ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
Μέρος:1
0000006944
Σειρά αυτοβιογραφικών ντοκιμαντέρ από το 1982, των ΓΙΩΡΓΟΥ και ΗΡΩΣ ΣΓΟΥΡΑΚΗ, όπου σκιαγραφούνται προσωπικότητες από τον πνευματικό, καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο. Στη συγκεκριμένη εκπομπή που αποτελείται από δύο (2) μέρη αυτοβιογραφείται ο συγγραφέας ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000006944
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
Μέρος:1
Χρονολογία Παραγωγής
1986
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
21/02/1986
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΠΟΡΤΡΕΤΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Περίληψη
Σειρά αυτοβιογραφικών ντοκιμαντέρ από το 1982, των ΓΙΩΡΓΟΥ και ΗΡΩΣ ΣΓΟΥΡΑΚΗ, όπου σκιαγραφούνται προσωπικότητες από τον πνευματικό, καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο. Στη συγκεκριμένη εκπομπή που αποτελείται από δύο (2) μέρη αυτοβιογραφείται ο συγγραφέας ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ.
Περιγραφή Περιεχομένου
Μέσα από την εκπομπή «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» παρουσιάζονται στοιχεία από τη ζωή και το έργο του συγγραφέα ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (2 μέρη). Στο Α’ μέρος, ο ίδιος αφηγείται βιώματα και μνήμες από τη μετεμφυλιακή Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου μεγάλωσε, εμπειρίες που συνδέονται με τα πρώτα συγγραφικά του χρόνια. Περιγράφει με ιδιαίτερη ενάργεια τα χρόνια της στρατιωτικής του θητείας στην Αθήνα και το πολιτικό κλίμα της δεκαετίας του ’50. Σημαντικοί σταθμοί της αυτοβιογραφικής εξιστόρησης, η υποτροφία του για σπουδές στη δραματική σχολή του Πανεπιστήμου Yale και τηλεσκηνοθεσίας στη Νέα Υόρκη, η γνωριμία του με τον αριστερό διανοούμενο ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗ ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην πορεία του, η δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη.
Αναφερόμενος στη συγγραφική του δραστηριότητα, ο Βασίλης Βασιλικός κάνει αναδρομή στα πρώτα του βιβλία τη “Διήγηση του Ιάσονα”, που σηματοδοτεί την πρώτη του εμφάνιση στη νεοελληνική πεζογραφία το 1953, τα “Θύματα ειρήνης”, την Τριλογία του (“Το φύλλο”, “Το πηγάδι”, “Τ’ αγγέλιασμα”), το “Ζ”, μιλώντας για το πεδίο των αφηγήσεών του που δεν είναι άλλο από την πόλη της Θεσσαλονίκης συνδεδεμένη με τις προσωπικές του εμπειρίες των νεανικών του χρόνων. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν τα τραύματα από την Κατοχή, όπως ο ξεκληρισμός των Εβραίων, που διαμόρφωσαν τη συνείδησή του και την ανάγκη του να τα αποτυπώσει στα γραπτά του. Κάνει λόγο για το λογοτεχνικό βραβείο της “Ομάδας των Δώδεκα” που του απονεμήθηκε για την Τριλογία.
Μιλάει κατόπιν για το ξεκίνημα της αρθρογραφίας του, δραστηριότητα μέσα από την οποία επιδόθηκε στο κοινωνικό ρεπορτάζ, παράλληλα με την αναφορά στην πορεία του στο χώρο της πεζογραφίας, με βάση τα πολιτικά γεγονότα και την κοινωνική πραγματικότητα από όπου αντλεί τα θέματά του. Ειδική αναφορά κάνει στο γεγονός της δολοφονίας του ΛΑΜΠΡΑΚΗ που τον ενέπνευσε για το βιβλίο “Ημερολόγιο του Ζ” πριν να γράψει το περίφημο μυθιστόρημα “Ζ” (1966). Εγκαινιάζεται την περίοδο αυτή η στροφή προς το ρεαλισμό στη γραφή του. Παρακολουθούμε επίσης, πτυχές της πολιτικής του δράσης έως την Δικτατορία, οπότε αποφασίζει να φύγει και να δραστηριοποιηθεί στο εξωτερικό. Τέλος, μιλάει για τη σχέση του με το ζεύγος Μελίνα Μερκούρη – Ζυλ Ντασέν.
Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται πλάνα από περιοχές και δρόμους της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Τίτλος έναρξης.
00:00:25:00
Εναλλαγή πλάνων με ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ σε παιδική και νεότερη ηλικία.
00:01:05:00
Εμφάνιση τίτλου του επεισοδίου «ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ» και στη συνέχεια οι τίτλοι έναρξης.
00:01:35:00
Πλάνα με τον ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟ να κάθεται σε παγκάκι ενός πάρκου και εναλλαγή με πλάνα από την Αθήνα. Παράλληλα, ακούγεται ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ να μιλάει για τις επαφές που είχε με την ΑΘΗΝΑ και για την εγκατάστασή του σε αυτή. Προβάλλονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την εποχή που ήταν στρατιώτης.
00:02:47:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ να μιλά για το κλίμα της εποχής που εγκαταστάθηκε στην ΑΘΗΝΑ, εποχή των εκλογών το 1958 με την αύξηση του ποσοστού του ΠΑΜΕ, για τη θητεία του στο στρατό, στη Σχολή Ξένων Γλωσσών που δίδασκαν αγγλικά στους μετέπειτα Δικτάτορες. Παρεμβάλλονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες του από τα νεανικά του χρόνια στην ΑΘΗΝΑ, καθώς και του Δικτάτορα Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ να χορεύει.
00:04:47:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ να περιγράφει τις εμπειρίες του από τα χρόνια στο στρατό, εξηγώντας πώς πρόσωπα που εκεί συνάντησε τα μετέφερε στα βιβλία του. Διηγείται επεισόδιο που έζησε εξαιτίας της συμμετοχής του στην κηδεία του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ αλλά και όσων έγραφε. Εξηγεί πως από αυτό τον παραλογισμό ξέφευγε συμμετέχοντας στη «ΣΧΟΛΗ BRAZILIAN» με τον ΕΛΥΤΗ και τους άλλους πνευματικούς ανθρώπους.
00:07:06:00
Εναλλαγή ασπρόμαυρων φωτογραφιών με τον ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟ στο στρατό.
00:07:18:00
Πλάνο στα κτίρια που βρίσκονται σε τμήμα της παραλίας της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και στη συνέχεια πλάνα του Β. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ να περπατά κατά μήκος της παραλίας. Ακούγεται να μιλά για τις σπουδές του στην Αμερική με υποτροφία στην τηλεόραση και όχι για τους νέους συγγραφείς που είχε αρχικά προταθεί.
00:08:24:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ που αναφέρεται στη διευκόλυνση που του παρείχαν στην ΑΜΕΡΙΚΗ για τις σπουδές του, αλλά και σε άλλους συγγραφείς με τους οποίους συναντήθηκε και συνδέθηκε εκεί. Παρουσιάζονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες του από αυτά τα χρόνια.
00:09:21:00
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ αφηγείται το λόγο που εγκατέλειψε τις σπουδές του στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του YALE.
00:10:36:00
Εναλλαγή ασπρόμαυρων πλάνων με νεανικές φωτογραφίες του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ. Εξηγεί ότι τελικά ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην τηλεόραση και επέστρεψε στην Ελλάδα, που δεν υπήρχε τηλεόραση.
00:10:44:00
Πλάνα την ΚΑΜΑΡΑ (ΑΨΙΔΑ του ΓΑΛΕΡΙΟΥ) της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τα γύρω της κτίρια. Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ μιλά και περιγράφει τα βιβλία του, εξηγώντας την αναφορά τους και τη σχέση τους με τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
00:11:34:00
Πλάνα από την πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ. Παρεμβάλλονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες από γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί στην Πλατεία αυτή. Ακούγεται ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ να συνδέει την πλατεία με τις παιδικές του μνήμες.
00:12:07:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ στο μπαλκόνι ενός κτιρίου που βρίσκεται πάνω στην Πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ. Διηγείται μνήμες του από τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ιδιαίτερα από γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πλατεία ή μπροστά από την πλατεία, από την τραυματική μνήμη του αποχωρισμού του από έναν παιδικό του φίλο, τον ΙΝΟ. Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται πλάνα από τα κτίρια που βρίσκονται γύρω από την πλατεία.
00:13:59:00
Πλάνο στην είσοδο της ΣΤΟΑΣ ΣΑΟΥΛ, σε εισόδους σπιτιών και καταστημάτων. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ περπατά σε δρόμο της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Ολοκληρώνει την αφήγηση της τραυματικής του εμπειρίας με την απώλεια του παιδικού του φίλου ΙΝΟ και εξηγεί πως στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είναι η ιστορία της εφηβείας του, όπως περιγράφεται στο βιβλίο του «ΤΟ ΦΥΛΛΟ».
00:14:56:00
Εναλλαγή πλάνων με το εξώφυλλο του βιβλίου «ΤΟ ΦΥΛΛΟ», με το κτίριο που στεγάζεται ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Ο φακός κινείται και αποκαλύπτει μια εκκλησία που βρίσκεται ανάμεσα σε πολυκατοικίες με τον περίβολό της να την προστατεύει. Αναφέρεται στα αιτήματα που παρουσιάζει μέσα από το βιβλίο του αυτό.
00:16:09:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ να διασχίζει τη ΣΤΟΑ ΜΟΔΙΑΝΟ. Αναφέρεται στην εμπειρία του εκεί από τα χρόνια της ΚΑΤΟΧΗΣ και του ΕΜΦΥΛΙΟΥ.
00:16:34:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ να περπατά σε ένα μικρό εμπορικό δρόμο με μαγαζιά που έχουν κατεβασμένα τα ρολά τους. Αναφέρεται στην αγάπη του για την πόλη αυτή.
00:17:04:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ να περπατά μπροστά στην ΡΟΤΟΝΤΑ περνώντας ανάμεσα σε υπαίθριο ανθοπωλείο.
00:17:20:00
Πλάνα στο κάστρο πάνω από την πόλη, όπου στο βάθος διακρίνεται η νεότερη πόλη της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ αναφέρεται στη δημιουργία του ανάμεσα στα χρόνια 1956 («ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ») έως 1961 («ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ») και στην έκδοσή τους. Παρεμβάλλεται πλάνο από «ΤΟ ΦΥΛΛΟ»-«ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ»-«Τ’ ΑΓΓΕΛΙΑΣΜΑ».
00:18:01:00
Πλάνα του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ να περπατά σε στενό σοκάκι μέσα στο κάστρο. Στη συνέχεια να περπατά έξω από τα τείχη και παράλληλα με το δρόμο που περνάει πλάι του. Αναφέρεται στις οικονομικές δυσκολίες που είχε για την έκδοση των βιβλίων του, τη δουλειά που έκανε για να αντεπεξέλθει, για τη βράβευσή του το 1954, την αφαίρεση του βραβείου του και την πίκρα του, για την αποκατάστασή του με την επόμενη βράβευση το 1962 για την «ΤΡΙΛΟΓΙΑ».
00:18:54:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ που καπνίζοντας μιλά για τη βοήθεια που βρήκε από το φίλο του ΘΕΟΤΟΚΑ σχετικά με τη βράβευσή του και την οικονομική βοήθεια που από εκεί είχε.
00:19:25:00
Εναλλαγή ασπρόμαυρων φωτογραφιών από τα χρόνια της νεότητας του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ.
00:19:42:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ να αναφέρεται στη σειρά των άρθρων που εξέδωσε, με τίτλο «Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ». Συνδέει με τη συγκυρία παρουσίασης των ταινιών «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ», «ΖΟΡΜΠΑΣ» και στη συνέχεια εξηγεί πώς από το χώρο αυτό περνάει στο χώρο της πραγματικότητας με τους «ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ».
00:21:12:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ. Αναφέρεται στη γνωριμία του με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗ και στο ρόλο που έχει διαδραματίσει στη ζωή του. Εξηγεί και παραθέτει εργασίες του εμπνευσμένες από τα οράματα που εκείνος του ενέπνευσε, εξηγώντας και πώς βρέθηκε στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μετά τη δολοφονία του ΛΑΜΠΡΑΚΗ.
00:22:28:00
Πλάνο στο οδόσημο «ΟΔΟΣ ΣΠΑΝΔΩΝΗ». Ο φακός κινείται και αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τη διασταύρωση δρόμων στο σημείο αυτό, νυχτερινή ώρα. Εκεί εμφανίζεται ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ να κατευθύνεται και να στέκεται στη νησίδα που είναι στο κέντρο και φιλοξενεί μαρμάρινο αφιέρωμα στον ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, που φέρει το σήμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Αναφέρει ότι η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ήταν πάντα η πόλη των πολιτικών δολοφονιών και εξηγεί την άποψή του. Παρεμβάλλονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ τη μέρα της δολοφονίας του.
00:25:20:00
Εναλλαγή ασπρόμαυρων φωτογραφιών πορείας για την Ειρήνη, του ΛΑΜΠΡΑΚΗ, του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, πρωτοσέλιδο εφημερίδας αφιερωμένο στον ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ γεμάτης με πολίτες που διαδηλώνουν, του ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ κρατώντας το πανό «ΕΛΛΑΣ» με τα σύμβολα της ειρήνης.
00:26:06:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ που αναφέρεται στη σύσταση της ομάδας των «ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΩΝ» με το ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, το ΜΙΝΩ ΑΡΓΥΡΑΚΗ, τον ίδιο και άλλους που δεν ονομάζει. Εξηγεί σχετικά με τη σύσταση αυτής της ομάδας. Αυτή τη χρονική στιγμή εγκαταλείπει το «Συμβολισμό» και στρέφεται προς το «Ρεαλισμό». Παρεμβάλλονται πλάνα με τα βιβλία του «ΤΑ ΣΙΛΟ», «ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ» και στη συνέχεια ο συγγραφέας εξηγεί τις νέες του συγγραφικές ενέργειες με την κυοφορία του «Ζ».
00:27:42:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ να αναφέρεται στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή, στην παρουσία του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗ, στην προσπάθεια να αποδοθεί η «υποκειμενική ερμηνεία της αντικειμενικής πραγματικότητας» στο «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Ζ». Παρεμβάλλεται ασπρόμαυρη φωτογραφία της γυναίκας του, αρκετές του ίδιου, πλάνο με το βιβλίο «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Ζ», το «Ζ».
00:28:44:00
Πλάνο του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ. Αναφέρεται στην απόφασή του να φύγουν με τη γυναίκα του στο εξωτερικό αντιμετωπίζοντας μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, στο συμβιβασμό για την επιστροφή στην Ελλάδα, αλλά και στην επιβολή της Δικτατορίας που έγινε ταυτόχρονα.
00:29:45:00
Πλάνο με ασπρόμαυρη φωτογραφία από τα τανκ που κινούνται στην ΑΘΗΝΑ με την επιβολή της Δικτατορίας. Στη συνέχεια, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ εξηγεί πως η επιβολή της Δικτατορίας τον ανάγκασε να μείνει στο εξωτερικό. Πηγή οικονομικής βοήθειας στάθηκε το ζευγάρι των ΖΥΛ ΝΤΑΣΕΝ-ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, μέχρι να εμφανιστεί στη ζωή του ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ. Παρεμβάλλεται πλάνο με αφίσα από τη μεταφορά του έργου του «Ζ» σε ταινία, που σκηνοθέτησε ο ΓΑΒΡΑΣ με τους ΥΒ ΜΟΝΤΑΝ, ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ, ΖΑΝ ΛΟΥΪ ΤΡΕΝΤΙΝΙΑΝ και μουσική του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.
00:31:06:00
Εμφάνιση τίτλου: «ΤΕΛΟΣ Α ΜΕΡΟΥΣ».
00:31:10:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΚΡΑΤΟΣ
Θεματικοί Όροι
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, βιογραφία, λογοτεχνία, πεζογραφία, δολοφονία Λαμπράκη
Αναφορές
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, συγγραφέας
«ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ», μυθιστόρημα
«Ζ», μυθιστόρημα
«ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Ζ», συγγραφικό έργο
«ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ», συγγραφικό έργο
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
ΕΥΡΩΠΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΝΟΜΟΣ), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ
Συντελεστές
Διεύθυνση Παραγωγής:
ΗΡΩ ΣΓΟΥΡΑΚΗ
Σκηνοθέτης:
ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Φωτογραφία:
ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΔΕΛΗΣ
Μοντέρ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΙΑΡΑΚΗΣ
Ηχοληψία:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΙΑΔΑΣ
Μίξη Ήχου:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΡΗΣ
Εργαστήρια:
Εικόνας:ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΟΥ
Ήχου: ERA Α. Ε – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΠΕ
Αρνητικού: Α. ΠΑΓΑΝΟΥ
Φωτοτοιχειοθέτησης: ΟΣΤΡΑΚΟΝ
Συντονιστής παραγωγής:
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΥΛΙΑΤΗΣ
Βοηθοί
Οπερατέρ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΛΟΝΤΑΚΗΣ
Οπερατέρ β: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Οικονομικός σύμβουλος:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
Γραμματεία παραγωγής:
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρολόγος:
ΣΙΜΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
Εταλονάζ εικόνας:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
Συντονιστής Παραγωγής:
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΥΛΙΑΤΗΣ
Σκηνοθετική Επιμέλεια:
ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κινηματογραφική Σκηνοθεσία:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:31:39:24
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΦΙΛΜ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 65
Τελευταία Ενημέρωση
15/11/2022