ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ 1961
0000008263
Σειρά ντοκιμαντέρ που καταγράφει προφορικές μαρτυρίες Ελλήνων δημιουργών για μια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, του έργου τους ή της χώρας. Το επεισόδιο αυτό αναφέρεται στον συγγραφέα ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΗΛΙΩΝΗ, επικεντρώνοντας στο 1961, χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για το έργο του.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000008263
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ, Η
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ 1961
Χρονολογία Παραγωγής
2004
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ)
Περίληψη
Σειρά ντοκιμαντέρ που καταγράφει προφορικές μαρτυρίες Ελλήνων δημιουργών για μια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, του έργου τους ή της χώρας. Το επεισόδιο αυτό αναφέρεται στον συγγραφέα ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΗΛΙΩΝΗ, επικεντρώνοντας στο 1961, χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για το έργο του.
Περιγραφή Περιεχομένου
Το ντοκιμαντέρ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ» φιλοξενεί τον συγγραφέα ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΗΛΙΩΝΗ, ο οποίος αυτοβιογραφείται εστιάζοντας στα γεγονότα που σημάδεψαν το δικό του 1961. Είναι η χρονιά που εκδίδει στα Γιάννενα την πρώτη του συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Παραφωνία» και παράλληλα διορίζεται φιλόλογος στο Γυμνάσιο Αρρένων Αμμοχώστου. Είναι επίσης η εποχή που η Κύπρος κάνει τα πρώτα της βήματα ως ανεξάρτητο κράτος και επικρατεί ένα κλίμα αισιοδοξίας. Ο συγγραφέας ξετυλίγει τη ζωή του στην ειδυλλιακή Αμμόχωστο μέσα από φωτογραφίες και αναφορές σε βιβλία του. Ακολουθεί αναφορά του στα Γιάννενα της μετεμφυλιακής περιόδου και των αρχών της δεκαετίας του 1960, οπότε μια συντροφιά νέων λογίων κάνει δυναμική είσοδο στην πνευματική ζωή του τόπου εκδίδοντας το περιοδικό «Ενδοχώρα». Η αφήγηση του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΗΛΙΩΝΗ πλαισιώνεται από σπάνιο αρχειακό υλικό με σκηνές από τον αγώνα κατά της Αγγλοκρατίας, από την υπογραφή των τελικών συμφωνιών για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας την 16η Αυγούστου 1960, από τις εκλογές του 1961, στις οποίες αναδείχθηκε πρωθυπουργός ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, αλλά και από την ανέγερση του τείχους του Βερολίνου.
Τίτλοι έναρξης
00:00:56:00
Κάρτα-πλάνο με τον τίτλο της εκπομπής: «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ 1961».
00:01:02:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ ερχόμενος στο καθιστικό του σπιτιού του τοποθετεί κασέτα στο βίντεο.
00:01:22:00
Πλάνο στην οθόνη της τηλεόρασης του συγγραφέα ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΗΛΙΩΝΗ, όπου προβάλλεται το βίντεο από την περιήγησή του στο ερημωμένο πια χωριό του με πλάνα από διάφορες οπτικές γωνίες σε σπίτια με κλειστά παράθυρα και πόρτες, σε διάφορες τοποθεσίες, στην Eκκλησία του ΑΪ-ΝΙΚΟΛΑ και στο νεκροταφείο του χωριού. Αφηγείται ο ίδιος και μιλάει για τα συναισθήματά του κατά τη βιντεοσκόπηση.
00:04:31:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ αναφέρεται στην καταγωγή του από το χωριό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ του ΠΩΓΩΝΙΟΥ στην ΗΠΕΙΡΟ, στις περιπέτειες του ίδιου και των συγχωριανών του λόγω του Εμφυλίου, στις σπουδές φιλολογίας στη ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗ, στα σχολεία όπου εργάστηκε με σύμβαση, στη στρατιωτική του θητεία στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ και στον πρώτο του διορισμό στο ορεινό χωριό ΑΓΝΑΝΤΑ στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ το 1959, κατά την περίοδο που εργαζόταν στο Γυμνάσιο ΦΙΛΙΑΤΩΝ. Διαδοχικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με το σπίτι του και τους γονείς του στο χωριό, από τα φοιτητικά του χρόνια, ανάμεσα σε μαθητές του, με τον ίδιο φαντάρο, στο γραφείο του σε σχολείο, σε εξωτερικό χώρο.
00:05:55:00
Ασπρόμαυρα πλάνα αρχείου από την υπογραφή των τελικών συμφωνιών για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ την 16η Αυγούστου του 1960 (Συμφωνία ΖΥΡΙΧΗΣ-ΛΟΝΔΙΝΟΥ), με τις δηλώσεις του Προέδρου Αρχιεπισκόπου ΜΑΚΑΡΙΟΥ και του Τουρκοκύπριου Αντιπροέδρου Δρ. ΦΑΖΙΛ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ.
00:07:02:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του διηγείται πώς κατόρθωσε να εργαστεί σε σχολείο της ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥστην ΚΥΠΡΟ, ερχόμενος σε επαφή με Γυμνασιάρχες που σύχναζαν στο καφενείο του ΓΑΜΒΕΤΑ στη γωνία Κοραή και Πανεπιστημίου. Αναφέρεται σε περιστατικό που του συνέβη στο ταχυδρομείο σχετικά με την ονομασία ΦΑΜΑΓΚΟΥΣΤΑ (FAMAGUSTA) της ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.
00:08:39:00
Γκραβούρα και ασπρόμαυρες φωτογραφίες της ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ με τις περιοχές ΦΑΜΑΓΚΟΥΣΤΑ (FAMAGUSTA) και ΒΑΡΟΣΙ. O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ δίνει πληροφορίες για τις περιοχές και εξηγεί την ονομασία τους.
00:09:32:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του αναφέρεται στο πρώτο του βιβλίο, την «ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ». Παρεμβάλλονται πλάνα με το εξώφυλλο και τα περιεχόμενα του βιβλίου, με τον ίδιο να ξεφυλλίζει το βιβλίο του.
00:10:08:00
Φωτογραφία με τον συγγραφέα ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΗΛΙΩΝΗ σε πλοίο. O ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του αφηγείται τη μετάβασή του στην ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ.
00:10:42:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο του «ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ» με την περιγραφή της πανσιόν όπου διέμενε στην ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ. Παρεμβάλλεται ασπρόμαυρη φωτογραφία με την πανσιόν, πλάνο στη σελίδα που διαβάζει ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ.
00:12:33:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ αναφέρεται στα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης που υπήρχαν στην ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ και στην οργάνωσή τους, στη Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Αρρένων, δωρεά του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥ, στις Μαθητικές Κοινότητες, στη σχολική εφημερίδα του Γυμνασίου Αρρένων «ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ». Παρεμβάλλονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Γυμνασίου Αρρένων, της Βιβλιοθήκης του, της σχολικής εφημερίδας.
00:15:45:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του αναφέρεται στο πνεύμα ηρωολατρείας που επικρατούσε στην ΚΥΠΡΟ.
00:16:15:00
Ασπρόμαυρα πλάνα αρχείου με σκηνές του αγώνα κατά της Αγγλοκρατίας στην ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ. Ο συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ δικαιολογεί την περηφάνια των ΚΥΠΡΙΩΝ και αναφέρεται στους αγώνες της μαθητιώσας νεολαίας και στους νεαρούς αγωνιστές ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΤΣΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ.
00:17:04:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του αναφέρεται στους απογοητευμένους του Κυπριακού Αγώνα και στην έντονη παρουσία του κομουνιστικού κόμματος στην ΚΥΠΡΟ.
00:18:36:00
Ασπρόμαυρα πλάνα αρχείου από τις εκλογές του 1961 στην ΕΛΛΑΔΑ. Αφηγητής αναφέρεται στους βασικούς μονομάχους των εκλογών: την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (Ε. Ρ. Ε) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, την Ένωση Κέντρου, αποτελούμενη από τη συνένωση τριών κομμάτων του Κέντρου, και την παράταξη της Αριστεράς με την επωνυμία ΠΑΜΕ. O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ μιλάει για την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και την Ένωση Κέντρου γενικά, και για το χαρακτηρισμό ως εκλογές βίας και νοθείας. Πλάνα με τον Πρωθυπουργό για τρίτη συνεχόμενη φορά ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ την επομένη των εκλογών.
00:20:29:00
Πλάνο σε ξυλογραφία του χαράκτη ΤΑΣΟΥ που παριστάνει έναν γέρο με λαγούτο και πίσω του ερείπια. O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ αναφέρεται στην ξυλογραφία, η οποία μάλιστα υπήρξε αφορμή για ένα από τα διηγήματα της συλλογής «ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ» με τον τίτλο «ΤΟ ΛΑΓΟΥΤΟ».
00:21:05:00
Πλάνο στο εξώφυλλο της συλλογής διηγημάτων «ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ» και στη σελίδα με το «ΛΑΓΟΥΤΟ». Ο συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ διαβάζει απόσπασμα από το διήγημα. Παρεμβάλλονται ασπρόμαυρα πλάνα από τοπία της ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ με ανεμόμυλο και φοινικόδεντρα, η ξυλογραφία του χαράκτη ΤΑΣΟΥ που παριστάνει έναν γέρο με λαγούτο και πίσω του ερείπια.
00:22:25:00
Ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τον συγγραφέα ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΗΛΙΩΝΗ στην ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ. Αναφέρεται στη σχέση του με την κυπριακή διάλεκτο και απαγγέλλει στα κυπριακά το ακριτικό τραγούδι του ΔΙΓΕΝΗ.
00:24:22:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ ξεφυλλίζει άλμπουμ με φωτογραφίες από τη ζωή του στην ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ. Στέκεται σε μια φωτογραφία με χιουμοριστικό χαρακτήρα, όπου διακρίνονται καθηγητές του συλλόγου του Γυμνασίου Αρρένων ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. Ακολουθούν φωτογραφίες από παρέλαση μαθητριών τις οποίες συνοδεύει, με τον ίδιο και δύο φίλους του, με έναν συνάδελφό του, με μαθητές του στην παραλία, με την πανσιόν στην οποία διέμενε στην ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ.
00:25:58:00
Ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τον συγγραφέα ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΗΛΙΩΝΗ, μαζί με αντρικές και γυναικείες παρουσίες, στη θάλασσα, στην παραλία, στην καφετέρια «ΤΟ ΡΟΔΟ». Ο συγγραφέας διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο του «ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ».
00:27:34:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του αναφέρεται στην οργάνωση των πολιτών της ΚΥΠΡΟΥ σε περίπτωση σύγκρουσης με τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Στη συνέχεια, διαβάζει σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του «ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ». Εμβόλιμα πλάνα στις σελίδες που διαβάζει.
00:30:20:00
Ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον συγγραφέα ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΗΛΙΩΝΗ, έγχρωμη φωτογραφία από θαλασσινό τοπίο της ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, πλάνο σε ευχετήρια επιστολή μαθητών του προς τον ίδιο.
00:30:55:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ αναφέρεται στην περίοδο των διακοπών που τις περνούσε αρχικά στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ και στη συνέχεια στην ΑΘΗΝΑ.
00:31:09:00
Έγχρωμα πλάνα από τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ στις αρχές του 1960 σε κινηματογράφηση του φωτογράφου και κινηματογραφιστή ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΦΑ: μόνιππα μέσα σε ομίχλη, άνθρωποι στους δρόμους. O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ αναφέρεται στο ιδιαίτερα βαρύ μετεμφυλιακό κλίμα που επικρατούσε στην ΗΠΕΙΡΟ και στην πολύπλοκη διαδικασία που έπρεπε να υποβληθεί, για να επισκεφθεί το σπίτι του στην παραμεθόριο. Κάνει λόγο για το συντηρητικό περιοδικό «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», που είχε ιδρυθεί στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ στις αρχές του 1950, στο οποίο είχε δημοσιεύσει το πρώτο του διήγημα «ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΝΝΟ» το 1954. Εμβόλιμα πλάνα με το εξώφυλλο του περιοδικού, σελίδα από το διήγημα. Αναφέρεται στο περιοδικό «ΕΝΔΟΧΩΡΑ» που εξέδωσε μαζί με μια συντροφιά νέων λογίων το 1959.
00:34:22:00
Πλάνο στο εξώφυλλο και στα περιεχόμενα του Α τόμου του περιοδικού «ΕΝΔΟΧΩΡΑ», το οποίο κρατά ο συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ. Κάνει λόγο για την ύλη του περιοδικού καθώς το ξεφυλλίζει και αναφέρει ενδεικτικά τους ΝΙΚΟ ΚΑΡΟΥΖΟ και ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ από τους ποιητές, τον ΝΙΚΟ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΕΝΤΖΙΚΗ από τους πεζογράφους που συνεργάζονταν με το περιοδικό. Εμβόλιμα πλάνα σε σελίδες του περιοδικού. Στη συνέχεια, αναφέρεται στην εκδοτική ομάδα: ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΛΑ, ΦΡΙΞΟ ΤΖΙΟΒΑ, ΚΙΜΩΝΑ ΤΖΑΛΛΑ, ΘΑΝΑΣΗ ΤΖΟΥΛΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΤΑΣΟΥΛΑ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΕΟΝΤΑΡΗ, ΦΑΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΗ. Πλάνο στη σελίδα με τα ονόματα της εκδοτικής ομάδας.
00:36:04:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του αναφέρεται στην έκδοση του βιβλίου του «ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ» το 1961 στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ με την ένδειξη «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ». Εξηγεί το λόγο που οι λόγιοι εκδότες του περιοδικού «ΕΝΔΟΧΩΡΑ» αποφάσισαν να υιοθετήσουν αυτή την ένδειξη στα έργα τους. Πλάνο στο εξώφυλλο της «ΠΑΡΑΦΩΝΙΑΣ».
00:37:01:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του διαβάζει την κριτική του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΑ για την «ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ». Στη συνέχεια, αναφέρεται ο ίδιος στο ερωτικό θεματολόγιο, στη λιτότητα και εσωτερικότητα των διηγημάτων του και εξηγεί γιατί προτιμά τον όρο «πρόσωπα» και όχι «ήρωες» για τους χαρακτήρες των διηγημάτων του.
00:39:44:00
Ασπρόμαυρα πλάνα με εκτόξευση πυραύλου, με πύραυλο σε τροχιά, πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η ΒΡΑΔΥΝΗ» που αναφέρεται στον κοσμοναύτη ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ και φωτογραφία του.
00:40:23:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του αναφέρεται στην εικόνα της ρωσικής τεχνολογίας και στους προβληματισμούς του Δυτικού κόσμου μετά την επιτυχία του κοσμοναύτη ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ. Μιλάει, επίσης, για την ανέγερση του τείχους του ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ την ίδια χρονιά. Παρεμβάλλονται σχετικό πρωτοσέλιδο και αποκόμματα της εφημερίδας «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», ασπρόμαυρα πλάνα στο διαχωριστικό συρματόπλεγμα και στην Πύλη του ΒΡΑΔΕΜΒΟΥΡΓΟΥ.
00:41:07:00
O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του μιλάει για τα φυλλάδια που έστειλε ο Ο. Η. Ε. στα σχολεία της ΚΥΠΡΟΥ, τα οποία στρέφονταν κατά της διαίρεσης του κόσμου σε Ανατολικό και Δυτικό. Ξεφυλλίζει ένα από αυτά με ζωγραφιές μαθητών του ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ. Πλάνα στις ζωγραφιές, τις οποίες σχολιάζει ο συγγραφέας. Αναφέρεται, επίσης, στην τραγική σχέση όλων αυτών με την ΚΥΠΡΟ και την Πράσινη Γραμμή, η οποία φρουρείται από στρατιώτες του Ο. Η. Ε.
00:43:02:00
Έγχρωμα πλάνα από την ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ. O συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ καθισμένος στο γραφείο του μιλάει για την τελευταία φορά που πήγε στην ΚΥΠΡΟ και εξηγεί την άρνησή του να επισκεφθεί την ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ.
00:44:13:00
Τίτλοι τέλους
Θεματική Κατηγορία
ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
Θεματικοί Όροι
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ, βιογραφία, λογοτέχνες, λογοτεχνία, διηγήματα
Αναφορές
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ, συγγραφέας
«ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ», συλλογή διηγημάτων
«ΕΝΔΟΧΩΡΑ», περιοδικό
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
ΕΥΡΩΠΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Συντελεστές
Σκηνοθεσία:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ
Εκτέλεση παραγωγής:
ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Διεύθυνση παραγωγής:
ΘΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ηχοληψία:
ΦΑΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
Μοντάζ:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ
Μουσική:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Φωτογραφία:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ
Παραγωγός:
ΘΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα:
Τον Ροταριανό Όμιλο Αμμοχώστου
Το Ρ.Ι.Κ.
Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
Την ΠΟΠΗ ΔΑΝΙΗΛ
Την Γενική Γραμματέα Επικοινωνίας ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΔΑ-ΧΕΙΜΩΝΑ
Τον ΝΙΚΟ ΣΦΕΤΣΑ
Την ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΡΒΟΥ
Την ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΜΑΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ
Ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους:
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΠΛΑΟΥΡΑ
ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΖΙΑ
ΘΟΔΩΡΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ
ΧΡΗΣΤΟ ΡΟΥΝΙΟ
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΓΥΡΟΗΛΙΟΠΟΥΛΟ
ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ
ΣΤΕΛΙΟ ΚΥΜΙΩΝΗ
ΜΑΡΙΝΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΜΕΛΑ
Αρχειακό υλικό:
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΕΡΤ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ/ΑΡΧΕΙΟΥ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΚΙΝΗΜ/ΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ο τίτλος της σειράς «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ» από ποίημα του ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
Βοηθός σκηνοθέτη:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ
Βοηθός οπερατέρ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΡΛΗΣ
Γραμματεία παραγωγής:
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΗ
Λογιστήριο:
ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Πνευστά: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΙΝΗΣ
Βιολί: ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ
Μπάσο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πιάνο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Studio μουσικής:
STUDIO N
Ηχολήπτης:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ
Post production:
ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Μεταγραφές αρχειακού υλικού:
VIDEO PRESS S.A.
STUDIO SKLAVIS
CL PRODUCTIONS
© ΕΡΤ S.A.
2004-2005
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:44:55:20
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΒΙΝΤΕΟ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 172
Τελευταία Ενημέρωση
30/06/2009