ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
0000007331
Μουσική εκπομπή με τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ. Το επεισόδιο αυτό είναι αφιερωμένο στον ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000007331
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ
ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Χρονολογία Παραγωγής
1985
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΠΟΡΤΡΕΤΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Περίληψη
Μουσική εκπομπή με τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ. Το επεισόδιο αυτό είναι αφιερωμένο στον ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.
Περιγραφή Περιεχομένου
Εκπομπή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ αφιερωμένη στον ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ. Ο ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ μιλά για τη δουλειά του σημαντικού στιχουργού. Κάνει μια σύντομη αναδρομή στους στίχους των διαφορετικών μουσικών ειδών, επισημαίνοντας πως ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ βοήθησε στο να αναδειχθεί η αξία και το όνομα των στιχουργών, οι οποίοι για πολλά χρόνια ζούσαν στη σκιά του συνθέτη και του τραγουδιστή. Ο ίδιος ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ αναλύει τη διαδικασία συγγραφής των στίχων ενός τραγουδιού και αναφέρεται στην αφετηρία της έμπνευσής του. Τραγουδιστές όπως η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, η ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ, η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ και η ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ ερμηνεύουν τραγούδια σε στίχους του. Ακόμα, προβάλλονται αποσπάσματα από τα τραγούδια του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε μουσική ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ μέσα από τις ταινίες του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ. Στη συνέχεια, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ κάνει μια σύντομη αναδρομή στην Αθήνα του 1958-1960 και παρουσιάζει το τοπίο του ελληνικού τραγουδιού την περίοδο αυτή, ενώ ο Λ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ σχολιάζει τη διακοπή της πολιτιστικής άνθησης της δεκαετίας του ’60 με τη Δικτατορία, αναλύοντας τους παράγοντες που έχουν οδηγήσει το ελληνικό τραγούδι στο «έτος μηδέν», σήμερα.
Εναλλασσόμενα πλάνα από καταστήματα αναμνηστικών ειδών, μικροπωλητές στο δρόμο που πωλούν κασέτες μουσικής ενώ ακούγονται αποσπάσματα από λαϊκά τραγούδια. Πλάνα από τη διαδικασία κατασκευής δίσκων ενώ ακούγεται ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ να τραγουδά για τη δημιουργία ενός τραγουδιού.
00:02:20:00
Εμφάνιση τίτλων εκπομπής. Παρεμβάλλονται εναλλασσόμενα πλάνα εργατών να δουλεύουν σε εργοστάσια ενώ ακούγεται ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ να ερμηνεύει το τραγούδι «ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ», σε στίχους ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και μουσική ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ.
00:03:40:00
Πλάνο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ. Επισημαίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει ο στίχος του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, χαρακτηρίζοντάς τον αδρό, λυρικό, ευρηματικό και άμεσο και αποδίδει στον ίδιο τον χαρακτηρισμό του συνεχιστή της παράδοσης των λογάρηδων του λαϊκού τραγουδιού. Κάνει αναφορά στα θέματα των τραγουδιών του, τον έρωτα, τη μοναξιά, τη φτώχεια, τον πόλεμο, τις μνήμες, τον καημό της γειτονιάς.
00:04:15:00
Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ερμηνεύει το τραγούδι «ΟΔΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ», σε στίχους ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και μουσική ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ. Παρεμβάλλονται πλάνα δρόμων, κτηρίων, περαστικών και παιδιών που παίζουν σε πλατεία, τα οποία εναλλάσσονται με πλάνα παλιών φωτογραφιών.
00:07:36:00
Πλάνο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ και του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ μιλά για τα ζητήματα που τον απασχολούσαν, τα οποία του έδωσαν το έναυσμα να γράψει, όπως ο Πόλεμος και η Κατοχή, αλλά και τα βιώματα στη γειτονιά του με τους γείτονες και τους φίλους. Παρεμβάλλονται προσωπικές φωτογραφίες, φωτογραφίες και πλάνα από την Κατοχή, από την καθημερινή ζωή σε γειτονιές της πόλης, ακούγεται παράλληλα το τραγούδι «ΓΕΛΑΓΕ Η ΜΑΡΙΑ», σε μουσική ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ. Τέλος, ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ κάνει αναφορά στους πρόσφυγες γονείς του.
00:09:53:00
Εναλλαγή φωτογραφιών. Η ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ερμηνεύει το τραγούδι «ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΠΟΛΗ» ενώ παρεμβάλλονται φωτογραφίες και πλάνα από την καθημερινή ζωή σε λαϊκές συνοικίες.
00:12:30:00
Πλάνα από συναυλία που κινηματογράφησε ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ στα μέσα της δεκαετίας του 1970, με τον ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ να ερμηνεύει το τραγούδι «ΔΕΚΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ» του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και του ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ.
00:14:20:00
Πλάνο του ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ να παίζει πιάνο. Στη συνέχεια, μιλά για το σημαντικό ρόλο του στίχου σε ένα τραγούδι. Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ παρουσιάζει τη δική του άποψη για το στίχο, επισημαίνοντας πως ο καλός στίχος δίνει διάρκεια σε ένα τραγούδι και υποστηρίζει πως το ιδανικό είναι στίχος και μουσική να συμπορεύονται.
00:15:38:00
Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ και η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ ερμηνεύουν, παίζοντας κιθάρα, το τραγούδι «ΤΖΑΜΑΪΚΑ».
00:17:35:00
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ κάνει λόγο για το στίχο στο ελληνικό τραγούδι, σημειώνοντας πως για πολλά χρόνια οι Έλληνες στιχουργοί ζούσαν στη σκιά των συνθετών ή των τραγουδιστών, ωστόσο, είτε επώνυμοι είτε ανώνυμοι, καθρέφτισαν στα τραγούδια το πέρασμα από τη μία εποχή στην άλλη. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για το πέρασμα από την αυστηρή καθαρεύουσα της παλιάς καντάδας στην αρχοντορεμπέτικη διάλεκτο του ’50, το ελαφρό αισθηματικό τραγούδι του ’30 και το λαϊκό του ’65. Παρεμβάλλονται πλάνα από την ερμηνεία αντίστοιχων μουσικών συνθέσεων, χαρακτηριστικών του κάθε μουσικού ρεύματος.
00:20:37:00
Πλάνο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ. Αναφέρεται στην ιδιότητα του στιχουργού σημειώνοντας πως μπορεί συνθέτης και στιχουργός να ήταν το ίδιο πρόσωπο, άλλοτε οι στιχουργοί ήταν άνθρωποι του θεάτρου ή και επαγγελματίες. Υπογραμμίζει πως ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ βοήθησε στο να σταθεί το όνομα του στιχουργού με ίσους όρους δίπλα στο όνομα του συνθέτη.
00:21:03:00
Φωτογραφίες του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε νεαρή ηλικία και στη συνέχεια πλάνο του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟΥ να ερμηνεύει τμήμα από το τραγούδι «ΕΙΠΑ ΝΑ ΦΥΓΩ» και, στη συνέχεια, τα τραγούδια «Δελφίνι, Δελφινάκι», σε στίχους Λ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και μουσική Μ. ΛΟΪΖΟΥ και «ΠΕΣ ΠΩΣ Μ’ ΑΝΤΑΜΩΣΕΣ». Παρεμβάλλονται νυχτερινά πλάνα από την πόλη και από νυχτερινό κέντρο.
00:26:11:00
Πλάνο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ. Αναφέρεται στα τραγούδια του ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ σε στίχους του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ τα οποία ακούστηκαν στο τέλος της δεκαετίας του ’60 στις ταινίες του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ. Απόσπασμα από την ταινία «Γοργόνες και Μάγκες», με τη ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ να ερμηνεύει το τραγούδι «Άνοιξε πέτρα» και στη συνέχεια τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ στο τραγούδι «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» και, τέλος, τη ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ με τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΕΙΛΗΝΟ στο τραγούδι «Καμαρούλα».
00:28:41:00
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ κάνει μια αναδρομή στην Αθήνα του 1958-1960, με τα μουσικά ακούσματα ταγκό, ροκ και τσα-τσα, αλλά και των αρχοντορεμπέτικων. Παράλληλα, προβάλλονται πλάνα της Αθήνας από κινηματογραφικό υλικό της περιόδου, αποκόμματα από τον τύπο ενώ ακούγονται μουσικά θέματα από τα διαφορετικά είδη. Ο παρουσιαστής κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ (προβάλλονται φωτογραφίες του συνθέτη) και επισημαίνει πως ο ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ πρώτα και αργότερα ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, με τη συνεργασία ποιητών όπως ο ΓΚΑΤΣΟΣ, ο ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ, ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ διαμόρφωσαν το νέο πρόσωπο του ελληνικού τραγουδιού. Παρεμβάλλονται πλάνα από την ταινία «Συνοικία το όνειρο» με τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ να ερμηνεύει το τραγούδι του Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και του Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ «Βρέχει στη Φτωχογειτονιά».
00:31:29:00
Ακούμε τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ να υπογραμμίζει πως το τραγούδι απέκτησε μεγαλύτερη σημασία, έγινε θέμα συζητήσεων, σχολιάστηκε στον τύπο και στα σχολεία. Κάνει αναφορά στα τρία πρώτα φεστιβάλ τραγουδιού στην Αθήνα την περίοδο 1959-1961, παράλληλα προβάλλονται σχετικά πλάνα από τα φεστιβάλ. Επισημαίνει πως το 1960 το ελληνικό τραγούδι ταξιδεύει στο εξωτερικό με το «Ποτέ την Κυριακή», ακούμε μουσικό θέμα από την ταινία και εναλλάσσονται φωτογραφίες της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ και αποκόμματα από τον τύπο. Ακόμα, σημειώνει πως το 1960-1961 το ΕΙΡ οργάνωσε συναυλίες, σε μια από τις οποίες έπαιξε πιάνο ο Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ υπό τη διεύθυνση του Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ενώ εναλλάσσονται φωτογραφίες των δύο καλλιτεχνών και πλάνα από το κέντρο της Αθήνας της περιόδου εκείνης. Ακόμα, κάνει αναφορά στις μπουάτ της Πλάκας (προβάλλονται πλάνα με σχετικά αποκόμματα από εφημερίδες της εποχής για το «Νέο Κύμα») και στις θεατρικές παραστάσεις «Οδός ονείρων» και «Όμορφη Πόλη» και τη μονομαχία ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ και ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. Παρεμβάλλονται φωτογραφίες και ακούμε αποσπάσματα από τη μουσική των παραστάσεων αυτών. Στο τέλος, ο Γ. ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ κάνει αναφορά στα ρεμπέτικα τραγούδια που παίζουν τα τζουκ-μπόξ στα ταβερνάκια της Πλάκας.
00:34:44:00
Πλάνο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ. Κάνει λόγο για το νέο κλίμα που διαμορφώνεται την εποχή αυτή και τα καινούρια πρόσωπα που εμφανίζονται στο ελληνικό τραγούδι και αναφέρει το όνομα του ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ και του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Παρεμβάλλονται φωτογραφίες των δύο ανδρών. Ακούγεται ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ να ερμηνεύει το τραγούδι «Άπονη ζωή», σε στίχους Λ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και μουσική ΣΤ. ΞΑΡΧΑΚΟΥ, ενώ προβάλλονται πλάνα εργατών να δουλεύουν σε εργοστάσια. Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ μιλά για τη γνωριμία του με τον ΣΤ. ΞΑΡΧΑΚΟ και το ξεκίνημα της συνεργασίας τους ενώ παρεμβάλλονται φωτογραφίες των δύο ανδρών μαζί και πλάνα του ΞΑΡΧΑΚΟΥ με τη ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ.
00:36:56:00
Η ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ερμηνεύει το τραγούδι «Βάλε και άλλο πιάτο στο τραπέζι» των ΣΤ. ΞΑΡΧΑΚΟΥ και Λ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με το συνθέτη να τη συνοδεύει στο πιάνο.
00:39:25:00
Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ κάνει λόγο για τη διακοπή της πολιτιστικής άνθησης της περιόδου με τη Δικτατορία το 1967. Αναφέρεται στη δια νόμου απαγόρευση τραγουδιών πολλών συνθετών και σχολιάζει την αλλαγή που επέφερε η Δικτατορία στον τρόπο διασκέδασης, με την εμφάνιση των κοσμικών κέντρων στη θέση των μπουάτ. Παράλληλα, παρακολουθούμε πλάνα από νυχτερινά κέντρα της περιόδου. Επισημαίνει τελειώνοντας πως την ίδια όμως περίοδο το τραγούδι λειτουργεί σαν «κρυφό σχολειό», περνώντας στο λαό μηνύματα και ασκώντας κριτική, ενώ παρακολουθούμε σύντομα πλάνα καλλιτεχνών, όπως ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ και άλλοι.
00:40:53:00
Πλάνα από την εκπομπή «Μουσική Βραδυά». Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ερμηνεύει το τραγούδι «Αχ χελιδόνι μου», σε στίχους Λ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και μουσική ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ.
00:44:11:00
Πλάνο της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΓΑΛΑΝΗ να ερμηνεύει το τραγούδι «Βροχή και σήμερα», σε στίχους ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και μουσική ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ με τη συνοδεία του συνθέτη στο πιάνο.
00:47:09:00
Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ επεξηγεί στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ τη διαδικασία συγγραφής των στίχων, επισημαίνοντας πως ο στίχος υπάρχει πάντα στο μυαλό του στιχουργού και με μια οποιαδήποτε αφορμή παίρνει μορφή. Αναφέρεται στη δημιουργία στίχων κατά παραγγελία, υπογραμμίζοντας πως εκτός από τη δέσμευση της συγκεκριμένης μελωδίας υπάρχει και ο περιορισμός στο χρόνο δημιουργίας του τραγουδιού, οδηγώντας σε ένα αποτέλεσμα λιγότερο καλό από τη δημιουργία με αφετηρία την προσωπική έμπνευση. Παράλληλα, παρακολουθούμε πλάνα του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στο γραφείο του.
00:48:30:00
Η ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ ερμηνεύει το τραγούδι «Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ», σε στίχους ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και μουσική ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ.
00:52:02:00
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ερμηνεύει το τραγούδι «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή», σε στίχους ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και μουσική ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ.
00:56:20:00
Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ κάνει λόγο για το «έτος μηδέν» στο ελληνικό τραγούδι σήμερα, σχολιάζοντας αφενός την απουσία αφετηριών έμπνευσης, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στον περίγυρο του συνθέτη, και αφετέρου τον παράγοντα της έλλειψης αυθεντικών ταλέντων. Υπογραμμίζει συμπληρωματικά πως ο ρόλος των δισκογραφικών εταιρειών, οι οποίες για οικονομικούς λόγους προωθούν τραγούδια δυτικού χρώματος, συντελεί στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης του ελληνικού τραγουδιού.
00:58:16:00
Εναλλαγή πλάνων σε καταστήματα με αναμνηστικά είδη, σε εργαστήριο κατασκευής δίσκων, παράλληλα ακούγονται αποσπάσματα από τραγούδια λαϊκού ύφους.
00:58:59:00
Εμφάνιση τίτλων τέλους. Παράλληλα, πλάνα από συναυλία και στη συνέχεια πλάνο της ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ να ερμηνεύει το τραγούδι «Οι Κυριακές στην Κατερίνη».
Θεματική Κατηγορία
Θεματικοί Όροι
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Συντελεστές
Μια εκπομπή του:
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ
Επιμέλεια παραγωγής:
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Σκηνοθεσία:
ΔΑΦΝΗ ΤΖΑΦΕΡΗ
Διευθυντής φωτογραφίας:
ΛΑΚΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ
Ηχολήπτες:
ΤΑΣΗΣ ΠΑΛΑΤΣΙΩΛΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ
Μιξάζ:
Τ. ΠΑΛΑΤΣΙΩΛΗΣ
Βοηθοί οπερατέρ:
ΦΩΤΗΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ
Ηλεκτρολόγοι:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΟΥΓΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΚΕΛΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΤΣΑΛΟΣ
Τρικέζα:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΕΤΑΣ
Ευχαριστούμε:
Τον ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΟ
Την ΑΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ
Τον ΝΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
Τον ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ
Την ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ
Τον ΚΛ. ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΗ
Την ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Πήραμε αποσπάσματα από τις ταινίες:
ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΟΣ
ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ
Η ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ
Πήραν μέρος με αλφαβητική σειρά:
ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ
ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ
ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Ν. ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ
Α. ΒΑΡΔΗΣ
Χ. ΚΑΛΕΑΣ
Σ. ΚΑΣΣΑΡΑΣ
Σ. ΚΑΡΥΔΑΣ
Χ. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ
Θ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Χ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Θ. ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
Χ. ΣΟΥΣΤΗΣ
Μ. ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ
Φ. ΤΣΕΜΠΕΡΟΥΛΗΣ
Γ. ΤΣΟΥΠΑΚΗΣ
Βίντεο μοντάζ:
Ε. ΣΚΙΑΝΗΣ
Θ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Π. ΣΟΥΡΗΣ
Γ. ΣΟΥΤΖΗΣ
Τελεσινέ:
Κ. ΒΕΝΗΣ
Σ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Μακέττες:
ΜΑΝΟΛΗΣ ΤΣΙΠΛΑΚΗΣ
ΝΑΣΥ ΚΟΖΟΚΛΗ
ΜΙΡΕΛΛΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Μακιγιάζ:
ΣΟΦΙΑ ΒΛΑΧΟΥ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΛΥΤΑΡΙΔΟΥ
ΦΑΝΗ ΜΠΙΜΠΙΖΑ
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
01:03:58:08
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΦΙΛΜ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 65
Τελευταία Ενημέρωση
04/11/2009