ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
0000008247
Κωδικός Τεκμηρίου
0000008247
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΕΛΛΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Χρονολογία Παραγωγής
1998
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΣΥΝΘΕΤΟ-ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ)
Περίληψη
Περιγραφή Περιεχομένου
Η σειρά ντοκιμαντέρ «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΕΛΛΑΣ» μας μεταφέρει στις αρχαίες πόλεις της βόρειας και της νότιας ΗΠΕΙΡΟΥ. Η ΗΠΕΙΡΟΣ είχε το όνομά της πάντοτε συνδεδεμένο με τη μοίρα του ελληνισμού. Τρεις χιλιάδες χρόνια αδιαμφισβήτητης και συνεχούς ελληνικότητας δηλώνουν τα κατάστικτα με αρχαιολογικούς τόπους και μνημεία εδάφη της. Εδώ έζησε και μεγαλούργησε ο ελληνισμός στο διάβα της ιστορίας. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρεται στα ηπειρωτικά φύλα και στέκεται ιδιαίτερα στους ΧΑΟΝΕΣ και τους ΜΟΛΟΣΣΟΥΣ, που κυβέρνησαν ολόκληρη την ηπειρωτική γη. Αναφέρει, επίσης, τις πόλεις της ΧΑΟΝΙΑΣ και κάνει λόγο για τον τόπο των ΔΡΥΟΠΩΝ, όπου βρίσκεται η αρχαία ΑΜΒΡΑΚΙΑ, σημερινή ΑΡΤΑ. Παραθέτει ιστορικές πληροφορίες για την αρχαία πόλη και μυθολογικά στοιχεία για το Νεκρομαντείο κοντά στον ποταμό ΑΧΕΡΟΝΤΑ. Στη συνέχεια, μιλάει για τους Βασιλείς της ΗΠΕΙΡΟΥ, ΘΑΡΥΠΑ και ΠΥΡΡΟ. Στην αφήγησή του ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ επικαλείται μαρτυρίες από τους ιστορικούς ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ, ΗΡΟΔΟΤΟ και ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ και από τον επικό ποιητή ΟΜΗΡΟ. Παράλληλα, προβάλλονται πλάνα από την ΑΡΤΑ με το αρχαίο Πολυάνδριο και το περίφημο Γεφύρι της στον ΑΡΑΧΘΟ ποταμό, από το Νεκρομαντείο, από την αρχαία ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ, από το ΒΟΥΘΡΩΤΟ και από άλλα μέρη της ηπειρωτικής γης.
Τίτλοι έναρξης.
00:00:28:00
Πλάνα με το Αρχαίο Θέατρο της ΔΩΔΩΝΗΣ, με το Βουλευτήριο στην ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ, με βυζαντινά μνημεία στο ΒΟΥΘΡΩΤΟ. Εμφάνιση τίτλου του επεισοδίου: «ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».
00:01:26:00
Πλάνα από τον ορεινό όγκο της ΗΠΕΊΡΟΥ, με χιονισμένες βουνοκορφές και έλατα. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ παραθέτει τις ονομασίες των Ηπειρωτικών Φύλων. Σύμφωνα με τον ιστορικό του 4ου π. Χ. αι. ΘΕΟΠΟΜΠΟ ήταν 14 με πιο ένδοξα τους ΧΑΟΝΕΣ και τους ΜΟΛΟΣΣΟΥΣ, που κυβέρνησαν ολόκληρη την ηπειρωτική γη. Αναφέρει τους παλαιότερους κατοίκους ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ, γνωστούς από τον επικό ποιητή ΟΜΗΡΟ. Στη συνέχεια, παραθέτει στοιχεία από τον αρχαίο ιστορικό ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ για την κυριαρχία των ΧΑΟΝΩΝ. Ακολουθούν πλάνα με αγάλματα.
00:03:42:00
Πλάνα σε παράλια περιοχή της ΗΠΕΙΡΟΥ, σε αρχαιολογικό χώρο και σε βοσκοτόπι με άλογα. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρει ονομαστικά τις αρχαίες Κερκυραϊκές και Κορινθιακές αποικίες και άλλες πόλεις στην περιοχή της ΧΑΟΝΙΑΣ. Ακολουθούν πλάνα από τον ποταμό ΑΡΑΧΘΟ, όπου διακρίνεται το Γεφύρι της ΑΡΤΑΣ. Ο αφηγητής αναφέρεται στον τόπο των ΔΡΥΟΠΩΝ, όπου τον 9ο π. Χ. αι. οι ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ είχαν αποικήσει την αρχαία ΑΜΒΡΑΚΙΑ, σημερινή ΑΡΤΑ. Μιλάει για τα τείχη της αρχαίας πόλης, τμήματα των οποίων σώζονται μέχρι σήμερα.
00:05:08:00
Πλάνα με το Πολυάνδριο της ΑΡΤΑΣ, έναν ομαδικό δημόσιο τάφο για τους νεκρούς πολέμου, που χρονολογείται λίγο μετά το 600 π. Χ. Ακολουθεί πλάνο με ηλιοβασίλεμα και με το Γεφύρι της ΑΡΤΑΣ στον ΑΡΑΧΘΟ ποταμό. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρεται στον ποταμό ΑΡΑΘΙΟΝΑ, σημερινό ΑΡΑΧΘΟ. Μιλάει για το χτίσιμο της τοξωτής Γέφυρας στα Βυζαντινά χρόνια πάνω σε αρχαία θεμέλια και απαγγέλλει στίχους από το δημοτικό τραγούδι «ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ».
00:06:41:00
Πλάνα στη θάλασσα και σε παράκτια περιοχή της ΗΠΕΙΡΟΥ. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρεται στην πολιτισμική και πολιτική ακτινοβολία της αρχαίας ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ, στη συμμετοχή της στη ναυμαχία της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και στη μάχη των ΠΛΑΤΑΙΩΝ, στην προσφορά βοήθειας στην ΚΟΡΙΝΘΟ κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Επίσης, κάνει λόγο για το ΧΕΙΜΕΡΙΟ, λιμάνι της ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και για την αρχαία πόλη ΕΦΥΡΑ. Ακολουθούν πλάνα από την αρχαία πόλη και από Πύργο της. Ο αφηγητής παραθέτει, επίσης, την περιγραφή του αρχαίου ιστορικού ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ για τη λίμνη ΑΧΕΡΟΥΣΙΑ, η οποία βρίσκεται κοντά στην ΕΦΥΡΑ και συνδέεται με τον Κάτω Κόσμο. Πλάνα στον ποταμό ΑΧΕΡΟΝΤΑ καθώς ο αφηγητής αναφέρεται στο Νεκρομαντείο κοντά στην ΕΦΥΡΑ. Ακολουθούν πλάνα στα ερείπια του Νεκρομαντείου δίπλα στο χριστιανικό Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ. Ο αφηγητής μιλάει για τον τρόπο επικοινωνίας των επισκεπτών με τις ψυχές των νεκρών και παραθέτει στοιχεία της ιστορίας του ΗΡΟΔΟΤΟΥ σχετικά με την επίσκεψη απεσταλμένων στο Νεκρομαντείο του τυράννου της ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ.
00:09:44:00
Πλάνα από τον ποταμό ΑΧΕΡΟΝΤΑ. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ παραθέτει χωρίο από το Ομηρικό έπος «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» με την περιγραφή του ΑΔΗ, όπου αναφέρονται και τα ονόματα των Θεσπρωτικών ποταμών ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΟΝΤΑ, ΚΩΚΥΤΟΥ και ΑΧΕΡΟΝΤΑ. Πλάνο σε πεταλούδες που ξεπετάγονται μέσα από την πυκνή βλάστηση στις όχθες του ποταμού.
00:11:01:00
Πλάνο σε ορεινό όγκο της ΗΠΕΙΡΟΥ, πανοραμικά πλάνα περιοχής της ΗΠΕΙΡΟΥ. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρεται στην πολιτισμική άνθηση και στην στροφή προς την Αθηναϊκή Συμμαχία με την άνοδο του ΘΑΡΥΠΑ στο θρόνο της ΗΠΕΙΡΟΥ. Παραθέτει μαρτυρία από τον ιστορικό ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ για τον βασιλιά. Ακολουθούν πλάνα από φυσικό τοπίο της ΗΠΕΙΡΟΥ, ενώ με οπτικό τρικ παρουσιάζονται αγάλματα.
00:12:14:00
Πλάνα στο μικρό Αρχαίο Θέατρο της ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρεται στην τραγωδία του ΕΥΡΙΠΙΔΗ «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» που παρουσιάστηκε στην ΗΠΕΙΡΟ το 423 π. Χ. , όταν στο θρόνο ανέβηκε ο ΘΑΡΥΠΑΣ. Τότε μαρτυρείται η εγκατάσταση της ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ με το παιδί της στη χώρα των ΜΟΛΟΣΣΩΝ.
00:13:05:00
Εικόνες από το καταπράσινο τοπίο της ΗΠΕΙΡΟΥ. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρεται στον βασιλιά της ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΥΡΡΟ, γιο του ΑΧΙΛΛΕΑ, τον οποίο οι ΜΟΛΟΣΣΟΙ βασιλιάδες θεωρούσαν πρόγονό τους. Παραθέτει τη μαρτυρία του αρχαίου περιηγητή ΠΑΥΣΑΝΙΑ σχετικά με την εγκατάσταση του ΠΥΡΡΟΥ στην ΗΠΕΙΡΟ μετά την άλωση της ΤΡΟΙΑΣ.
00:13:45:00
Ανάγλυφη απεικόνιση της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, μητέρας του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, προτομή του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και του βασιλιά των ΜΟΛΟΣΣΩΝ ΠΥΡΡΟΥ. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ μιλάει για την καταγωγή της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ και παραθέτει σχετικό χωρίο του αρχαίου ιστορικού ΘΕΟΠΟΜΠΟΥ. Στη συνέχεια, αναφέρεται στον βασιλιά ΠΥΡΡΟ και στη συγγένειά του με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. Προβολή νομισμάτων του βασιλιά ΠΥΡΡΟΥ στη μια όψη και στην άλλη τη μορφή της ΘΕΤΙΔΑΣ σε θαλασσινό άλογο να μεταφέρει την ασπίδα του ΑΧΙΛΛΕΑ, με τη μορφή του ΠΥΡΡΟΥ, νομίσματα με την επιγραφή «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ» και άλλα νομίσματα της αρχαίας ΗΠΕΙΡΟΥ.
00:15:08:00
Πλάνα σε τοποθεσίες της ΗΠΕΙΡΟΥ και σε λείψανα αρχαίας πόλης της ΗΠΕΙΡΟΥ. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρεται στην άνοδο του ΠΥΡΡΟΥ στα δώδεκά του χρόνια, το 307 π. Χ. , στο θρόνο της ΗΠΕΙΡΟΥ, στην ανάμιξή του στις διαμάχες των διαδόχων του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, στα πολιτισμικά του έργα στην ΑΡΤΑ, στη ΔΩΔΩΝΗ, στο ΒΟΥΘΡΩΤΟ, στη ΦΟΙΝΙΚΗ και σε πλήθος άλλες πόλεις ως ψηλά στη ΧΑΟΝΙΑ. Ακολουθούν πλάνα στα ερείπια της αρχαίας ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑΣ, την οποία έχτισε ο Μακεδόνας βασιλιάς ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ ΓΟΝΑΤΑΣ και κατά μία άλλη εκδοχή ο ΠΥΡΡΟΣ.
00:16:47:00
Πανοραμικά πλάνα στα παράλια της ΗΠΕΙΡΟΥ, στα ερείπια αρχαίων πόλεων και σε Δωρικούς Ναούς στην ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ, σε παράκτια περιοχή. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρεται στις εκστρατείες του βασιλιά των ΜΟΛΟΣΣΩΝ ΠΥΡΡΟΥ στη ΣΙΚΕΛΙΑ και ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ. Παραθέτει σχετικές μαρτυρίες του περιηγητή ΠΑΥΣΑΝΙΑ και του ιστορικού και βιογράφου ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ για την αποτυχία του ΠΥΡΡΟΥ να εδραιώσει την κυριαρχία του στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.
00:19:12:00
Πλάνα από τα ερείπια της αρχαίας πόλης στο ΒΟΥΘΡΩΤΟ, όπου διακρίνεται το Αρχαίο Θέατρο. Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρεται στην επιστροφή του βασιλιά των ΜΟΛΟΣΣΩΝ ΠΥΡΡΟΥ από τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ το 275 π. Χ. Καταθέτει μαρτυρία σχετικά με τις ασπίδες που είχε αφιερώσει στο Ναό του ΔΙΑ στη ΔΩΔΩΝΗ και στο Ναό της ΑΘΗΝΑΣ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ και παραθέτει το περιεχόμενο των επιγραφών τους. Ο αφηγητής, τέλος, αναφέρεται στο άδοξο τέλος του ΠΥΡΡΟΥ στο ΑΡΓΟΣ και στην ασπίδα που αφιέρωσαν οι ΑΡΓΕΙΟΙ στη θεά ΑΘΗΝΑ για τη νίκη τους. Παρεμβάλλονται πλάνα με αρχαία αγάλματα.
00:22:54:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
Θεματικοί Όροι
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Συντελεστές
Σκηνοθεσία:
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ-ΠΑΠΑΛΙΟΥ
Μοντάζ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Έρευνα-Κείμενα:
ΦΑΝΗΣ Ι. ΚΑΚΡΙΔΗΣ
Αφήγηση:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ
Πρωτότυπη Μουσική:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΥΓΑΔΕΛΗΣ
Διεύθυνση φωτογραφίας:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ
Αερολήψεις:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
Επιμέλεια Post Production:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΙΔΟΝΙΔΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη:
ΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ
Βοηθός Μοντέρ:
ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΑΚΑΡΗ
Βοηθοί Φωτογραφίας:
ΛΙΝΟΣ ΜΕΙΤΑΝΗΣ (ΑΛΒΑΝΙΑ)
ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΥΤΙΛΙΝΑΙΟΥ
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΞΑΝΘΟΥ
Ηχοληψία:
ΒΥΡΩΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ηλεκτρολόγος:
ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ
Μακινίστας:
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
Διεύθυνση παραγωγής:
ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Διεύθυνση παραγωγής (ΑΛΒΑΝΙΑ):
ΑΓΓΕΛΑ ΔΕΣΠΟΤΙΔΟΥ
Εργαστήρια:
ET-1
REAL-EYES
SOUND STUDIO
CINEMAGIC
Εταλονάζ:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
Αερολήψεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Αεροπλοΐα
Οργάνωση Παραγωγής:
POSITIVE LTD
Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στους ακόλουθους τόπους:
ΑΛΒΑΝΙΑ:
ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ, ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ, ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΒΟΥΘΡΩΤΟ, ΔΥΡΡΑΧΙΟ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΗΠΕΙΡΟΣ:
ΑΜΜΟΤΟΠΟΣ, ΑΡΤΑ, ΔΟΛΟ ΠΑΓΩΝΙΟΥ, ΔΩΔΩΝΗ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΒΙΚΟΥ-ΑΩΟΥ, ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΚΑΣΣΩΠΗ, ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΡΩΓΩΝ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΥΡΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟΠΥΛΟ, ΚΟΝΙΤΣΑ, ΜΕΤΣΟΒΟ, ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ, ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΠΑΡΓΑ, ΣΟΥΛΙ, ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ.
Ευχαριστούμε:
Τον αναπληρωτή Νομάρχη ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΝΤΟΥΛΑ
Την αρχαιολόγο ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΑΤΖΗ
Τον αρχαιολόγο ΑΣΤΡΙΝΤ ΝΑΝΑΙ
Τον Αρχιμανδρίτη ΦΙΛΟΘΕΟ ΓΑΡΙΤΣΗ
Τον ΠΥΡΡΟ ΘΩΜΟ
Τον ΣΠΥΡΟ ΖΑΝΝΙΑ
Την Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Την Κοινότητα ΚΑΠΕΣΟΒΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
Τον Δήμο ΑΡΤΑΣ
Το Ινστιτούτο Συντήρησης Μνημείων ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Το Αρχαιολογικό Μουσείο ΤΙΡΑΝΩΝ
Το Ιταλικό Ινστιτούτο ΑΘΗΝΩΝ
Το Ριζάρειο Ίδρυμα
Παραγωγή:
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΤ-1
POSITIVE LTD
Με την υποστήριξη του Σχεδίου Δράσεως 16:9 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:24:53:07
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΒΙΝΤΕΟ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 172
Τελευταία Ενημέρωση
30/06/2009