ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ Ι
0000007754
Ο Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ. ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΩΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000007754
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ…, Η
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ Ι
Χρονολογία Παραγωγής
1988
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ)
Περίληψη
Ο Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ. ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΩΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.
Περιγραφή Περιεχομένου
Η σειρά «Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ. . . » έχει να επιδείξει σημαντικές στιγμές του θεάτρου στο πέρασμα των χρόνων. Οι θεατρικές παραστάσεις, που κάθε χρόνο προσπαθούν να αποδώσουν τις αλήθειες των μεγάλων τραγικών, αλλά και κωμικών ποιητών της αρχαιότητας, γίνονται αφορμή να ξαναμελετηθούν οι εποχές, οι τάσεις, και η φιλοσοφία της εποχής που αντανακλούν οι δημιουργοί στα έργα τους. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι μια τέτοιου είδους κατάθεση σκέψεων σχετικά με τον ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ. Τη σημαντική εικόνα του μεγάλου κωμωδιογράφου συμπληρώνουν ταυτόχρονα με τους μελετητές Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟ και Ν. ΜΠΟΥΡΑ, οι ηθοποιοί και τα ανάλογα αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις.
Τίτλοι έναρξης.
00:01:56:00
Πλάνο του Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ καθισμένου μπροστά σε γραφείο με φόντο μια βιβλιοθήκη. Μιλά και παρουσιάζει τα βιογραφικά στοιχεία του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ. Περιγράφει το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής που έζησε ο ποιητής, δίνοντας και πολλά στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα που διαμόρφωσε με την κλασική παιδεία, την οποία έλαβε στην Αθήνα του 450 π. Χ. που φέρεται πως έζησε. Παράλληλα με την αφήγηση, παρακολουθούμε πλάνα χαρτών από τους τόπους επαφών της Αθήνας την ίδια χρονική περίοδο, αλλά και προτομές και αγάλματα που παρουσιάζουν τον ποιητή και πρόσωπα που χαρακτήρισαν τη ζωή του.
00:03:58:00
Η ηθοποιός ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ στέκεται δίπλα σε ένα ακέφαλο άγαλμα και μιλά για το έργο του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ «ΔΑΙΤΑΛΗΣ» (427π. Χ.) το περιεχόμενο και το ιστορικό πλαίσιο της εποχής που χρησιμοποίησε ως αφόρμηση για τα έργα του: «ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ», «ΑΧΑΡΝΗΣ». Αναλύει τα κυριότερα αιτήματα των θεατρικών αυτών κειμένων. Παράλληλα, παρουσιάζονται αγάλματα, αγγεία που εικονίζουν στιγμές από τη ζωή στην Αρχαία Αθήνα.
00:05:18:00
Πλάνα από Χορικό θεατρικής παράστασης του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ το 1976. Παρουσιάζεται η παράσταση «ΑΧΑΡΝΗΣ».
00:05:45:00
Πλάνο του Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ καθισμένου μπροστά σε γραφείο με φόντο μια βιβλιοθήκη. Δίνει τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τη ζωή και την τέχνη του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, όπως η προστατευμένη ζωή του στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του μεγάλου λοιμού στην Αθήνα, ο χαμός του Περικλή και η απουσία του κατά την εκφώνηση του «ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ» κ. ά.
00:07:02:00
Πλάνο του ΝΙΚΗΤΑ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ να στέκεται μπροστά σε μαρμάρινη στήλη. Διαβάζει στοιχεία που περιγράφουν την πολιτική κατάσταση της εποχής που ζούσε ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ με «το άνοιγμα της Αθηναϊκής Αγοράς», τους νέους θεσμούς κ. ά.
00:08:05:00
Πλάνα που παρουσιάζουν μακέτες με αναπαραστάσεις των διαφόρων κτηρίων της Αρχαίας Αθήνας, όπως θεωρείται ότι ήταν στην ακμή τους. Ακούγεται ο Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ να παρουσιάζει την αντίδραση των πολιτών στις αλλαγές που συντελέστηκαν μετά το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου.
00:08:35:00
Πλάνο του Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ καθισμένου μπροστά σε γραφείο με φόντο μια βιβλιοθήκη. Αναφέρει τις φιλοσοφικές διαφοροποιήσεις που συντελέστηκαν μετά τις αλλαγές που έφερε η ισχύς της ΑΘΗΝΑΣ διατυπώνοντας τη «ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ» και τις συνθήκες δημιουργίας της ποιητικής ιδιοφυίας, αλλά και τις διαφοροποιήσεις που αυτές έφεραν στην κοινωνία της Αθήνας.
00:10:05:00
Πλάνα ασπρόμαυρων φωτογραφιών της θεατρικής παράστασης «ΑΧΑΡΝΗΣ» που ανέβηκε από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ το 1976.
00:10:32:00
Πλάνο της ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΣΓΟΥΡΔΑΙΟΥ να στέκεται μπροστά σε μια στήλη, που στην κορυφή της βρίσκεται τοποθετημένη μια μάσκα θεατρικής φιγούρας. Διατυπώνει την ανάγκη που υπάρχει να διαχωρίσουμε τις έννοιες «αντιπολεμιστής» και «πασιφίστας» ποιητής, ως προσδιορισμοί που προσδίδονται στον ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ. Υποστηρίζει ότι ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ είναι ΠΑΣΙΦΙΣΤΑΣ και τεκμηριώνει. Μιλά για τον ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ και τον τρόπο που σκιαγραφεί τους ήρωές του στην κωμωδία του και ιδιαίτερα του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ. Κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης εναλλάσσονται πλάνα από φωτογραφίες της θεατρικής παράστασης «ΑΧΑΡΝΗΣ» από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ το 1976.
00:12:26:00
Ασπρόμαυρα πλάνα από την παράσταση «ΑΧΑΡΝΗΣ» του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ το 1976 με το έργο του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ. Παρουσιάζεται ο ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ να εξηγεί στους θεατές όσα τον ευχαριστούν και όσα τον δυσαρεστούν στην ΑΘΗΝΑ.
00:13:51:00
Πλάνο του Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ καθισμένου μπροστά σε γραφείο με φόντο μια βιβλιοθήκη. Υποστηρίζει πως ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ θα μπορούσε να γίνει, αν δεν είχε γίνει ποιητής, δημαγωγός. Εξηγεί τους λόγους που θεωρεί ότι ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ βραβεύτηκε για την κωμωδία του «ΑΧΑΡΝΗΣ». Συσχετίζει με έργα και ήρωες του ΕΥΡΙΠΙΔΗ και έτσι εξηγεί και τους λόγους της διαμάχης μεταξύ των δυο ποιητών. Παράλληλα, με εναλλαγές παρακολουθούμε πλάνα αγγείων που εικονίζουν ανθρώπινες στιγμές, αλλά και το ταξίδι των Αργοναυτών με την Αργώ και το Χρυσόμαλλο Δέρας.
00:16:04:00
Πλάνο ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΣΓΟΥΡΔΑΙΟΥ να στέκεται μπροστά σε ένα γλυπτό που εικονίζει κωμικό ηθοποιό με προσωπείο. Αναφέρεται στην πλάνη να θεωρούμε τον ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ περισσότερο ευανάγνωστο από τους Τραγικούς και μεγαλύτερη είναι να παρασυρόμαστε από τη μεγαλοφυή φόρμα του. Η διαλεκτική σχέση μεταξύ φόρμας και περιεχομένου δημιουργεί προβλήματα στη μελέτη των έργων. Αγνοούμε πολλά πράγματα για τη φόρμα που κληρονόμησε ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ, γνωρίζουμε όμως τα λαϊκά στοιχεία της και επίσης ότι την εκλογίκευσε.
00:16:48:00
Πλάνο της ηθοποιού ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥ που διαβάζει σχετικά με τον ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ κείμενα, ενώ στέκεται μπροστά σε αγάλματα. Κάνει λόγο για «τον ευαίσθητο δέκτη των συμπτωμάτων της κοινωνικής παθολογίας». Εξηγεί.
00:17:27:00
Ασπρόμαυρα ενδεικτικά πλάνα από τη θεατρική παράσταση «ΙΠΠΗΣ» που ανέβασε το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ το 1984.
00:18:50:00
Πλάνο του Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ καθισμένου μπροστά σε γραφείο με φόντο μια βιβλιοθήκη. Κάνει λόγο για την κωμωδία «ΣΦΗΚΕΣ» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ. Παρουσιάζει το βασικό της στόχο, που είναι η απονομή της δικαιοσύνης, αφού η δημοκρατία γνωρίζει βαθειά κρίση. Παρέχει τις σχετικές λεπτομέρειες.
00:19:48:00
Πλάνα με λεπτομέρειες από μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία διαφόρων τύπων που παρουσιάζουν στιγμές ανθρώπινης δράσης είτε στην ύπαιθρο είτε στον πόλεμο. Ακούγεται ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ να μιλά για την πολιτεία στην οποία απευθύνονταν οι νομοθεσίες του ΣΟΛΩΝΑ και του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και τις μεταβολές που η ΑΘΗΝΑ γνώρισε από τις δύο αυτές τάσεις.
00:20:35:00
Πλάνο του ΝΙΚΗΤΑ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ που διαβάζει σχετικά με το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής, ενώ στέκεται μπροστά σε διονυσιακό-θεατρικό προσωπείο.
00:20:58:00
Έγχρωμα πλάνα από θεατρική παράσταση. Παρακολουθούμε το Χορό από την κωμωδία του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ.
00:21:50:00
Πλάνο του Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ καθισμένου μπροστά σε γραφείο με φόντο μια βιβλιοθήκη. Μιλά για την «εξωστρεφή» πολιτική της Αθήνας την εποχή του ποιητή, τη θέση του πολίτη σε αυτή και εξηγεί πως μέσα στις κωμωδίες διακρίνουμε το διορατικό και πολιτικό ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ. Παρεμβάλλονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την παράσταση της τραγωδίας του ΑΙΣΧΥΛΟΥ, «ΠΕΡΣΕΣ», που ανέβασε το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ το 1975.
00:23:41:00
Πλάνο του ΝΙΚΗΤΑ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ που διαβάζει, ενώ στέκεται μπροστά σε διονυσιακό-θεατρικό προσωπείο. Μιλά για «την επιστροφή του ήρωα (των έργων του ποιητή) στις πρωτογενείς φαλλικές απολαύσεις» και τα «εργαλεία» του ποιητή καθώς και το «συσσωρευτικό», «σπασμωδικό» και «αμήχανο» που παρατηρούμε στις «ΣΦΗΚΕΣ».
00:24:24:00
Έγχρωμα πλάνα από θεατρική παράσταση. Παρακολουθούμε το χορό από την κωμωδία του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ «ΣΦΗΚΕΣ».
00:25:15:00
Πλάνο ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΣΓΟΥΡΔΑΙΟΥ να στέκεται μπροστά σε μια στήλη, που στην κορυφή της βρίσκεται τοποθετημένη ένα προσωπείο θεατρικής φιγούρας. Κάνει λόγο για την παρουσία του ΣΩΚΡΑΤΗ στα έργα του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ και ιδιαίτερα στις «ΝΕΦΕΛΕΣ», καθώς είναι στόχος με τη θεωρία του την εποχή αυτή. Εναλλάσσονται πλάνα με μορφές-προτομές του ΣΩΚΡΑΤΗ.
00:26:29:00
Πλάνο του Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ καθισμένου μπροστά σε γραφείο με φόντο μια βιβλιοθήκη. Κάνει λόγο για την «πολιτική κωμωδία»-τον θεσμό της Δημοκρατίας-, και την «πολιτική σάτιρα», που εκφράστηκε ως πολεμική. Αναφέρει στοιχεία που αφορούν στην προσωπικότητα του ΣΩΚΡΑΤΗ και τις δυσκολίες παρουσίασής του από την αριστοφανική κωμωδία «ΝΕΦΕΛΕΣ».
00:27:45:00
Πλάνα που παρουσιάζουν μια προτομή του ΣΩΚΡΑΤΗ και ανάγλυφα με απεικονίσεις καθημερινής ζωής των ανδρών στην αρχαιότητα.
00:28:08:00
Πλάνο του ΝΕΣΤΟΡΑ ΜΠΟΥΡΑ καθισμένου στο γραφείο του μπροστά σε μια βιβλιοθήκη. Εξηγεί πως ο τρόπος που ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ παρουσιάζει το ΣΩΚΡΑΤΗ δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Η απάντηση που δίνει σχετίζεται με τη συντηρητικότητα που φαίνεται να διακρίνει τον ποιητή και την καχυποψία του απέναντι στα «νέα πνευματικά ρεύματα του Διαφωτισμού» της διδασκαλίας του ΣΩΚΡΑΤΗ. Δικαιολογεί την κριτική του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ προς τον ΣΩΚΡΑΤΗ στις «ΝΕΦΕΛΕΣ» δίνοντας ιστορικά στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα μιλά και για «τα εσκεμμένα λάθη» στο ίδιο έργο. Αναφέρει την παρουσία του ΣΩΚΡΑΤΗ στην Αρχαία Αθήνα, ως φιλοσόφου αλλά και ως φιγούρα πρόσφορη σε διακωμώδηση. Παρεμβάλλονται πλάνα από ανάγλυφα της αρχαιότητας και από μακέτες αρχιτεκτονικών έργων.
00:32:03:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
Θεματικοί Όροι
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: ΒΙΛΗ ΑΝΔΡΕΟΥ
Συντελεστές
Διεύθυνση Παραγωγής:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΡΑΣ
Σκηνοθεσία:
ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κείμενα-Παρουσίαση-Επιμέλεια:
ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
Συνεργάτης εκπομπής:
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΣΓΟΥΡΔΑΙΟΥ
Μουσική σύνθεση:
ΘΕΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Μοντάζ:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΑΓΙΑ
Ηθοποιοί:
ΚΟΣΜΑΣ ΖΑΧΑΡΩΦ
ΝΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΓΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ
ΜΑΓΙΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΣ
ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΣΓΟΥΡΔΑΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΝΤΖΟΥ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
Αφήγηση:
ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΣΓΟΥΡΔΑΙΟΥ
Ήχος:
ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΜΥΡΛΗΣ
Επιμέλεια ντεκόρ-κοστουμιών:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ
Διεύθυνση φωτογραφίας:
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη:
ΕΛΕΝΗ ΑΣΒΕΣΤΑ
Βοηθός οπερατέρ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΡΑΚΟΣ
Ηλεκτρολόγος:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Επιμέλεια φροντιστηρίου:
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Β’ οπερατέρ:
Κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ
Βοηθός μοντάζ:
ΜΠΟΝΙΤΑ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ
Τίτλοι-Τρικέζα:
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΚΑΔΑΚΗΣ
Κοπή αρνητικού:
ΝΙΚΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Εταλονάζ:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
Επεξεργασία ήχου:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΡΗΣ
Επεξεργασία εικόνας:
CINEMAGIC
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:32:49:24
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΦΙΛΜ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 65
Τελευταία Ενημέρωση
04/11/2009