ΑΝΝΥ
Μέρος:1
0000008086
Κωδικός Τεκμηρίου
0000008086
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
ΑΝΝΥ
Μέρος:1
Χρονολογία Παραγωγής
1989
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Είδος
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ / ΘΕΑΤΡΟ / ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΕΡΤ
Περίληψη
Περιγραφή Περιεχομένου
Η σειρά «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» παρουσιάζει το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «ΑΝΝΥ» του ΤΟΜΑΣ ΜΙΧΑΝ σε μετάφραση ΜΑΡΙΟΥ ΠΛΩΡΙΤΗ και απόδοση στίχων στα ελληνικά από τον ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και σε τηλεοπτική σκηνοθεσία του ΣΤΑΜΑΤΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ. Η «ΑΝΝΥ» στηρίζεται στο αμερικάνικο κόμικ «ΑΝΝΥ, η μικρή ορφανή» που δημοσιευόταν σε συνέχειες από το 1924 στις εφημερίδες «ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚΣ ΝΙΟΥΣ» και «ΣΙΚΑΓΚΟ ΤΡΙΜΠΙΟΥΝ». Το έργο ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Η ΑΝΝΥ (ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ0 είναι τρόφιμος ενός ορφανοτροφείου το οποίο διευθύνει η τυραννική γεροντοκόρη ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ (ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ). Ο μεγιστάνας ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΟΡΜΠΑΓΚΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ) αποφασίζει να φιλοξενήσει ένα παιδάκι τις ημέρες των Χριστουγέννων και η ιδιαιτέρα του επιλέγει την ΑΝΝΥ η οποία γοητεύει με τον αυθορμητισμό της τον μεγιστάνα κι εκείνος αποφασίζει να την υιοθετήσει. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν ξεπερνιούνται και η μικρή ΑΝΝΥ βρίσκει τη σπιτική θαλπωρή και αγάπη που τόσο έχει στερηθεί.
Τίτλοι αρχής
00:03:04:00
Ορφανοτροφείο. Στο χώρο με τους κοιτώνες. Δυο μικρά κορίτσια παίζουν. Ακούγεται επιτακτικά η επιθυμία να σιωπήσουν και τα κορίτσια (ΚΛΕΙΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΖΕΡΒΟΥ, ΜΑΡΙΤΑΣΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΟΦΗ ΜΥΣΙΡΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΑΛΟΥ, ΙΛΟΝΑ ΧΑΤΖΗΣΙΔΕΡΗ, ΕΛΙΝΑ ΨΙΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ) πέφτουν στο κρεβάτι τους. Ο φακός αποκαλύπτει τα κορίτσια που κοιμούνται στους κοιτώνες τους. Το παραμιλητό της ΜΟΛΥ γίνεται η αιτία να ξεσπάσει καβγάς μεταξύ των κοριτσιών. Η ΑΝΝΥ (ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ) μπαίνει στο δωμάτιο και τις χωρίζει. Παρηγορεί τη μικρή ΜΟΛΥ και της διαβάζει, μετά από δική της παράκληση, το σημείωμα που τη συνόδευε, όταν εγκαταλείφθηκε από τους γονείς της. Τα υπόλοιπα κορίτσια σχολιάζουν το σημείωμα. Η ΑΝΝΥ τους επιβάλλεται, ενώ η ΜΟΛΥ κλαίει. Η ΑΝΝΥ προσπαθεί να την ηρεμήσει. Η ΜΟΛΥ τη θεωρεί τυχερή επειδή οι γονείς της είναι ζωντανοί. Η ΑΝΝΥ ονειρεύεται τη μητρική αγάπη και εκφράζει την επιθυμία της ερμηνεύοντας το τραγούδι «MAYBE» (απόδοση στα ελληνικά από τον στιχουργό ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ). Η ΜΟΛΥ αποκοιμιέται στα πόδια της ΑΝΝΥ. Στη συνέχεια τη σκεπάζει στοργικά και φεύγει από το δωμάτιο αφήνοντας τα κορίτσια να κοιμούνται.
00:08:29:00
Στο δωμάτιο με τους κοιτώνες. Τα κορίτσια κοιμούνται. Η ΑΝΝΥ ξυπνάει και σηκώνεται από το κρεβάτι. Πλησιάζει στο παράθυρο και κοιτάζει το χιόνι που πέφτει. Το σκηνικό αλλάζει. Στο σαλόνι του ορφανοτροφείου. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ (ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ) σε κατάσταση μέθης, σηκώνεται από τον καναπέ. Επιστροφή στο δωμάτιο με τους κοιτώνες. Η ΑΝΝΥ επιστρέφει στο κρεβάτι της ακροπατώντας. Αλλαγή σκηνικού. Στο σαλόνι του ορφανοτροφείου. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ προσπαθεί να σταθεροποιήσει το βήμα της. Η ΑΝΝΥ ακούγοντας το θόρυβο κρύβεται πίσω από το κρεβάτι της ΜΟΛΥ και την παρακαλάει να σιωπήσει. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ εμμένει στην προσπάθειά της. Η ΑΝΝΥ προκαλεί άθελά της θόρυβο και ξυπνάει τα κορίτσια. Τους ανακοινώνει την απόφασή της να φύγει από το ορφανοτροφείο με σκοπό να βρει τους γονείς της. Τα κορίτσια την αποχαιρετούν και της εύχονται «Καλή τύχη».
00:12:36:00
Η πόρτα ανοίγει απότομα και εμφανίζεται η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ. Η ΑΝΝΥ οπισθοχωρεί αλλά η γυναίκα την εκτοπίζει με το σώμα της και τη ρίχνει κάτω. Της επιτίθεται και την εξυβρίζει. Τα κορίτσια παρακολουθούν τρομοκρατημένα. Η ΑΝΝΥ αντιδρά στα λόγια της ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ, η οποία διατάζει τα κορίτσια να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους και να συγυρίσουν το δωμάτιο. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ αποχωρεί και τα κορίτσια επιδίδονται με ζήλο στο συγύρισμα. Οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης είναι το θέμα του τραγουδιού που ερμηνεύουν τα κορίτσια. Αγγλικός τίτλος: «IT’S THE HARD – KNOCK LIFE» (απόδοση στα ελληνικά από τον στιχουργό ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ).
00:16:07:00
Στο δωμάτιο με τους κοιτώνες. Τα κορίτσια παίζουν μαξιλαροπόλεμο. Μπαίνει η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ με σφυρίχτρα. Τα κορίτσια στέκονται μπροστά από τους κοιτώνες τους κι εκείνη τα καλημερίζει. Τα υποχρεώνει να εκδηλώσουν την «αγάπη» τους στο πρόσωπό της. Τα κορίτσια υπακούουν αλλά παράλληλα χειρονομούν κοροϊδευτικά πίσω από την πλάτη της. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ επιπλήττει τη ΜΟΛΥ, που κρύβεται σε ένα κοφίνι και ανακοινώνει ότι μετά το πρωινό τους περιμένουν δουλειές που πρέπει να διεκπεραιώσουν στη διάρκεια της ημέρας. Με στρατιωτικό βηματισμό τα κορίτσια παρατάσσονται πίσω από τη ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ αλλά εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΓΞΙΔΗΣ) που φέρνει καθαρά κλινοσκεπάσματα. Ενώ συνομιλεί με τη ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ, η ΑΝΝΥ, με τη βοήθεια των κοριτσιών, κρύβεται στο κοφίνι με τα άπλυτα. Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ παίρνει το κοφίνι και φεύγει αποχαιρετώντας τα κορίτσια. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ επιπλήττει τα κορίτσια για θέματα καθαριότητας και αναζητά την ΑΝΝΥ. Τα κορίτσια αποκαλύπτουν τη φυγή της ΑΝΝΥ και η γυναίκα τρέχει να προλάβει τον ΥΠΑΛΛΗΛΟ. Τα κορίτσια χοροπηδούν για τον γλιτωμό της ΑΝΝΥ.
00:19:06:00
Η ΑΝΝΥ ξεπροβάλλει πίσω από τοίχο. Απολαμβάνει την ελευθερία της. Κάθεται στην άκρη του πεζοδρομίου. Εμφανίζεται πλανόδιος μανάβης και η ΑΝΝΥ με ένα έξυπνο τέχνασμα του αποσπά ένα μήλο. Δυο άντρες που μαζεύουν τα αδέσποτα φυλακίζουν σε κλουβί ένα σκύλο. Η ΑΝΝΥ βλέπει ένα αδέσποτο, το αγκαλιάζει και του μιλάει τρυφερά. Τη σκηνή παρακολουθεί ο ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ). Η ΑΝΝΥ εκφράζει την ελπίδα της με το τραγούδι «TOMORROW» (απόδοση στα ελληνικά από τον στιχουργό ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ). Ο ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ την καλεί και ζητάει πληροφορίες για τον κάτοχο του σκυλιού. Η ΑΝΝΥ ισχυρίζεται ότι είναι η ίδια και εκείνος της κάνει συστάσεις. Αποχωρεί και η ΑΝΝΥ, απομένοντας στη μέση του δρόμου, τραγουδάει το ρεφρέν του τραγουδιού «TOMORROW» (απόδοση στα ελληνικά από τον στιχουργό ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ).
00:24:13:00
Ανάμεσα σε χαλάσματα διακρίνονται άστεγοι που προσπαθούν να κατασκευάσουν παράγκες. Διακρίνονται αμερικάνικες σημαίες. Ακούγονται σειρήνες που τους προκαλούν ανησυχία. Οι σειρήνες παύουν και ένας από αυτούς διαβάζει στην εφημερίδα άρθρο, που αφορά στην κακή πολιτική διαχείριση και στις επιπτώσεις για τους αμερικανούς πολίτες. Σχολιάζουν το άρθρο και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Φτάνει ο πλανόδιος μανάβης και συζητούν για την ανέχεια και τη φτώχεια που πλήττει τη χώρα. Ερμηνεύουν το τραγούδι «WE’D LIKE TO THANK YOU HERBERT HOOVER» (απόδοση στα ελληνικά από τον στιχουργό ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ). Παράλληλα χιονίζει. Εμφανίζεται η ΑΝΝΥ. Αναζητά ανάμεσά τους, τους γονείς της. Την προσκαλούν να φάει μαζί τους και ζητούν πληροφορίες για την ίδια. Σχολιάζουν την αισιοδοξία της σχετικά με την ανεύρεση των γονιών της και περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν. Ξαφνικά, γίνεται έφοδος από την αστυνομία. Η ΑΝΝΥ ξεφεύγει.
00:31:04:00
Στο εσωτερικό του Ορφανοτροφείου. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ, ακολουθούμενη από τις τροφίμους, επιστρέφουν στο ίδρυμα. Τα κορίτσια, κρατώντας ένα ψόφιο ποντίκι τρομάζουν τη ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ, η οποία καταφεύγει στο ποτό. Τα κορίτσια εξακολουθούν τις μηχανορραφίες εναντίον της. Εκείνη τις καταριέται και εξακολουθεί να πίνει. Κάθεται στην πολυθρόνα, όπου τα κορίτσια έχουν τοποθετήσει μια βελόνα. Εκφράζει την αγανάκτησή της τραγουδώντας το «LITTLE GIRLS» (απόδοση στα ελληνικά από τον στιχουργό ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ).
00:35:01:00
Μπαίνει στο σαλόνι του Ορφανοτροφείου ο ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ τραβώντας την ΑΝΝΥ. Πληροφορεί τη ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ για το σημείο, όπου βρέθηκε η ΑΝΝΥ. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ τον ευχαριστεί και τον καληνυχτίζει. Μένουν μόνες τους και η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ την εξυβρίζει, τη χτυπά και την απειλεί. Εμφανίζεται απροειδοποίητα η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ ΓΚΡΕΪΣ (ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ), ιδιαιτέρα γραμματέας του ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ, η οποία της ανακοινώνει την απόφαση του εργοδότη της να φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ένα ορφανό. Σκιαγραφεί τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί να έχει το ορφανό. Η ΑΝΝΥ είναι παρούσα στη συζήτηση και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αναδείξει την προσωπικότητά της προκειμένου να επιλεγεί. Η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ ΓΚΡΕΪΣ την επιλέγει παρά τις αντιρρήσεις και τις συκοφαντίες της ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ. Η ΑΝΝΥ προτού φύγει πηγαίνει να αποχαιρετήσει τα κορίτσια. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ, μόνη στο σαλόνι, εκφράζει την αγανάκτησή της ενώ τα κορίτσια επιστρέφουν αμίλητα και θλιμμένα στους κοιτώνες. τους.
00:41:43:00
Στην έπαυλη του ΌΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ. Το ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΒΑΣΙΛΙΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ, ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ) και ο ΝΤΡΕΪΚ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΗΣ) υποδέχονται τη ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ ΓΚΡΕΪΣ με την ΑΝΝΥ. Το κοριτσάκι παρατηρεί έκπληκτο τον επιβλητικό χώρο υποδοχής. Τα σχόλια της προκαλούν γέλιο στο υπηρετικό προσωπικό. Η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ ΓΚΡΕΪΣ δίνει οδηγίες στους υπηρέτες, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή του κυρίου τους. Στη συνέχεια, καλεί τους υπηρέτες, τους συστήνει την ΑΝΝΥ και τους ενημερώνει για τη διαμονή της κατά τη διάρκεια των γιορτών. Η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ ΓΚΡΕΪΣ εξηγεί στην ΑΝΝΥ ότι επιθυμία όλων είναι να της εξασφαλίσουν ευχάριστη και αξέχαστη διαμονή. Ερμηνεύει, μαζί με την ΑΝΝΥ και το Υπηρετικό προσωπικό το τραγούδι «I THINK I’ M GONNA LIKE IT HERE» (απόδοση στα ελληνικά από τον στιχουργό ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ).
00:46:13:00
Άποψη του εσωτερικού της έπαυλης. Μπαίνει ο ΌΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ). Οι υπηρέτες τρέχουν να τον υποδεχτούν. Ο ΌΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ με τη ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ ΓΚΡΕΪΣ κατευθύνονται στη σάλα. Δυο υπηρέτες κρεμάνε στον τοίχο αντίγραφο της ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ. Ο ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ ενημερώνεται από τη ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ ΓΚΡΕΪΣ για τα τηλεφωνήματα που έγιναν κατά την απουσία του. Παράλληλα, συνομιλεί με τους υπηρέτες. Η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ ΓΚΡΕΪΣ επιχειρεί να τον διακόψει για να του συστήσει την ΑΝΝΥ. Ενώ δίνει εντολή στην ιδιαιτέρα του να κρατήσει κάποιες σημειώσεις, παρατηρεί το μικρό κορίτσι. Η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ ΓΚΡΕΪΣ τη συστήνει. Ο ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ συζητάει με την ΑΝΝΥ και οργανώνει την απογευματινή της έξοδο. Η ΑΝΝΥ απογοητεύεται που δεν θα τη συνοδεύσει ο ίδιος κι εκείνος προσπαθεί να δικαιολογηθεί. Το τηλέφωνο διακόπτει τη συνομιλία τους. Ενώ ο ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ συζητάει με τον ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΜΠΑΡΟΥΧ για την οικονομική κρίση που πλήττει την Αμερικανική κοινωνία, οι δύο κοπέλες τον παρακολουθούν αμίλητες. Η ΑΝΝΥ τον πλησιάζει και καταφέρνει να τον μεταπείσει. Ο ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ αποφασίζει να τους συνοδεύσει στον κινηματογράφο.
00:53:24:00
Στη λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Ο ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ εκφράζει τη λατρεία του για την πόλη τραγουδώντας το «NYC» (απόδοση στα ελληνικά από τον στιχουργό ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ). Χορεύουν όλοι μαζί και στροβιλίζονται στο χιόνι. Η ΑΝΝΥ αποκοιμιέται και το ζευγάρι την αγκαλιάζει με τρυφερότητα.
00:57:09:00
Στο σαλόνι του Ορφανοτροφείου. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ χορεύει και παράλληλα πίνει. Παρουσιάζεται η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ και την καλησπερίζει. Περιγράφει τις όμορφες στιγμές που βιώνει η ΑΝΝΥ και στη συνέχεια αποκαλύπτει την πρόθεση του κυρίου της να υιοθετήσει το κοριτσάκι. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ καταπλήσσεται. Η αντίδρασή της – παρατεταμένο και επαναλαμβανόμενο ουρλιαχτό – φέρνει σε αμηχανία την ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ η οποία αποχωρεί ταραγμένη. Κατά την έξοδό της συναντά τον ΡΟΥΣΤΕΡ (ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΜΕΝΟΣ), αδερφό της ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ, και τη ΛΙΛΥ (ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ). Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ κάθεται στην κουνιστή πολυθρόνα, κλαίει και χτυπιέται.
01:00:03:00
Ο ΡΟΥΣΤΕΡ χαιρετάει ενθουσιασμένος την αδερφή του αλλά εκείνη δεν χαίρεται ιδιαίτερα που τον συναντά. Ο προηγούμενος ανέντιμος βίος του αδελφού της αποκαλύπτεται κατά τη συνομιλία τους στην οποία παρεμβαίνει και η ΛΙΛΥ. Ο ΡΟΥΣΤΕΡ τη συστήνει στην αδερφή του ενώ κάνει άσεμνες χειρονομίες στην κοπέλα. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ προσπαθεί να τον διώξει, αυτός της ζητάει δανεικά, εκείνη αρνείται. Προσπαθεί ο ένας να υποβαθμίσει τον άλλο. Ο ΡΟΥΣΤΕΡ αναπολεί τα παλιά τραγουδώντας το «EASY STREET» (απόδοση στα ελληνικά από τον στιχουργό ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ). Τον συνοδεύουν στο τραγούδι και στο χορό οι δύο γυναίκες. Παρεμβάλλεται σύντομη συζήτηση για την ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ.
01:04:06:00
Ίδιο σκηνικό. Η ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ αναφέρει στον αδερφό της τους λόγους για τους οποίους την επισκέφθηκε η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ. Ο ΡΟΥΣΤΕΡ εξοργίζεται και προσπαθεί να καταστρώσει σχέδιο που θα παρεμποδίσει την υιοθεσία της ΑΝΝΥ. Οι δυο γυναίκες δέχονται πρόθυμα να συνεργαστούν. Τραγουδούν και χορεύουν όλοι μαζί.
01:06:15:00
Ο ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ, στο γραφείο του, μιλάει στο τηλέφωνο με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ που κρατάει σημειώσεις. Συζητούν για το δώρο που πρόκειται να χαρίσει ο άντρας στην ΑΝΝΥ ζητώντας της να την υιοθετήσει. Βλέποντάς τον προβληματισμένο η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ τον ενθαρρύνει και ειδοποιεί τον ΝΤΡΕΪΚ να καλέσει την ΑΝΝΥ.Η ΑΝΝΥ παρουσιάζεται στο γραφείο του ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ. Αναφερόμενος σε περιστατικά που σημάδεψαν τη ζωή του και όρισαν την μετέπειτα πορεία του προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να της αποκαλύψει την πρόθεσή του. Η ΑΝΝΥ μπερδεύεται και τότε εκείνος της χαρίζει το δώρο του. Το κοριτσάκι, ενθουσιασμένο, τον αγκαλιάζει και τον φιλάει. Βλέποντας όμως το δώρο απογοητεύεται και αρνείται να αντικαταστήσει το παλιό της φυλακτό με το καινούριο. Κλαίγοντας, εξηγεί στον ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ τους λόγους της αντίδρασής της. Μπαίνουν στο γραφείο η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ με τον ΝΤΡΕΪΚ και προσπαθούν να την ηρεμήσουν. Ο ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ αποχωρεί για λίγο και επιστρέφει φέρνοντας ένα ποτήρι κονιάκ που το προσφέρει στη ΑΝΝΥ. Στη συνέχεια, τηλεφωνεί στον αρχηγό του F. B. I. ζητώντας του να τον βοηθήσει. Η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ τραγουδάει το ρεφρέν του «TOMORROW» (απόδοση στα ελληνικά από τον στιχουργό ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ) για να παρηγορήσει την ΑΝΝΥ. Την συνοδεύουν και οι υπόλοιποι. Ο ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ ζητάει από την ΑΝΝΥ το φυλακτό της για τις έρευνες του F. B. I. Η ANNY προτίθεται να του δώσει και το σημείωμα κι εκείνος της υπόσχεται ότι θα βρει τους γονείς της. Το κοριτσάκι τρέχει στο γραφείο και γράφει στις φίλες της στο Ορφανοτροφείο για τις εξελίξεις. Ο ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ και η ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ την κοιτάζουν με τρυφερότητα.
Θεματική Κατηγορία
Θεματικοί Όροι
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Συντελεστές
Συγγραφέας:
ΤΗΟΜΑΣ ΜΕΕΗΑΝ
Μουσική:
CHARLES STROUSE
Τραγούδια:
MARTIN CHARNIN
Μετάφραση:
ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ
Πρωταγωνιστούν:
ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ: ΜΙΣ ΧΑΝΙΓΚΑΝ
ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ: ΛΙΛΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΗΣ: ΝΤΡΕΪΚ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ: ΡΟΥΣΒΕΛΤ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΜΕΝΟΣ: ΡΟΥΣΤΕΡ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ: ΜΙΣ ΦΑΡΕΛ
Στο ρόλο του ΌΛΙΒΕΡ ΓΟΥΩΡΜΠΑΚΣ ο: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Ορφανά
ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ: ΑΝΝΥ
ΚΛΕΙΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΖΕΡΒΟΥ
ΜΑΡΙΤΑΣΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΦΗ ΜΥΣΙΡΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΑΛΟΥ
ΙΛΟΝΑ ΧΑΤΖΗΣΙΔΕΡΗ
ΕΛΙΝΑ ΨΙΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΓΞΙΔΗΣ
ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Σκηνές στο δρόμο:
ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΜΑΓΔΑ ΛΕΚΚΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΗΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
ΑΔΡΙΑΝΗ ΤΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ:
ΒΑΣΙΛΙΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ
Στο Ραδιοφωνικό σταθμό:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΑΔΩΡΟΣ
ΖΑΝΟ ΝΤΑΝΙΑΣ
ΕΥΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΜΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΑ ΣΑΜΠΑΝΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΕΦ
ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΡΙΩΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΪΝΕ
Απόδοση τραγουδιών στα Ελληνικά:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ενορχήστρωση/ Διεύθυνση ορχήστρας:
ΤΖΙΚ ΝΑΚΑΣΙΑΝ
Χορογραφίες:
ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΑΦΟΥΝΗΣ
Το ΑΝΝΥ γυρίστηκε σε σκηνικά
ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΙΑΚΑ
και στο Μέγαρο ΣΤΑΘΑΤΟΥ
Κοστούμια:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΡΟΥΦΑΣ
Διεύθυνση φωτισμού:
ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
Διεύθυνση Παραγωγής:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Σκηνοθεσία:
ΣΤΑΜΑΤΗΣ Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Χόρεψαν:
ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΝΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΔΟΥ
ΥΒΟΝ ΣΤΑΝΤΛΕΡ
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γ. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ – σαξόφωνο
ΣΠ. ΓΑΞΙΑΣ – τρομπόνι
Τ. ΓΚΛΑΒΑΝΙΔΗΣ – τρομπόνι
Γ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ – τρομπέτα
Κ. ΚΑΡΥΩΤΗΣ – τρομπέτα
Γ. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ – τούμπα
ΣΤ. ΑΜΠΕΛΑΣ – τούμπα
Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – κρουστά
Β. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ – κρουστά
Λ. ΤΖΗΜΑΣ – κρουστά
Μ. ΔΙΑΚΟΓΙΩΡΓΗΣ – κρουστά
Τ. ΚΑΖΑΓΛΗΣ – μπάσο
Β. ΜΠΕΪΚΟΦ – βιολί
ΤΖ. ΝΑΚΑΣΙΑΝ – πιάνο
Ηλεκτρολόγοι:
Α. ΛΥΓΟΥΡΑΣ
Ε. ΜΟΥΤΑΚΗΣ
Ν. ΣΑΒΒΑΚΗΣ
Γ. ΝΑΣΤΑΤΟΣ
Ν. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΥΛΟΣ
Εικονολήπτες:
Κ. ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ
Α. ΜΥΛΩΝΑΣ
Γ. ΣΗΦΑΚΗΣ
Τ. ΤΣΙΚΝΗΣ
Τ. ΑΒΡΑΤΟΓΛΟΥ
Ι. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μακιγιάζ:
Μ. ΚΑΛΑΤΖΗ
Γ. ΚΟΡΟΒΗΛΑ
Α. ΠΟΛΥΤΑΡΙΔΟΥ
Μ. ΦΥΣΣΑΚΗ
Περούκες:
ΜΗΤΙΑΣ
Κομμώσεις:
ΕΦΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ρύθμιση εικόνας:
Ε. ΖΟΛΙΝΔΑΚΗ
Ο. ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ
Π. ΠΑΠΠΑΣ
Μίξη εικόνας:
Σ. ΚΑΡΑΜΙΚΕΣ
Γ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Θ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ρύθμιση ήχου:
Ε. ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ
Μ. ΠΟΠΩΦ
Τ. ΧΥΔΙΡΟΓΛΟΥ
Λ. ΝΑΚΟΣ
Ηχολήπτες:
Ν. ΠΑΛΗΚΑΡΑΣ
Σ. ΑΞΙΩΤΗΣ
Μ. ΔΑΛΕΖΙΟΣ
Μαγνητική εγγραφή
Σ. ΚΑΡΑΜΙΚΕΣ
Π. ΠΙΝΑΚΑΣ
Μαγνητικό μοντάζ:
Θ. ΑΡΜΥΡΑΣ
Π. ΑΝΤΥΠΑΣ
Κεντρικός έλεγχος:
Π. ΒΡΑΚΑΤΣΕΛΗΣ
Τεχνικός Προϊστάμενος:
ΣΤ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ
Εργαστήριο:
Π. ΚΟΣΙΚΙΔΗΣ
Δ. ΡΩΤΣΕΤΗΣ
Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μίξη ήχου:
Τ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
Συντονιστές σκηνής:
Κ. ΒΑΡΕΛΑΣ
Β. ΚΑΚΑΒΑΣ
Σ. ΜΑΡΜΑΡΑΣ
Μακενίστες:
Α. ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ
Π. ΤΣΑΚΩΝΑΣ
Μίξη τίτλων:
Γ. ΒΟΥΤΟΥ
Ηλεκτρονικοί τίτλοι:
ΕΙΡ. ΦΑΤΟΥΡΟΥ – ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ
Φωτογραφίες:
Π. ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
Α. ΜΠΕΡΤΟΣ
Εργοδηγός ξυλουργείου:
Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Μηχανικοί σκηνής:
Α. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ν. ΓΑΛΑΤΗΣ
Ν. ΓΡΑΤΣΑΣ
Κατασκευαστές σκηνικών:
Π. ΙΩΑΝΝΟΥ
Λ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Π. ΚΟΤΑΡΑΣ
Κ. ΛΕΓΑΚΗΣ
Γενικών καθηκόντων:
Ι. ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ
Θ. ΤΣΑΚΩΝΑΣ
Ι. ΛΕΡΙΟΥ
Η. ΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ζωγράφοι σκηνικών:
Α. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ν. ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ
Μ. ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΣ
Γ. ΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Βαφείς:
Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Π. ΒΑΣΙΛΙΑΣ
Ράφτης:
Ι. ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
Διαχείριση σκηνικών:
Π. ΑΛΕΠΗΣ
Φροντιστής:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αμπιγιέζ:
ΚΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Βοηθός παραγωγής:
ΑΝΘΗ – ΑΝΝΑ ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ
Γραμματεία παραγωγής:
ΒΑΣΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΜΑΙΡΗ ΔΟΥΖΙΝΑ
Βοηθός σκηνοθέτη:
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ
Βοηθός σκηνογράφου:
ΣΑΝΤΡΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ
Σκηνικά:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΑΚΑΣ
Ηχοληψία τραγουδιών:
ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΣ
Σπέσιαλ εφφέ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
01:14:10:07
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΒΙΝΤΕΟ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 172
Τελευταία Ενημέρωση
02/11/2009