1) ΗΝΩΜΕΝΟΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ 2) ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ
0000007277
Το συγκεκριμένο επεισόδιο τη σειράς ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο παρουσιάζει την εταιρεία Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ των ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ-ΜΑΡΤΟΓΛΟΥ-ΦΩΤΕΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΛΩΡΟΥ. Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο της ζωγράφου ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000007277
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
1) ΗΝΩΜΕΝΟΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ 2) ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ
Χρονολογία Παραγωγής
1996
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΣΥΝΘΕΤΟ-ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ)
Περίληψη
Το συγκεκριμένο επεισόδιο τη σειράς ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο παρουσιάζει την εταιρεία Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ των ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ-ΜΑΡΤΟΓΛΟΥ-ΦΩΤΕΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΛΩΡΟΥ. Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο της ζωγράφου ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ.
Περιγραφή Περιεχομένου
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α ΜΕΡΟΥΣ
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο παρουσιάζεται η πορεία της εταιρείας Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ των ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ-ΜΑΡΤΟΓΛΟΥ-ΦΩΤΕΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΛΩΡΟΥ. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ μιλάει για τα ιστορικά γεγονότα που απαθανάτισαν οι Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ, τα ιστορικά πρόσωπα, τους πολιτικούς και τους καλλιτέχνες. Παρουσιάζονται διάφορες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα κατά καιρούς θέματά τους και την πορεία τους ως ρεπόρτερ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Β ΜΕΡΟΥΣ
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ το οποίο έχει ως θέμα τη ζωή και το καλλιτεχνικό έργο της ζωγράφου ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ. Ο αφηγητής δίνει βιογραφικά στοιχεία για την καλλιτέχνιδα, ενώ ακούμε από την ίδια τη ζωγράφο να απαριθμεί τα θέματα που την εμπνέουν στο έργο της. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο τοπίο της Αιγύπτου, όπου και γεννήθηκε η ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ. Ενώ παρουσιάζονται πλάνα από διάφορα έργα της ζωγράφου, η ίδια εξηγεί τις τεχνικές που χρησιμοποιεί στους πίνακές της.
Τίτλοι αρχής.
00:00:52:00
Εναλλασσόμενα πλάνα ασπρόμαυρων φωτογραφιών που παρουσιάζουν διάφορες όψεις της παλιάς ΑΘΗΝΑΣ.
00:01:15:00
Πλάνο από παλιό ρολόι του ΗΣΑΠ.
00:01:18:00
Πλάνο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ο οποίος περπατάει στην ΑΘΗΝΑ κρατώντας μια παλιά φωτογραφική μηχανή. Πλάνα από παράθυρο λεωφορείου.
00:02:10:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ εισέρχεται στο γραφείο του. Πλάνα από το εσωτερικό του γραφείου, εναλλασσόμενα πλάνα από παλιές φωτογραφίες του ίδιου και προσωπικά του έγγραφα. Ακούγεται το τραγούδι «ΠΟΥ ΝΑ’ ΣΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΥΤΟ».
00:03:05:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ παρουσιάζει το ιστορικό της ίδρυσης της εταιρείας Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ το 1946 από τους ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΑΡΤΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΦΛΩΡΟ και τον ίδιο.
00:03:29:00
Εναλλασσόμενα πλάνα από ασπρόμαυρες φωτογραφίες παλιών καλλιτεχνών, όπως η ΖΩΖΩ ΝΤΑΛΜΑΣ, ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ, η ΚΟΥΛΑ ΓΚΙΟΥΛΕΠΗ και η ΠΑΟΛΑ, καθώς και πολιτικών, όπως ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Ακούγεται το τραγούδι «ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ», ενώ ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ εκφράζει τις απόψεις του για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες.
00:04:47:00
Ασπρόμαυρες πολεμικές σκηνές από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πλάνα στρατιωτών στην Ακρόπολη.
00:05:08:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ μιλάει για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη δική του εμπειρία ως φωτορεπόρτερ. Πλάνα από παλιές φωτογραφικές μηχανές.
00:05:36:00
Ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην ΑΘΗΝΑ.
00:06:10:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ παρουσιάζει κάποιες αναμνήσεις του από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και υπογραμμίζει δύο σκηνές που απαθανάτισε με το φακό του. Η μία είναι μια φωτογραφία με κάποιον Ιταλό στρατιώτη ο οποίος παρατηρεί τάφους Γερμανών και Άγγλων στρατιωτών μαζί. Η δεύτερη είναι η φωτογραφία του ΣΑΡΑΦΗ, του ΣΚΟΜΠΗ και του ΖΕΡΒΑ από τη ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ.
00:07:13:00
Πλάνα από κουτιά με φιλμ και παλιές φωτογραφικές μηχανές.
00:07:59:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ μιλάει για την εποχή μετά τον πόλεμο. Εναλλασσόμενες ασπρόμαυρες φωτογραφίες διαφόρων καλλιτεχνών, όπως των ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ, ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ, ΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΦΕΡΤΗ, ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ, ΖΥΛ ΝΤΑΣΕΝ, ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ κ. α. Ακούγεται το τραγούδι του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ».
00:10:06:00
Πλάνα από σωρούς αρνητικών. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ μιλάει για τον τεράστιο όγκο του φωτογραφικού αρχείου του. Ασπρόμαυρη φωτογραφία στην οποία ποζάρουν πολλοί φωτορεπόρτερ.
00:11:08:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ μιλάει για τους διάσημους Έλληνες που έχει φωτογραφήσει. Εναλλασσόμενα πλάνα των ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ, ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ. Επίσης, ασπρόμαυρη φωτογραφία από ορχήστρα στο ΗΡΩΔΕΙΟ και φωτογραφία από την απονομή του βραβείου Νόμπελ στον ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ. Επίσης, φωτογραφίες από διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.
00:12:33:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ περπατάει στο δρόμο ενώ η κάμερα επικεντρώνεται σε κάποια τυχαία άτομα και τα φωτογραφίζει. Πλάνο από το κτήριο της εταιρείας Ηνωμένων Φωτορεπόρτερ.
00:13:36:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ μιλάει για τη μεταπολεμική νυχτερινή ζωή της ΑΘΗΝΑΣ. Εσωτερικά πλάνα του κινηματοθέατρου ΑΤΤΙΚΟΝ και εξωτερικές όψεις των θεάτρων ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τις όψεις διαφόρων κινηματογράφων όπως CINERAMA, ΜΑΞΙΜ, ΑΝΕΣΙΣ, ΟΡΦΕΥΣ, ΕΛΛΗΝΙΣ.
00:14:42:00
Πλάνα από παλιές κινηματογραφικές μηχανές και χειριστές αυτών.
00:14:50:00
Πλάνο από οθόνη κινηματογράφου στην οποία εμφανίζονται εναλλασσόμενα πλάνα διαφόρων καλλιτεχνών, όπως των ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ, ΖΥΛ ΝΤΑΣΕΝ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΩΝΑΚΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟΥ, ΣΑΠΦΟΥΣ ΝΟΤΑΡΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, ΜΥΡΑΤ, ΖΩΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΠΑ και ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗ. Ακούγεται «ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ».
00:16:05:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ περπατάει στο δρόμο. Πλάνα από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και επιβίβαση του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ στο τρένο. Πλάνα από το παράθυρο του τρένου. Πλάνα από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον ΠΕΙΡΑΙΑ. Πλάνα από κόσμο να περπατάει στο σταθμό ενώ η κάμερα επικεντρώνεται σε τυχαία πρόσωπα και τα φωτογραφίζει.
00:18:07:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ παρουσιάζει τις φωτογραφικές μηχανές του και μιλάει για τους ξένους διάσημους επισκέπτες της χώρας μας που φωτογράφισε. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες από ΣΟΦΙΑ ΛΟΡΕΝ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΙΤΣΑΜ, ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΩΛ κ. α. Ακούγεται απόσπασμα από όπερα.
00:19:20:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ μιλάει για τους ερευνητές που έρχονται σε αυτόν, για να τους βοηθήσει. Ασπρόμαυρη φωτογραφία της ΣΟΡΑΓΙΑ.
00:19:47:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ μιλάει για κάποια δυσάρεστα ιστορικά γεγονότα που κάλυψε, όπως τη δολοφονία ΛΑΜΠΡΑΚΗ, τη χούντα και τα Ιουλιανά. Παράλληλα, παρουσιάζονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, του ΠΑΤΑΚΟΥ και του ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
00:20:04:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ μιλάει για τη θετική πλευρά του επαγγέλματός του και υπογραμμίζει τα πολλά ταξίδια που έκανε. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες από διάφορες δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό, στις οποίες συμμετείχε.
00:20:38:00
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ βρίσκεται στο τρένο ενώ πλανόδιος μουσικός τραγουδάει το ηπειρώτικο τραγούδι «ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ» με τη συνοδεία βιολιού.
00:21:45:00
Πλάνα από σκοτεινό δωμάτιο εμφάνισης φιλμ με κόκκινο φως. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ μιλάει για το αίσθημα ελευθερίας που νιώθει κάθε φωτογράφος στο δρόμο.
00:25:08:00
Πλάνα από τη νυχτερινή ΑΘΗΝΑ. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ βρίσκεται σε λεωφορείο ενώ ακούγεται τραγούδι του ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ.
00:26:01:00
Τίτλοι αρχής.
00:26:28:00
Πλάνα από οικισμό σε έρημο. Ακούγεται τραγούδι στα αραβικά.
00:26:48:00
Εναλλασσόμενα πλάνα από ζωγραφικά έργα της ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ. Πλάνα από ένα παλιό σχολείο. Βιογραφικά στοιχεία της ζωγράφου.
00:28:06:00
Πλάνα από έκθεση της ζωγράφου ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ. Ο αφηγητής μιλάει για την επίδραση της ΕΛΛΑΔΑΣ και της ΑΙΓΥΠΤΟΥ στη τέχνη ενώ εναλλάσσονται πλάνα από ελληνικά και αιγυπτιακά μνημεία και ζωγραφικά έργα.
00:28:47:00
Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ μιλάει για το τοπίο της ΑΙΓΥΠΤΟΥ και για την έρημο. Εναλλάσσονται πλάνα από την έρημο και διάφορα ζωγραφικά της έργα.
00:30:15:00
Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ μιλάει για την επιρροή του αττικού φωτός και της γεωμετρίας στη δουλειά της. Πλάνα από νεοκλασικά κτήρια του ΚΑΪΡΟΥ.
00:31:30:00
Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ μιλάει για την πολυπολιτισμικότητα του ΚΑΪΡΟΥ και τη διαφορετική θέση της γυναίκας μέσα στις διαφορετικές θρησκείες. Πλάνα από ζωγραφικά έργα.
00:33:14:00
Ο αφηγητής παρουσιάζει κάποια στοιχεία που κρύβονται στα έργα της ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ. Εναλλάσσονται πλάνα από ζωγραφικά της έργα.
00:33:35:00
Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ μιλάει για την ταύτιση της ζωής με το έργο της.
00:34:04:00
Ο αφηγητής μιλάει για τη σκηνογραφία που κρύβουν μέσα τους όλα τα έργα της ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ. Εναλλάσσονται πλάνα από ζωγραφικά της έργα και αιγυπτιακά μνημεία.
00:35:02:00
Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ μιλάει για τη γεωμετρία στη δουλειά της. Πλάνα της ζωγράφου την ώρα που δουλεύει. Αναφορά της ζωγράφου στις σπουδές της και στους καθηγητές της ΜΟΡΑΛΗ και ΠΡΕΒΕΛΑΚΗ, ενώ εμμένει στη σπουδαιότητα της κλασικής παιδείας.
00:38:59:00
Πλάνα της ζωγράφου ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ στη φύση. Αναφορά της ζωγράφου στην αντανάκλαση της φύσης στα έργα της. Πλάνα από εικαστικές κατασκευές της ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ.
00:41:19:00
Πλάνο από έργο με προοπτική. Ο αφηγητής μιλάει για την τάση της ζωγράφου προς τη γεωμετρία. Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ μιλάει για τις οπτικές απάτες σε συνδυασμό με το αττικό φως.
00:42:06:00
Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ μιλάει για την τάξη που επικρατεί στη φύση και υπογραμμίζει το συνεχή θάνατο και την αναγέννησή της. Πλάνα της ζωγράφου στη φύση και εναλλασσόμενα ζωγραφικά έργα.
00:43:58:00
Το πλάνο επικεντρώνεται σε ένα τρισδιάστατο έργο ενώ η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ αναλύει τη χρήση του φωτός και της σκιάς σε πολλά επίπεδα στο έργο της.
00:44:18:00
Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ μιλάει για τη χρήση της ευθείας γραμμής στα έργα της, προκειμένου να εκφράσει το χώρο. Πλάνα από εικαστικές κατασκευές της ζωγράφου.
00:44:44:00
Πλάνα από χώρο με εικαστικά έργα ενώ ο αφηγητής μιλάει για τη φύση στη ζωγραφική.
00:45:23:00
Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ μιλάει για τον κύκλο της τέχνης και για την ανασφάλεια του καλλιτέχνη. Ο φακός επικεντρώνεται σε λεπτομέρεια έργου, όπου εμφανίζεται η φράση «Η ψυχή μου είναι ένας τάφος» του ΜΠΟΝΤΛΑΙΡ.
00:46:01:00
Πλάνα από χώρο με ζωγραφικά έργα. Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ εξηγεί τη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί στα έργα της και εκφράζει τη συνεχή ανησυχία κάθε καλλιτέχνη.
00:47:48:00
Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ μιλάει για την εμπειρία του ανάγλυφου και της γλυπτικής στα έργα της. Εκφράζει τις απόψεις της για το θέμα του χώρου στη γλυπτική. Πλάνα της ζωγράφου την ώρα που εργάζεται πάνω σε εικαστικό έργο.
00:48:35:00
Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ εξηγεί πώς χρησιμοποιεί μακέτες και γραμμικές προεργασίες στα έργα της. Επίσης, εξηγεί κάποια μεθοδολογία που χρησιμοποιεί ενώ βλέπουμε πλάνα της ζωγράφου την ώρα που δουλεύει.
00:49:52:00
Η ζωγράφος ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ μιλάει για τη σχέση που αποκτά με τα έργα της και τη λύπη της, όταν αποχωρίζεται από αυτά. Επίσης, δίνει συμβουλές στους καλλιτέχνες. Πλάνα της ζωγράφου σε δρόμο να περπατάει.
00:50:43:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
Θεματικοί Όροι
εικαστικές τέχνες, φωτογραφία, ζωγραφική, ζωγράφος, φωτογράφος, φωτογραφία, ζωγραφικός πίνακας
Αναφορές
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, φωτογράφος
ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ, ζωγράφος
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΑΡΤΟΓΛΟΥ, φωτογράφος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, φωτογράφος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ, φωτογράφος
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
ΕΥΡΩΠΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: CINETIC
Συντελεστές
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Α ΜΕΡΟΥΣ
Σκηνοθέτης:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
Διευθυντής Φωτογραφίας:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΙΔΗΣ
Μοντέρ:
Γ. ΔΙΑΛΕΚΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ηχολήπτης:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθός οπερατέρ:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη:
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Β ΜΕΡΟΥΣ
Κάμερα-Σκηνοθεσία:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΟΥ
Διευθυντής Φωτογραφίας:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΙΔΗΣ
Μοντέρ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΙΔΟΝΙΔΗΣ
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΣ διάβασε τα κείμενα των:
Φ. ΝΙΤΣΕ
Ε. ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ
Γ. ΣΕΦΕΡΗ
ΕΛΕΝΗΣ ΑΡΒΕΛΕΡ
RENE BERGER
Ήχος:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθός Οπερατέρ:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΗΣ
Ηλεκτρολόγος:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Ευχαριστίες:
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
ΣΤΕΛΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΜΑΙΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΞΕΝΙΑ ΜΠΟΜΠΟΤΗ
© ΕΤ1 1996
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:51:13:17
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΒΙΝΤΕΟ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 65
Τελευταία Ενημέρωση
08/10/2011