ΛΗΜΝΟΣ
0000008359
Σειρά ταξιδιωτικών εκπομπών με τη ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στο νησί της Λήμνου.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000008359
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΛΗΜΝΟΣ
Χρονολογία Παραγωγής
2000
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ)
Περίληψη
Σειρά ταξιδιωτικών εκπομπών με τη ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στο νησί της Λήμνου.
Περιγραφή Περιεχομένου
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ μέσα από την εκπομπή «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» μας ταξιδεύει στην όμορφη ΛΗΜΝΟ με τους χαμηλούς λόφους και τις πεδινές εκτάσεις. Από τη ΜΎΡΙΝΑ, πρωτεύουσα και λιμάνι, με το επιβλητικό βυζαντινό Κάστρο, μας ξεναγεί στα πανέμορφα χωριά ΚΟΝΤΙΑΣ, ΠΕΔΙΝΟ, ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ, ΡΕΠΑΝΙΔΙ. Μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η προϊστορική ΠΟΛΙΟΧΝΗ, η αρχαιότερη πόλη της ΕΥΡΩΠΗΣ. Η περιήγηση συνεχίζεται στους αμπελώνες του νησιού, όπου ευδοκιμεί η περίφημη λευκή Αλεξανδρινή ποικιλία. Η πεζοπορία στις ΠΑΧΙΕΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ, που θυμίζουν ΣΑΧΑΡΑ, καθώς και οι απόκρημνοι βράχοι του ΚΑΚΑΒΟΥ, που κρύβουν το κατάλευκο ξωκκλήσι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΚΑΚΑΒΙΩΤΙΣΣΑΣ κόβουν την ανάσα. Η δημοσιογράφος μιλάει για την ιστορία κάθε τοποθεσίας και αφήνει το νησί έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σήμα εκπομπής.
00:00:18:00
Πλάνα με το φέρι-μποτ που πλησιάζει τη ΛΗΜΝΟ, με τους λόφους του νησιού και με το Κάστρο. Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ δίνει πληροφορίες για τη θέση του νησιού και αναφέρεται στη σύνδεσή του με τη μυθολογία. Πλάνα στο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού ΜΥΡΙΝΑ, στο φέρι-μποτ που αποπλέει, άποψη του λιμανιού από τη θάλασσα, πλάνα με το βυζαντινό Κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή βράχου. Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ παραθέτει ιστορικές πληροφορίες για το Κάστρο και αναφέρεται στους κατακτητές του νησιού.
00:02:04:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ στη ΜΥΡΙΝΑ της ΛΗΜΝΟΥ ανηφορίζει προς το Κάστρο και μιλάει για τα ελάφια που ζουν εκεί. Πανοραμικό πλάνο στη ΜΥΡΙΝΑ. Πλάνα στα ελάφια της περιοχής.
00:02:59:00
Πλάνα με την κορυφή του Κάστρου της ΛΗΜΝΟΥ, το οποίο είναι κτισμένο πάνω σε βράχο που χωρίζει την παραλία της ΜΥΡΙΝΑΣ σε δύο γιαλούς, τον Ρωμαίικο και τον Τούρκικο. Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ μαζί με την κυρία ΑΓΑΘΗ ΚΟΚΚΑΛΑ στην κορυφή με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Η δημοσιογράφος αναφέρεται στη μεταφορά της πρωτεύουσας του νησιού μέσα στο Κάστρο κατά το 18ο αιώνα επί Τουρκοκρατίας και στις συνοικίες που αναπτύχθηκαν. Η κυρία ΑΓΑΘΗ ΚΟΚΚΑΛΑ εξηγεί την ονομασία «Τούρκικος Γιαλός» και, στη συνέχεια, αναφέρεται στον Ρωμαίικο Γιαλό όπου υπάρχουν αρχοντικά Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι πλούτισαν στο εξωτερικό. Πανοραμική άποψη της ΜΥΡΙΝΑΣ, πλάνα στον Τούρκικο Γιαλό και στον Ρωμαίικο με τα καλοδιατηρημένα σπίτια διαφόρων ρυθμών και εποχών.
00:04:19:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ περπατά στον Ρωμαίικο Γιαλό στη ΜΥΡΙΝΑ της ΛΗΜΝΟΥ. Αναφέρεται στα δημόσια κτήρια, όπως το Μητροπολιτικό Μέγαρο που στεγάζει το Εκκλησιαστικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πλάνα με το Αρχαιολογικό Μουσείο και με διατηρητέα νεοκλασικά κτήρια σε όλο το μήκος της ακτής. Πανοραμικό πλάνο στη ΜΥΡΙΝΑ. Η δημοσιογράφος αναφέρεται στην απελευθέρωση της ΛΗΜΝΟΥ στις 8 Οκτωβρίου 1912 από άγημα του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ. Πλάνα με σπίτια της ΜΥΡΙΝΑΣ διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Η δημοσιογράφος περπατά στα πέτρινα καλντερίμια. Πλάνο με το ηλιοβασίλεμα και νυχτερινό πλάνο με την κορυφή του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, που φαίνεται καθαρά από τη ΜΥΡΙΝΑ. Άποψη της ΜΥΡΙΝΑΣ το βράδυ. Πλάνο με την πανσέληνο.
00:05:58:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ στο ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ ΜΥΡΙΝΑ». Πλάνα από το δωμάτιό της, από τους κήπους, από τη θέα στον κόλπο της ΜΥΡΙΝΑΣ και στο λόφο με το Κάστρο, από την πισίνα, την οργανωμένη παραλία, τα μπανγκαλόους. Η δημοσιογράφος δίνει πληροφορίες για την ίδρυση και τη σημερινή διαχείριση του ξενοδοχείου, για τους πελάτες και αναφέρεται στο φυσικό τοπίο.
00:07:00:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ στην κατοικία της ΑΡΙΤΣΑΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΥ πάνω σε έναν όρμο νότια της ΜΥΡΙΝΑΣ. Πλάνα από τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος οδηγεί σε δρόμο της ΛΗΜΝΟΥ και αναφέρεται στο τοπίο που είναι ήπιο, με μεγάλες πεδινές περιοχές που καλλιεργούνται. Επίσης, κάνει λόγο για τη ΣΚΟΠΙΑ, την ψηλότερη κορυφή με 430 μέτρα ύψος.
00:08:34:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ οδηγεί προς το χωριό ΚΟΝΤΙΑΣ, ενώ στο ραδιόφωνο ακούγονται σχόλια από τοπικό σταθμό για την παρουσία της εκπομπή της στη ΛΗΜΝΟ. Στη συνέχεια, κάνει λόγο για το εξαιρετικό οδικό δίκτυο και αναφέρεται στην ιστορία του χωριού και στην προέλευση του ονόματός του. Πλάνα στους πέτρινους ανεμόμυλους στην είσοδο του χωριού, που μαρτυρούν τη μεγάλη παραγωγή σιτηρών που είχε κάποτε το νησί. Πλάνα στα πλακόστρωτα δρομάκια, στα παλιά αρχοντικά και στα καλοδιατηρημένα σπίτια. Η δημοσιογράφος περπατά στο χωριό και συναντά ντόπια κάτοικο, η οποία κρατά μελίπαστα (μελίχλωρα) τυράκια και εξηγεί την παρασκευή τους.
00:11:02:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ αφήνοντας το χωριό ΚΟΝΤΙΑΣ οδηγεί προς το ΠΕΔΙΝΟ, χωριό που υπέστη καταστροφές στο σεισμό του 1968. Αναφέρεται στο ΝΕΟ ΠΕΔΙΝΟ που κτίστηκε από μπετόν την εποχή της Χούντας για τους σεισμοπαθείς. Η δημοσιογράφος έξω από την ταβέρνα στην πλατεία του χωριού ΠΕΔΙΝΟ μιλάει για την προσπάθεια των κατοίκων να αναπαλαιώσουν τα σπίτια τους και να επιστρέψουν στο γραφικό χωριό τους. Πλάνα με το οινοποιείο του κυρίου ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ και με την Εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ που ιδρύθηκε το 1868.
00:11:50:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ με τον κύριο ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ πίνουν κρασί έξω από το οινοποιείο του στο χωριό ΠΕΔΙΝΟ και συζητούν για την προέλευση του πρώτου ονόματος του χωριού, ΠΕΣΠΕΡΑΓΟ, για τη μετονομασία του, για τη μετανάστευση των κατοίκων στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, για τον πληθυσμό και τον αριθμό των μαθητών του σχολείου, για την παράδοση της ΛΗΜΝΟΥ στο κρασί. Στη συνέχεια, αποχωρεί.
00:13:15:00
Πλάνα στον ουρανό που πετούν αεροπλάνα. Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ αναφέρεται στις συχνές αεροπορικές πτήσεις και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της ΛΗΜΝΟΥ. Πλάνα από τη ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ, με το γραφικό πετρόχτιστο λιμανάκι, δίπλα στο ΠΕΔΙΝΟ και πάνω στον κόλπο του ΜΟΥΔΡΟΥ, χτισμένη από Μικρασιάτες πρόσφυγες το 1926. Η δημοσιογράφος μιλάει για τους σφουγγαράδες και για τον ΠΑΝΑΓΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟ από την ΚΟΥΤΑΛΗ της ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ. Παρεμβάλλονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες του.
00:14:01:00
Πλάνο σε τοίχο με παλαιές φωτογραφίες, σφουγγάρια και αστερίες στο Μουσείο Σφουγγαριών της κυρίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΨΑΡΑ στη ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ. Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ μαζί με την κυρία ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΨΑΡΑ σε αίθουσα γεμάτη με σφουγγάρια. Η κυρία ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΨΑΡΑ αναφέρεται στους λόγους επιλογής του συγκεκριμένου τόπου από τους κατοίκους της ΚΟΥΤΑΛΗΣ της ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ και μιλάει για την επεξεργασία των σφουγγαριών. Παρεμβάλλονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες με σφουγγαράδες και πλάνα με σφουγγάρια. Η κυρία ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΨΑΡΑ εξηγεί τις πολλαπλές χρήσεις της ΤΣΙΜΟΥΧΑΣ. Η δημοσιογράφος παίρνει στα χέρια της σφουγγάρια διαφόρων ειδών και αναφέρει ονομασίες: ΦΙΝΑ σφουγγάρια, ΚΑΠΑΔΙΚΑ, ΛΑΓΟΦΥΤΑ. Στη συνέχεια, η κυρία ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΨΑΡΑ μιλάει για τη ζωή των σφουγγαράδων. Παρεμβάλλεται ασπρόμαυρη φωτογραφία με σφουγγαράδες σε καΐκι.
00:17:09:00
Πλάνα σε πεδινό τοπίο της ΛΗΜΝΟΥ και σε «Μάντρες», χτιστούς στεγασμένους χώρους στην ύπαιθρο. Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ αναφέρεται στο τοπίο και στις αγροτικές ασχολίες των κατοίκων, καθώς και στις «Μάντρες», οι οποίες απασχόλησαν τον αρχιτέκτονα ΝΙΚΟ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ. Στη συνέχεια, διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο του «ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: ΟΙ «ΜΑΝΤΡΕΣ» ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ». Παρεμβάλλονται φωτογραφίες με «Μάντρες» και κτηνοτρόφους.
00:18:01:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ στο δρόμο προς το χωριό ΡΕΠΑΝΙΔΙ σταματά να περιεργαστεί τις «Γούβες», πιθάρια σκαλισμένα στο βράχο, και εξηγεί τη χρήση τους. Πλάνα στον ξενώνα «ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ» στο ΡΕΠΑΝΙΔΙ.
00:18:46:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ οδηγεί ανατολικά προς την αρχαία ΠΟΛΙΟΧΝΗ, που βρίσκεται πάνω σε λόφο δίπλα στη θάλασσα στον κόλπο του ΒΡΟΣΚΟΠΟΥ, ακριβώς απέναντι από την ΤΡΟΙΑ. Αναφέρεται στην ανάπτυξη πολιτισμού στο τρίγωνο ΤΡΟΙΑ-ΠΟΛΙΟΧΝΗ-ΘΕΡΜΗ ΛΕΣΒΟΥ και παραθέτει ιστορικά στοιχεία της αρχαιότερης οργανωμένης πόλης που χτίστηκε στην ΕΥΡΩΠΗ, γύρω στο 5000 π. Χ. Πλάνα στη θάλασσα και στον αρχαιολογικό χώρο, όπου διακρίνεται το αρχαιότερο Βουλευτήριο. Η δημοσιογράφος αναφέρεται στις ανασκαφές από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή τη δεκαετία του 30, καθώς και στο Θησαυρό χρυσών κοσμημάτων, που φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.
00:20:38:00
Πλάνα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΥΡΙΝΑ» με πλούσιο μπουφέ και πολύ κόσμο. Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ σε ήσυχο καφενείο παραγγέλνει ούζο.
00:21:19:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ οδηγεί στη ΛΗΜΝΟ περνώντας από αμπελώνες και αναφέρεται στο σιτάρι και το κρασί, για τα οποία είναι ονομαστό το νησί, καθώς και στους εξαιρετικούς αμπελουργούς στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ. Μιλάει για την ίδρυση του χωριού από Μικρασιάτες πρόσφυγες από το ΡΕΪΣΔΕΡΕ της ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ. Πλάνα στους αμπελώνες με τη λευκή Αλεξανδρινή ποικιλία και σε αμπελουργούς. Η δημοσιογράφος τους πλησιάζει, συμμετέχει στο μάζεμα των σταφυλιών και δοκιμάζει το περίφημο Μοσχάτο. Ακολουθεί νυχτερινό πλάνο από την ταβέρνα στην πλατεία του χωριού ΠΕΔΙΝΟ.
00:23:42:00
Πλάνα στο κατάστημα «ΦΩΤΟΤΕΧΝΗ» του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΖΟΛΗ στη ΜΥΡΙΝΑ με κορνιζαρισμένες φωτογραφίες από τη ΛΗΜΝΟ. Μαζί με τη δημοσιογράφο ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ μελετούν χάρτη και βιβλίο με φωτογραφίες του νησιού, που έχει τυπώσει ο ίδιος. Ακολουθούν φωτογραφίες του νησιού από CD ROM με την κορυφή του ΑΘΩΝΑ που προβάλλει καθαρά στον ορίζοντα, με τους καταρράκτες στον ΑΪ-ΓΙΑΝΝΗ στον ΚΑΣΠΑΚΑ, με τη ΛΗΜΝΟ χιονισμένη, με φλαμίγκος σε υδροβιότοπο στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, με πετρώματα που μαρτυρούν ηφαιστειακή δραστηριότητα και με παραλίες. Στη συνέχεια, προτείνει στη δημοσιογράφο να επισκεφθεί τις ΠΑΧΙΕΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ (ΑΜΜΔΕΣ).
00:25:31:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ και η ΑΡΙΤΣΑ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΥ οδηγούν προς τις ΠΑΧΙΕΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ (ΠΑΧΙΕΣ ΑΜΜΔΕΣ). Περνώντας το χωριό ΚΑΤΑΛΑΚΚΟ μπαίνουν σε χωματόδρομο και αφήνουν τα αυτοκίνητα πάνω από τον κόλπο του ΓΟΜΑΤΙΟΥ. Καθώς περπατούν, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΖΟΛΗΣ που είναι μαζί τους τούς δείχνει στο βάθος πυκνό δάσος με αγριελιές και τους εξηγεί ότι ακολουθούν οι ΠΑΧΙΕΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ, τοπίο φαλακρό. Στο βάθος διακρίνονται και οι αμμόλοφοι. Πλάνα από την πεζοπορία προς την αμμώδη έκταση που θυμίζει ΣΑΧΑΡΑ!
00:27:54:00
Η δημοσιογράφος ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ μαζί με την ΑΡΙΤΣΑ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΥ κατευθύνονται προς τον ΚΑΚΑΒΟ, την πιο κακοτράχαλη περιοχή της ΛΗΜΝΟΥ. Διαδοχικά πλάνα με λόφους και με τις δύο γυναίκες στην πεζοπορία τους προς το ξωκκλήσι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΚΑΚΑΒΙΩΤΙΣΣΑΣ, σκαρφαλωμένο στα βράχια στην κορυφή του λόφου ΚΑΚΑΒΟΥ. Η ΑΡΙΤΣΑ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΥ αναφέρεται στο άγριο ορεινό τοπίο της ΛΗΜΝΟΥ. Πλάνα με το κατάλευκο Μοναστήρι, με την πανοραμική θέα, με λόφους, με θάλασσα, με το ηλιοβασίλεμα.
00:29:24:00
Πλάνα με τα επιβλητικά βράχια και τους λόφους της ΛΗΜΝΟΥ καθώς το πλοίο απομακρύνεται από το νησί.
00:29:51:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
Θεματικοί Όροι
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: F64 PRODUCTIONS
Συντελεστές
Ευχαριστούμε τους:
ΝΕΛ
ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΖΟΛΗ
ΛΑΚΗ ΘΕΟ
ΑΓΑΘΗ ΚΟΚΚΑΛΑ
ΑΡΙΤΣΑ ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΤΟΥ
ΝΙΚΟ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
Κ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ
ΡΑΔΙΟ ΛΗΜΝΟΣ 98 FM
Έρευνα-κείμενα:
ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ
Είδη outdoor:
ALPAMAYO A. E.
Μουσική επιμέλεια:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ
Γραφικά:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΛΥΔΙΑ ΑΜΠΑΣΤΑΔΟΥ
Ήχος:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΕΙΔΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη:
ΔΑΝΑΗ ΚΩΤΣΗ
Μοντάζ:
ΗΡΩ ΒΡΕΤΖΑΚΗ
Φωτογραφία:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ
Σκηνοθεσία:
ΧΡΟΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:30:34:12
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΒΙΝΤΕΟ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 172
Τελευταία Ενημέρωση
09/06/2010