Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
0000007813
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΑΝΑΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000007813
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Χρονολογία Παραγωγής
1993
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ)
Περίληψη
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΑΝΑΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ.
Περιγραφή Περιεχομένου
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ στην εκπομπή «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ» συνομιλεί με τον Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟ, ο οποίος αναλύει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην ΑΙΓΥΠΤΟ. Γίνεται αναφορά στις μακραίωνες ιστορικές σχέσεις και την παράλληλη πορεία των δύο πολιτισμών, ήδη από την εποχή των Φαραώ και των Μινωιτών μέχρι τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. Επισημαίνεται η ισχυρή παρουσία των Ελλήνων στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ κατά τον 19ο αιώνα, η πλούσια εμπορική τους δραστηριότητα, η πολιτιστική τους δράση και επιφάνεια καθώς και το πολυάριθμο της κοινότητας. Επίσης, ο Πατριάρχης αναφέρει στοιχεία της προσωπικής του πορείας, ανατρέχοντας παράλληλα σε ιστορικά γεγονότα, όπως τον τορπιλισμό της ΈΛΛΗΣ και τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο. Τέλος, τονίζει την αγάπη των Αιγυπτίων προς τους Έλληνες και καλεί τους χριστιανούς να μην τρέφουν αισθήματα φόβου προς το Ισλάμ.
Τίτλοι αρχής.
00:00:59:00
Πλάνα του κτηρίου της Ελληνικής Κοινότητας ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Εμφανίζεται ο τίτλος: «Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ».
00:01:16:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ στο γραφείο του. Εμφανίζεται ο τίτλος: «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ».
00:01:23:00
Πλάνα από παραλία της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, όπου άνδρες ψαρεύουν με καλάμια στην παραλιακή οδό. Ο αφηγητής αναφέρει ότι η πόλη παραμένει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ.
00:01:52:00
Πλάνα ελληνορθόδοξου ναού και περίτεχνων τάφων. Ο αφηγητής αναφέρει ότι στην πόλη έζησαν πολλοί Έλληνες, που μεταπολεμικά ο αριθμός τους μειώθηκε σημαντικά, αλλά τα ιστορικά σημάδια δεν έσβησαν.
00:02:27:00
Πλάνα των κτηρίων του Ελληνικού Προξενείου, της εκκλησίας της Ελληνικής Κοινότητας ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Ο αφηγητής αναφέρει ότι το πρώτο χρονολογείται από το 1833, ενώ δέκα χρόνια αργότερα ιδρύθηκε η Κοινότητα με πρώτο Πρόεδρο τον ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΣΙΤΣΑ, ο οποίος δώρισε και το κτήμα όπου κτίσθηκε η πρώτη εκκλησία, ο ναός του Ευαγγελισμού. Επίσης, αναφέρεται ότι η Κοινότητα στις αρχές του 20ού αιώνα είχε περίπου 100. 000 μέλη, ενώ στην πόλη ζούσαν πάνω από 200. 000 Έλληνες.
00:03:11:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να αναφέρει ότι πλέον στην ΑΙΓΥΠΤΟ ζουν 2. 500 Έλληνες, με κέντρο το Πατριαρχείο και τις κοινότητες ΚΑΪΡΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ενώ ζουν αρκετές χιλιάδες Έλληνες και σε άλλες χώρες της ΑΦΡΙΚΗΣ.
00:05:51:00
Πλάνο παλαιάς λιθογραφίας της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ εντός της οποίας προβάλλονται σύγχρονα πλάνα της πόλης. Ο αφηγητής αναφέρεται στη σπουδαιότητα του αιγυπτιακού πολιτισμού και στις σχέσεις του με τον ελληνικό.
00:06:37:00
Πλάνα από τον αρχαιολογικό χώρο της ΚΝΩΣΟΥ. Ο αφηγητής παραθέτει τις αναφορές του Προέδρου του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Καθηγητή ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗ για τη σχέση των δύο πολιτισμών, ήδη από την εποχή των Φαραώ και από τους Μινωίτες μέχρι τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.
00:07:09:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να αναφέρει ότι ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι ο ιδρυτής του αιγυπτιακού ελληνισμού με συνεχή έως σήμερα παρουσία, ενώ σημειώνει τη σπουδαιότητα των ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ και τη διάδοση της Κοινής Ελληνιστικής Γλώσσας, η οποία συνέβαλε στην εξάπλωση του χριστιανισμού με το κήρυγμα του ΜΑΡΚΟΥ. Ακολούθως αναφέρεται στην παρουσία των Ρωμαίων και των Βυζαντινών καθώς και στη μεγάλη αλλαγή που συνέβη το 640 μ. Χ. με την αραβική κατάκτηση. Εμβόλιμα πλάνα παραδοσιακών κτηρίων της πόλης.
00:10:04:00
Πλάνα του Πατριαρχείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Ο αφηγητής αναφέρεται στη σπουδαιότητα της παρουσίας του.
00:10:33:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να αναφέρει ότι η δυνατή παρουσία Πατριαρχείου και Κοινοτήτων ξεκίνησε το 1843, όταν διοικούσε την ΑΙΓΥΠΤΟ ο γεννημένος στην ΚΑΒΑΛΑ ΜΩΧΑΜΕΤ ΑΛΙ, ο οποίος βοηθήθηκε στην προσπάθεια σύγχρονης παρουσίας της χώρας από Έλληνες, όπως ο ΤΟΣΙΤΣΑΣ.
00:11:24:00
Πλάνα του Πατριαρχείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Ο αφηγητής αναφέρεται στην ειρηνική συνύπαρξη με τους Άραβες.
00:11:43:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να αναφέρει στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ότι δε θα πρέπει να υπάρχει μίσος προς το Ισλάμ, καθώς οι Έλληνες το συγχέουν με την ΤΟΥΡΚΙΑ.
00:13:36:00
Πλάνα από το ελληνικό κοιμητήριο της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Ο αφηγητής αναφέρει τα ονόματα των σπουδαίων Ελλήνων που είναι θαμμένοι εκεί: ΚΑΒΑΦΗΣ, ΜΠΕΝΑΚΗΣ, ΤΟΣΙΤΣΑΣ, ΑΒΕΡΩΦ, ΣΑΛΒΑΔΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ.
00:14:22:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να απαντά στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ότι ο ίδιος γεννήθηκε το 1919 στο ΠΟΡΤ ΣΑΪΝΤ, ενώ οι γονείς του συμμετείχαν στην εταιρεία διάνοιξης του ΣΟΥΕΖ. Προσθέτει ότι τότε η ΑΙΓΥΠΤΟΣ βρισκόταν υπό αγγλική κατοχή, ενώ οι Έλληνες ήταν παντελώς ελεύθεροι, έχοντας προσφέρει αλλά και αποκομίσει πολλά από την ΑΙΓΥΠΤΟ. Εμβόλιμα πλάνα καρτών που παρουσιάζουν τη διώρυγα.
00:17:12:00
Πλάνα καρτών του ΠΟΡΤ ΣΑΪΝΤ. Ο αφηγητής αναφέρει ότι η πόλη είχε στρατηγική σημασία και ότι εκεί γεννήθηκε ο ΑΡΗΣ ΚΟΪΝΙΔΗΣ (λαϊκό όνομα του Πατριάρχη ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ).
00:17:54:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να αναφέρει ότι η ελληνική κοινότητα διατήρησε στενή σχέση με την πατρίδα, ακολουθώντας την ιστορική της πορεία.
00:19:17:00
Πλάνα καρτών της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Οι αφηγητές αναφέρουν ότι υπήρξε σημαντικό εμπορικό και πνευματικό κέντρο του ελληνισμού, ενώ αναφέρονται στην ιστορία της και στην ανάκαμψή της μετά το 1860 με τη διώρυγα του ΣΟΥΕΖ.
00:21:23:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να απαντά στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ότι στα παιδικά του χρόνια ήταν ατίθασο παιδί, ζούσε στην αραβική γειτονιά και στην 4η Γυμνασίου πήγε στο ΚΑΪΡΟ, ενώ στην 5η ακολούθησε το ιεροδιδασκαλείο, επιστρέφοντας το 1939 από τη ΧΑΛΚΗ ως θεολόγος. Μάλιστα, εξομολογείται ότι δεν ήταν σκοπός του να ακολουθήσει τον κλήρο, αλλά έτσι τα έφερε η πορεία της ζωής του.
00:24:26:00
Πλάνα καρτών της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ προ του πολέμου. Ο αφηγητής αναφέρεται στη συμμετοχή των Αιγυπτιωτών Ελλήνων στους απελευθερωτικούς πολέμους και το ενδιαφέρον για την πορεία της πατρίδας.
00:26:25:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να απαντά στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ότι οι αντιδράσεις στην ΑΙΓΥΠΤΟ για την ιταλική εισβολή στην ΑΙΘΙΟΠΙΑ δεν ήταν θετικές για τους Ιταλούς, ενώ οι Άγγλοι δεν είχαν αντιδράσει στην ιταλική προέλαση και ανεφοδιασμό μέσω του ΣΟΥΕΖ.
00:28:02:00
Πλάνα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με εφορμήσεις αεροπλάνων και εκρήξεις. Ο αφηγητής αναφέρεται στο ξέσπασμα του πολέμου.
00:28:13:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να αναφέρει ότι κατά το ξέσπασμα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 2 Σεπτεμβρίου 1939 ήταν ακόμα λαϊκός και βρισκόταν στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, διαισθανόμενος την απειλή και για την ΕΛΛΑΔΑ.
00:29:55:00
Πλάνα εφημερίδας με άρθρο για τον τορπιλισμό της Έλλης και σχετικές φωτογραφίες. Ο αφηγητής αναφέρεται στο γεγονός.
00:30:06:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να σημειώνει στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ τον τορπιλισμό της Έλλης, την κήρυξη του πολέμου και τη σύλληψη από τους Άγγλους όλων των Δωδεκανήσιων Ελλήνων που έφεραν ιταλική υπηκοότητα, γεγονός που επέβαλε την παρέμβαση του τότε Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ο οποίος και πέτυχε την απελευθέρωσή τους.
00:31:12:00
Πλάνα εφημερίδων με άρθρα που αφορούν στην κήρυξη του ελληνο-ιταλικού πολέμου. Στη συνέχεια, πλάνα από τους δρόμους της ΑΘΗΝΑΣ με τους επιστρατευμένους, τους πανηγυρίζοντες πολίτες και την πορεία του στρατού. Ακούγεται το σχετικό ραδιοφωνικό μήνυμα ενώ ο αφηγητής αναφέρεται στην κήρυξη του πολέμου.
00:31:26:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να αναφέρει ότι, όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος, επισκέφθηκε την ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ εκπρόσωπος του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να οργανώσει Τάγμα Ελλήνων Αιγυπτιωτών αποτελούμενο κυρίως από Δωδεκανήσιους, ενώ η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ έγινε το κέντρο της Ελληνικής Διοίκησης μετά την κατάρρευση του μετώπου έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Πατριαρχείου.
00:33:20:00
Πλάνα από τμήματα του Ελληνικού Στρατού στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. Ο αφηγητής αναφέρεται στην εκεί εγκατάσταση της Κυβέρνησης ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ μετά τη Μάχη της ΚΡΗΤΗΣ.
00:33:37:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να σημειώνει την αξία της μάχης του ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ.
00:34:04:00
Πλάνα από τη μάχη του ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ. Ο αφηγητής αναφέρεται στη μάχη τον Οκτώβριο του 1942, στην απόκρουση των δυνάμεων του ΡΟΜΕΛ και στη συμμετοχή της Ελληνικής Ταξιαρχίας υπό τον ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΚΑΤΣΩΤΑ.
00:34:33:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να σημειώνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της ΑΙΓΥΠΤΟΥ στην Ελληνική Ταξιαρχία καθώς και τη συνολική συμβολή του στον εθνικό αγώνα, ενώ στιγματίζει τη διχόνοια που ακολούθησε.
00:36:32:00
Πλάνα φωτογραφιών του ΚΑΪΡΟΥ και των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ΑΙΓΥΠΤΟ. Ο αφηγητής αναφέρει ότι στην πόλη την άνοιξη του 1943 η Κυβέρνηση ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κινημάτων.
00:36:54:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να σημειώνει στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ότι και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ προσπάθησε μάταια να επιβάλει συναινετικό κλίμα και αναφέρεται στο αγγλικό τελεσίγραφο για καταστολή του κινήματος. Εμβόλιμες φωτογραφίες του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ.
00:38:25:00
Πλάνα από τις Αγγλικές δυνάμεις της ΑΙΓΥΠΤΟΥ.
00:38:42:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να αναφέρει στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ότι το κίνημα στιγμάτισε την ελληνική παρουσία και έπειτα αναφέρεται στην ιστορική παρουσία του κομμουνιστικού κινήματος.
00:40:49:00
Πλάνα από τις λαϊκές εκδηλώσεις κατά την απελευθέρωση των Αθηνών.
00:41:05:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να απαντά στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ότι μετά τον πόλεμο ο ελληνισμός της ΑΙΓΥΠΤΟΥ άκμασε μέχρι το 1952, ενώ αργότερα ο ΝΑΣΕΡ εφάρμοσε σκληρά μέτρα εθνικοποιήσεων με βαρύτατες συνέπειες για τους Έλληνες.
00:43:25:00
Πλάνα φωτογραφιών της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Ο αφηγητής αναφέρει ότι τον Ιούλιο του 1953 ο στρατός εκδίωξε τον Βασιλιά ΦΑΡΟΥΚ, αναδείχθηκε ο ΝΑΓΚΙΠ και ακολούθως ο ΝΑΣΕΡ.
00:43:53:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να απαντά στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ότι ο ΝΑΣΕΡ ήταν μεγάλη προσωπικότητα, ενώ ο ίδιος τον συνάντησε μαζί με επιτροπή 2-3 φορές προς άρση των σκληρών μέτρων κατά των Ελλήνων, πετυχαίνοντας μερικές εξαιρέσεις. Παράλληλα, εξαίρει το διπλωματικό μεγαλείο του ΣΑΝΤΑΤ.
00:45:48:00
Πλάνα από το σπίτι του ΚΑΒΑΦΗ στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και άλλων σημείων της πόλης. Ο αφηγητής αναφέρει ότι το κτήριο θυμίζει το πνευματικό πέρασμα των Ελλήνων και τη ζωντανή παρουσία τους.
00:46:23:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να σημειώνει την αγάπη των Αιγυπτίων προς τους Έλληνες και ζητά την επενδυτική παρουσία Ελλήνων στην ΑΙΓΥΠΤΟ.
00:47:11:00
Πλάνα από δρόμους της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ με πολίτες να περπατούν. Ο αφηγητής αναφέρει ότι σήμερα η ΑΙΓΥΠΤΟΣ επιχειρεί να διατηρήσει τις πνευματικές ισορροπίες που είχε αναπτύξει με τη Δύση, ενώ στιγματίζει τις επιθέσεις φανατικών μουσουλμάνων σε τουρίστες.
00:47:59:00
Πλάνο του Πατριάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ να σημειώνει στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ότι οι φανατικοί μουσουλμάνοι δημιουργούν φόβο και μεταξύ των ομοθρήσκων τους, ενώ καλεί τους χριστιανούς να μην τρέφουν αισθήματα φόβου προς το Ισλάμ, αναφέροντας κοινά στοιχεία με τη χριστιανική πίστη.
00:49:31:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
Θεματικοί Όροι
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Συντελεστές
Διεύθυνση Παραγωγής:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Post Production:
Μ. ΜΟΔΙΑΝΟΣ ΕΠΕ
Σκηνοθεσία:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ
Σενάριο:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ
Έρευνα-Επιμέλεια:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΑΣ
Αφήγηση:
ΤΕΛΗΣ ΖΩΤΟΣ
Ρεπορτάζ:
ΝΑΝΣΥ ΚΟΤΡΟΤΣΟΥ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΝΕΛΛΗ
Μοντάζ:
Σ. ΜΑΥΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ηχοληψία:
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
Αρχειακό υλικό από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:49:57:00
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΒΙΝΤΕΟ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 65
Τελευταία Ενημέρωση
21/09/2009