαδοχικά πλάνα από τις συγκεκριμένες φορεσιές καθώς και απεικονίσεις των προαναφερθέντων αγωνιστών του Ιερού Αγώνα και απεικόνιση του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΙΦΤΟΜΠΟΛΑ με φουστανέλα στην αίθουσα συνεδριάσεως της Παλαιάς Βουλής, κατά τη Βασιλεία του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.
00:13:09:00
Η Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ – ΜΙΝΩΤΟΥ, μπροστά από προθήκη του Μουσείου όπου βρίσκονται εξαρτήματα της φορεσιάς του βασιλιά ΟΘΩΝΑ, παραθέτει σχετικές πληροφορίες. Προβάλεται πίνακας με τον ΟΘΩΝΑ με την Ελληνική παραδοσιακή φορεσιά του αγωνιστή του 21.
00:13:43:00
Αναφορά και διαδοχική προβολή στις επώνυμες φορεσιές του τύπου που καθιέρωσε η βασίλισσα ΑΜΑΛΙΑ και εκτίθενται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, όπως της ΚΟΝΔΥΛΩΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ – ΜΙΑΟΥΛΗ, της ΜΑΡΙΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, της ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΦΙΛΩΝΟΣ, της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΛΙΔΩΡΙΚΗ και της ΡΟΖΑΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗ. Εμβόλιμες προσωπογραφίες που εικονίζεται η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΛΙΔΩΡΙΚΗ και η ΡΟΖΑ ΜΠΟΤΣΑΡΗ.
00:14:27:00
Η Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ – ΜΙΝΩΤΟΥ, από το μουσειακό χώρο, αναφέρεται στην αποστολή που εκπληρώνει το Μουσείο σε εθνική κλίμακα. Ακολουθούν διαδοχικές προβολές στις συλλογές των ενδυμασιών που φιλοξενούνται στο Μουσείο σε τοπογραφικούς χάρτες και διαδοχικές απεικονίσεις με ηθογραφικές σκηνές, όπως απεικόνιση Αθηναίας νύφης που ετοιμάζεται για το γάμο της.
00:16:29:00
Η Ιστορικός Τέχνης, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΡΓΙΑ παραθέτει πληροφορίες για τις γκραβούρες, τις χαραγμένες εικόνες, που κοσμούσαν διάφορες εκδόσεις στην ΕΥΡΩΠΗ από τα τέλη του 15ου αιώνα. Αναφέρεται στην απόδοση των θεμάτων, στην έλλειψη αντιστοιχίας παράστασης-κειμένου το ενδιαφέρον που προκαλούσε η έντυπη εικονογράφηση στο αναγνωστικό κοινό και η σημαντικκή θέση που κατείχαν τα ελληνικά θέματα. Εμβόλιμη προβολή χαρακτικών έργων με τοπογραφικούς χάρτες.
00:18:11:00
Η Ιστορικός Τέχνης, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΡΓΙΑ παραθέτει πληροφορίες για τις γκραβούρες με την εικονογράφηση της ελληνικής ενδυμασίας. Αναφέρεται στο ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για τα χρώματα και στην εντύπωση που προκαλούσαν οι φορεσιές ΚΡΗΤΗΣ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ και του Ανατολικού ΑΙΓΑΙΟΥ, οι οποίες αρχίζουν να εμφανίζονται στα χαρακτικά με τεχνική της ξυλογραφίας από τα τέλη του 15ου αιώνα. Περιγράφει τις λεπτομέρειες της χαλκογραφίας, που αναδεικνύει τη φυσιογνωμία κάθε ενδυμασίας. Τέλος, μιλάει για τα στοιχεία που επηρρέασαν την απεικόνιση της ενδυμασίας στις γκραβούρες.
00:22:09:00
Η Ιστορικός Τέχνης, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΡΓΙΑ παραθέτει πληροφορίες για τις γκραβούρες του 18ου αιώνα με την αισθητική του ΡΟΚΟΚΟ, που σφραγίζει ένα μεγάλο αριθμό χαρακτικών με ελληνικές ενδυμασίες, κυρίως σε γαλλικές εκδόσεις, όπου η εικονογράφηση έχει αναχθεί σε τέχνη. Διαδοχική προβολή χαρακτικών έργων με εικονογράφηση της ελληνικής ενδυμασίας, σκηνές καθημερινής ζωής και εκδηλώσεις.
00:23:57:00
Η Ιστορικός Τέχνης, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΡΓΙΑ παραθέτει πληροφορίες για τα πρώιμα χαρακτικά, τις αυθαίρετες κατασκευασμένες συνθέσεις και τη διάδοσή τους. ακολουθούν χαρακτικά με ελευθερία κινήσεων και πολλαπλή χρήση της φορεσιάς ενός τόπου για να καλύψουν κενά. Διαδοχική προβολή χαρακτικών έργων με εικονογράφηση της ελληνικής ενδυμασίας, σκηνές καθημερινής ζωής και εκδηλώσεις.
00:25:34:00
Η Ιστορικός Τέχνης, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΡΓΙΑ παραθέτει πληροφορίες για τα χαρακτικά του19ου αιώνα, όπου η νεοκλασική αντίληψη αφήνει τη σφραγίδα της στο ύφος και το ήθος ορισμένων εικόνων με ελληνικές ενδυμασίες. Αναφέρεται στις συνθέσεις που ιστορούν στιγμές και πτυχές της ζωής μέσα στον ελληνικό χώρο, με έμφαση στη λεπτομέρεια και αναδεικνύουν τη φυσιογνωμία της κάθε φορεσιάς. Διαδοχική προβολή χαρακτικών έργων με εικονογράφηση της ελληνικής ενδυμασίας, σκηνές καθημερινής ζωής και εκδηλώσεις.
00:27:15:00
Η Ιστορικός Τέχνης, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΡΓΙΑ, ολοκληρώνοντας το θέμα της χαρακτικής αναφέρεται στις προθέσεις της εικονογράφησης να λειτουργήσει ως καταγραφή άμεσης οπτικής εμπειρίας και εργαλείο μετάδοσης ασφαλούς γνώσης. Αναφέρει την επιτροπή του Ρομαντισμού και του Φιλελληνικού ρεύματος στην επικράτηση συγκεκριμένης θεματολογίας στις γκραβούρες. Διαδοχική προβολή χαρακτικών έργων με εικονογράφηση της ελληνικής ενδυμασίας, σκηνές καθημερινής ζωής καθώς και τοπογραφικούς χάρτες.
00:28:10:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
Θεματικοί Όροι
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: ΗΡΑΚΛΗΣ TV
Συντελεστές
Επιστημονικοί Σύμβουλοι:
Λαογράφος – Ενδυματολόγος:
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Αρχαιολόγος Δ/ντής Μουσείου Μπενάκη:
ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
Αρχαιολόγος – Προϊσταμένη Προϊστορικής Συλλογής Ε. Α. Μ.:
ΚΑΙΤΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Φροντιστής:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ηλεκτρολόγος:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κοπή Αρνητικού:
ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΓΟΥΡΟΥ
Βοηθός Οπερατέρ:
ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
Βοηθός Σκηνοθέτη:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ
Εργαστήρια Εικόνας:
ΑΝ-ΜΑΡ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Εργαστήρια Ήχου:
ΕΚΡΑΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Φωνοληψία:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΥΔΗΣ
Μοντάζ:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Διευθυντής Φωτογραφίας:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΜΑΔΑΚΗΣ
Μουσική:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ
Διεύθυνση Παραγωγής:
ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
Σενάριο – Σκηνοθεσία:
ΜΑΡΙΟΣ ΡΕΤΣΙΛΑΣ
Ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Γ. Γ. ΥΠΠΟ κ. ΚΩΣΤΑ ΑΛΑΒΑΝΟ
ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ
ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΜΟΥΣΕΙΟ Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:28:46:07
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΦΙΛΜ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 172
Τελευταία Ενημέρωση
30/06/2009