ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ (REMAKE)
0000007257
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΟΝΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ, ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΛΙΓΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000007257
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ (REMAKE)
Χρονολογία Παραγωγής
1998
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΠΟΡΤΡΕΤΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Περίληψη
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΟΝΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ, ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΛΙΓΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.
Περιγραφή Περιεχομένου
Σκιαγραφείται το έργο του ζωγράφου – σκηνογράφου ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και δίνεται το στίγμα του ως καλλιτέχνη. Ο ίδιος εμφανίζεται πολύ ηλικιωμένος στο γηροκομείο όπου φιλοξενείται και μιλά για την πολυτάραχη ζωή του, τα συναισθήματά του, τη σχέση του με το χρήμα και τις κόρες του, τις γυναίκες και τα ταξίδια του, την πατρίδα του το ΑΪΔΙΝΙ και την προσφυγιά που τον επηρέασε σαν καλλιτέχνη, τους γονείς του, τις σπουδές του ενώ αναφέρει ότι κίνητρο για τη δημιουργική του πορεία ήταν πάντα η αγανάκτηση για το κατεστημένο, πράγμα που τον έχει πια κουράσει. Για τον καλλιτέχνη μιλούν ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, αναφερόμενος στη συνεργασία τους και τους παράλληλους δρόμους τους, αλλά και η σύζυγός του καλλιτέχνη ΑΜΥ ΜΙΜΣ, αναφερόμενη στα άγνωστα θεατρικά έργα του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και τα ζωγραφικά του σκίτσα για θεατρικές παραστάσεις. Παρουσιάζονται αποσπάσματα από ταινία του ΤΑΣΟΥ ΖΑΧΑΡΙΟΥ, παραγωγής 1984.
Τίτλοι έναρξης.
00:00:50:00
Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ προλογίζει την εκπομπή του δίνοντας βιογραφικά στοιχεία του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ.
00:01:38:00
Πλάνα αρχείου. Παρακολουθούμε το ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ να μπαίνει στο σπίτι του και στη συνέχεια να ζωγραφίζει. Παρουσιάζεται ο υπότιτλος: «Αθήνα 1984. Ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ στο σπίτι του».
00:02:55:00
Πλάνο στο ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και στη συνέχεια στον δημοσιογράφο ΑΡΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ, ενώ συνομιλούν σε χώρο του Γηροκομείου Αθηνών. Ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ εκφράζει την ευχαρίστησή του για την επανασύνδεσή του με τον γλύπτη ΤΑΚΗ και στη συνέχεια αναφέρεται στη σχέση του με το χρήμα και τις κόρες του.
00:04:49:00
Εναλλαγή πλάνων ανάμεσα στον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και τον ΑΡΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ να συνομιλούν σε χώρο του Γηροκομείου Αθηνών. Ο δημοσιογράφος ρωτά, αν η πορεία της ζωής του ζωγράφου μοιάζει με την «ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ». Εκείνος απαντώντας καταθέτει πως την παρομοιάζει με το χάος, δηλώνει ότι κουράστηκε να δημιουργεί και απλά θέλει να ζήσει, εξηγώντας ότι κίνητρο για τη δημιουργική του πορεία ήταν η αγανάκτηση για το κατεστημένο, καθώς και ότι χρειάζεται αγάπη.
00:06:46:00
Εναλλαγή πλάνων ανάμεσα στον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και τον ΑΡΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ να συνομιλούν σε χώρο του Γηροκομείου Αθηνών. Ο ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, αφού χαρακτηρίζει το ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ «οπαδό του Επίκουρου», ζητά να του εξηγήσει τους λόγους αυτών των επιλογών ζωής. Ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ αναφέρει ως κίνητρο για τις επιλογές του την αντίδραση σε όσα τον ενοχλούσαν στη ζωή.
00:07:50:00
Πλάνο του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ στο σπίτι του. Αναφέρεται στην πρώτη συνεργασία τους στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ», ως σκιτσογράφος ο ένας και μουσικός κριτικός ο άλλος, μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, στους παράλληλους δρόμους τους, όταν ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ με τον ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ έκαναν την «ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ» και ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ με τον ΜΠΟΣΤ την «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ». Στο σημείο αυτό αναφέρει πως ήταν «απαίτηση» του κοινού να υπάρχει «αντιπαλότητα» ανάμεσά τους και διηγείται σχετικό περιστατικό. Συνεχίζει με τη συνεργασία τους στη «ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΗ» συγκρίνοντας τη ματιά του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ με εκείνη του ΜΠΟΣΤ.
00:09:49:00
Πλάνο του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ στο σπίτι του. Αναφέρεται στην πρώτη Πορεία Ειρήνης το 1963, όπου συνέλαβαν τον ίδιο και πολλούς άλλους διανοούμενους και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ, στην ίδρυση της Νεολαίας Λαμπράκη με το ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ να είναι ιδρυτικό μέλος και στις πρώτες πολιτικοκοποιημένες συναυλίες. Αναφερόμενος στον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ, δίνει έμφαση στην εικόνα του ονειρικού καλλιτέχνη σε αντιδιαστολή με εκείνη του αγωνιστή – πολιτικού ομιλητή.
00:11:19:00
Πλάνο του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ στο σπίτι του. Αναφέρεται στην αυτοεξορία του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ στη Δανία, στην έκδοση στα Δανικά της δικής του ποιητικής συλλογής «ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ» με σκίτσα του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και την παρουσία του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ στα δύσκολα χρόνια της Δικτατορίας.Κάνει λόγο για το μικρό «θεατράκι» που είχε φτιάξει ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ στο σπίτι του μαζί με τη γυναίκα του ΑΜΥ, προκειμένου να αποκτήσει βήμα για τους καλλιτεχνικούς προβληματισμούς του και εκφράζει το θαυμασμό του για τον άνθρωπο ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ.
00:13:06:00
Η ΑΜΥ ΜΙΜΣ στο καθιστικό του σπιτιού της. Αναφέρεται στα τρία άγνωστα θεατρικά έργα που έχει γράψει ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ: «Η ΠΟΡΝΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ», «Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ» και «Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ». Προβάλλεται πλάνο με σκίτσο του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ.
00:14:07:00
Εναλλαγή πλάνων ανάμεσα στον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και τον ΑΡΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ να συνομιλούν σε χώρο του Γηροκομείου Αθηνών. Ο ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ζητά από τον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ να μιλήσει για το ΑΪΔΙΝΙ και τους γονείς του. Ο καλλιτέχνης αναφέρει ότι γεννήθηκε στο ΑΪΔΙΝΙ το 1919 και στη συνέχεια διηγείται τις λιγοστές αναμνήσεις του από την πατρίδα και την προσφυγιά που τον επηρέασε ως καλλιτέχνη, δημιουργώντας του το αίσθημα της αυτοκαταστροφής. Εξακολουθεί μιλώντας για τους γονείς και τον αδελφό του.
00:16:12:00
Εναλλάσσονται ασπρόμαυρες προσωπικές φωτογραφίες.
00:16:41:00
Εναλλαγή πλάνων ανάμεσα στον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και τον ΑΡΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ να συνομιλούν σε χώρο του Γηροκομείου Αθηνών. Ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ εξηγεί ότι βρέθηκε να φοιτά με υποτροφία στο Κολέγιο Αθηνών εξ’ αιτίας της τυχαίας γνωριμίας της μητέρας του με την ΠΗΝΕΛΟΠΗ και τον ΣΠΥΡΟ ΔΕΛΤΑ. Συμμαθητής του ήταν ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΩΜΟΣ που αργότερα σκηνοθέτησε την «ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ».
00:18:35:00
Εναλλάσσονται σκίτσα του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ για την παράσταση: «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ». Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ διαβάζει τον «ΠΡΟΛΟΓΟ (Η ΛΑΤΕΡΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ)». Ακούγεται το τραγούδι «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» από τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΟ.
00:21:48:00
Η ΑΜΥ ΜΙΜΣ στο καθιστικό του σπιτιού της. Αναφέρεται στη σειρά έργων του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ «ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ», μιλώντας για το έργο «ΠΩΛΕΤ». Κατηγοριοποιεί τα έργα του σε σατιρικά και ονειρικά, περιγράφοντας το έργο «ΠΑΤΕΡ ΦΑΜΙΛΙΑΣ» και τα έργα του με τις ΓΟΡΓΟΝΕΣ, τις ΝΕΡΆΙΔΕΣ αντίστοιχα. Παρουσιάζει τη «σκληρή» περίοδο του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ, όταν βρέθηκε στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Προβάλλονται πλάνα με το έργο «ΠΩΛΕΤ» και άλλα από τα «ονειρικά» που ταιριάζουν με τα τραγούδια του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ.
00:26:47:00
Ο συγγραφέας – κριτικός θεάτρου ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ μπροστά στην βιβλιοθήκη του. Αναφέρεται στη γνωριμία του με τον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ στο «ΠΑΤΑΡΙ του ΛΟΥΜΙΔΗ» όπου σύχναζαν με τον Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, τον ΟΔ. ΕΛΥΤΗ, τον Ν. ΓΚΑΤΣΟ, τον Γ. ΜΟΡΑΛΗ, στις εκδρομές τους στην Ύδρα, στις πνευματικές τους αναζητήσεις και αγωνίες. Σκιαγραφεί το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και την καλλιτεχνική παρουσία του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ.
00:29:12:00
Ο συγγραφέας – κριτικός θεάτρου ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ μπροστά στην βιβλιοθήκη του. Αναφέρεται στην «αυτονόητη» παρουσία του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ ως σκηνογράφου και ενδυματολόγου στην παράσταση «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ», στα όσα αυτή η παράσταση σηματοδότησε, στον τρόπο που παρουσίασε τους χαρακτήρες της και στο εικαστικό στίγμα που έδωσε στα καλλιτεχνικά πράγματα της χώρας. Καταθέτει πως ο τίτλος της παράστασης «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» είναι βιβλίο του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και θεωρεί τιμή του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ που δανείστηκε τον εικαστικό χώρο ως τίτλο για τη δική του δημιουργία.
00:31:34:00
Εναλλαγή πλάνων ανάμεσα στον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και τον ΑΡΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ να συνομιλούν στο χώρο του Γηροκομείου Αθηνών. Ο ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ρωτά τον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ για τη ζωή του στο Γηροκομείο Αθηνών. Ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ μιλά με τα καλύτερα λόγια για το περιβάλλον και την περιποίηση που δέχεται. Αναφέρεται στις σπουδές του, στις δυο αποτυχημένες του προσπάθειες να μπει στη Σχολή Καλών Τεχνών, στη συνεργασία του με το ΣΠΥΡΟ ΜΕΛΑ στο περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» καθώς και στις επιρροές που δέχτηκε από άλλους καλλιτέχνες. Ο δημοσιογράφος ζητά να του σχολιάσει το χαρακτηρισμό «αναρχικός αλήτης» που του είχε δοθεί και ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ δίνει τη δική του ερμηνεία για τον όρο «αναρχικός». Η συζήτηση περνά στη γνωριμία του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ με το γλύπτη ΤΑΚΗ.
00:34:34:00
Πλάνα του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ. Εμφανίζεται το κείμενο: «ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ μιλάει για τη ζωή του. Αποσπάσματα από την ταινία του ΤΑΣΟΥ ΖΑΧΑΡΙΟΥ, παραγωγής 1984…». Ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ αναφέρεται στον φίλο του γλύπτη ΤΑΚΗ, στη διαμονή του στην ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ. Ακούγεται το τραγούδι SUZAN του LEONARD KOEN και προβάλλονται πλάνα έργων του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ.
00:37:12:00
Εναλλαγή πλάνων ανάμεσα στον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και τον ΑΡΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ να συνομιλούν στο χώρο του Γηροκομείου Αθηνών. Ο δημοσιογράφος στρέφει τη συζήτηση στην αγάπη του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ για το χορό και εκείνος εξηγεί ότι ο χορός ήταν ένας τρόπος για να εξωτερικεύει συναισθήματα. Ιδιαίτερα τη μελαγχολία που του δημιούργησαν οι ερωτικές απογοητεύσεις. Στο σημείο αυτό συζητούν για τους γάμους, τις σχέσεις και το παιδί που απέκτησε από τη σχέση του με την ποιήτρια ΑΜΥ ΜΙΜΣ.
00:39:41:00
Η ΑΜΥ ΜΙΜΣ στο καθιστικό του σπιτιού της. Καταθέτει ότι δέχτηκε να μιλήσει στην εκπομπή για να αναφερθεί μόνο στα πολλά έργα του ΑΡΓΥΡΑΚΗ, που βρίσκονται στη Δανία, μεταξύ των οποίων και ένα έργο παραγγελία του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ στο οποίο εικονίζονται όλα τα τραγούδια του. Με την ευκαιρία κάνει έκκληση στην πολιτεία να μεσολαβήσει, ώστε αυτά τα έργα να έρθουν στην Ελλάδα έστω για μια αναδρομική έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη. Παρεμβάλλεται πλάνο με το έργο που αφορά στην παραγγελία του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ.
00:41:22:00
Εναλλαγή πλάνων ανάμεσα στον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και τον ΑΡΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ να συνομιλούν στο χώρο του Γηροκομείου Αθηνών. Η συζήτηση περνά στα ταξίδια του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και στις εμπειρίες που αποκόμισε από αυτά, καθώς τα συνδέει όλα με τις γυναίκες που γνώρισε, όπως στην ΙΑΠΩΝΙΑ, στη ΔΑΝΙΑ και στην ΕΛΛΑΔΑ. Ο δημοσιογράφος επαναφέρει τη συζήτηση στην «ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ». Ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν, χαρίζοντας το ομότιτλο βιβλίο του στο φίλο του, ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ.
00:45:02:00
Πλάνα με το ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ στη GALERIE EUGENI να συνομιλεί με φίλους-καλεσμένους. Εμφανίζεται ο υπότιτλος: «ο ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ μιλάει για τους φίλους του. Αποσπάσματα από την ταινία του ΤΑΣΟΥ ΖΑΧΑΡΙΟΥ, παραγωγής 1984…». Διακρίνονται σημαντικοί άνθρωποι της Αθηναϊκής καλλιτεχνικής και πολιτικής κοινωνίας, μεταξύ των οποίων, ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ, ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, η ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ, ο ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ, η ΚΙΚΗ ΜΟΡΦΟΝΙΟΥ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ, ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ.
00:49:39:00
Εναλλαγή πλάνων ανάμεσα στον ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ και τον ΑΡΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ να συνομιλούν στο χώρο του Γηροκομείου Αθηνών. Ο ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρεται σε σχόλιο ποιητή, φίλου του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ, για τη στάση ζωής που πιστά ακολούθησε σε όλη τη ζωή του και το τίμημα που πληρώνει για τις επιλογές του. Εκείνος συμφωνεί λέγοντας πως τώρα το μόνο που του λείπει είναι ένα σπίτι. Κλείνοντας ο δημοσιογράφος ευχαριστεί τον καλεσμένο του.
00:51:21:00
Εναλλάσσονται πλάνα με έργα του ΜΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ για την «ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ», ενώ ακούγεται η μουσική της παράστασης.
00:53:41:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
Θεματικοί Όροι
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Συντελεστές
Παρουσιαστής:
ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Διεύθυνση Παραγωγής:
ΡΟΥΛΑ ΚΡΙΚΩΝΗ
Σκηνοθέτης:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΚΑΒΙΑΣ
Μοντέρ:
ΝΙΚΟΣ ΑΛΠΑΝΤΑΚΗΣ
Επιμέλεια παραγωγής:
ΑΛΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΟΧΩΡΗ
Εικονολήπτες:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΕΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Φωτιστής:
ΧΑΡΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Ρύθμιση ήχου:
ΑΡΗΣ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ
Ηλεκτρολόγος:
ΝΙΚΟΣ ΛΑΜΝΑΤΟΣ
Εργατοτεχνίτες:
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
Μακιγιάζ:
ΓΙΟΥΛΗ ΚΑΜΕΝΙΔΗ
Φωτογράφος:
ΑΡΗΣ ΜΠΕΡΤΟΣ
Φροντιστήρια:
ΓΙΩΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ευχαριστίες:
ΚΟΜΩΤΗΡΙΟ ΜΑΡΙ – ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 14 Σ. ΣΜΥΡΝΗ
ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ
ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΖΑΧΑΡΙΟΥ «ΜΙΝΩΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ – 1984»
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:54:33:00
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΒΙΝΤΕΟ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 65
Τελευταία Ενημέρωση
10/11/2009