ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ
0000007089
Σειρά αυτοβιογραφικών ντοκιμαντέρ από το 1982, των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη, όπου σκιαγραφούνται προσωπικότητες από τον πνευματικό, καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο μιλάει για τη ζωή του και την πορεία του στο θέατρο ο μεγάλος ηθοποιός ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000007089
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ
ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ
Χρονολογία Παραγωγής
1982
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
15/6/1982
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΠΟΡΤΡΕΤΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Περίληψη
Σειρά αυτοβιογραφικών ντοκιμαντέρ από το 1982, των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη, όπου σκιαγραφούνται προσωπικότητες από τον πνευματικό, καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο μιλάει για τη ζωή του και την πορεία του στο θέατρο ο μεγάλος ηθοποιός ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ.
Περιγραφή Περιεχομένου
Η εκπομπή «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» είναι αφιερωμένη στο θεατράνθρωπο ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ. Η εκπομπή ξεκινά με την αφήγηση του ηθοποιού σχετικά με την κρητική του καταγωγή και το οικογενειακό του περιβάλλον. Μιλάει για την μετακίνηση της οικογένειάς του από την Κρήτη στην Αθήνα τη δεκαετία του ’20 και τις δυσκολίες στον καθημερινό τους αγώνα για την επιβίωση μέσα σε συνθήκες φτώχειας και πολιτικής αντιπαλότητας βενιζελικών και κωνσταντινικών. Η παρουσίαση της ζωής του κινείται γύρω από δύο άξονες: τον προσωπικό, που αφορά στα χρόνια της εξορίας του εξαιτίας των πολιτικών του θέσεων και της συναναστροφής του εκεί με προσωπικότητες της αριστεράς, γεγονός που συνέβαλε στην ολοκλήρωση του ιδεολογικού του προσανατολισμού, και τον επαγγελματικό, όπου μιλά για τα πρώτα του βήματα στο θέατρο, για το επίσημο ξεκίνημά του στον θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη, για τη δημιουργία μαζί με μια ομάδα καλλιτεχνών του πρώτου Κρατικού Θεάτρου της Θεσσαλονίκης μέσα στα χρόνια της Κατοχής ως αντίβαρο στην επεκτατική πολιτική των Βουλγάρων, για τα ποιητικά απογεύματα που διοργάνωνε στο Θέατρο Μουσούρη με τη συμμετοχή σημαντικών πνευματικών ανθρώπων, για τον θίασο «Μάνου Κατράκη», για τη δημιουργία του Ελληνικού Λαϊκού Θεάτρου (1955) στο Πεδίο του Άρεως που ανέβαζε για πολλά χρόνια σημαντικά έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, και την βίαιη έξωσή του από εκεί με την επιβολή της δικτατορίας, για τις περιοδείες του κατά τη Μεταπολίτευση μέχρι την εγκατάστασή του στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ το 1978.
Κατόπιν, αναφέρεται στις τιμητικές διακρίσεις που δέχτηκε για την 50χρονη πορεία του, ξεχωρίζοντας αυτή της Ακαδημίας Αθηνών και του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ στο Σαν Φρανσίσκο. Θυμάται, επίσης, σημαντικούς συνεργάτες που ολοκλήρωσαν την καλλιτεχνική του οντότητα, και αγαπημένους ρόλους που σημάδεψαν τη θεατρική του ζωή. Κάνει επίσης λόγο για την κινηματογραφική του παρουσία. Τέλος, ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ εμφανίζεται να τραγουδά «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου με τη συνοδεία του σπουδαίου λαουτιέρη ΓΙΩΡΓΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗ. Παρεμβάλλεται φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από θεατρικές παραστάσεις.
Τίτλοι έναρξης.
00:00:25:00
Πλάνο στο μουσικό ΓΙΩΡΓΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗ που με το λαγούτο του συνθέτει και παρουσιάζει μια μαντινάδα αφιερωμένη στον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ. Ο φακός ανοίγει και στο πλάνο εμφανίζεται ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ και οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες.
00:01:14:00
Τίτλοι έναρξης.
00:02:16:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ στο καθιστικό του σπιτιού του. Αναφέρει ότι γεννήθηκε στην ΚΙΣΣΑΜΟ και έζησε στην Αθήνα. Αφηγείται τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στην πρωτεύουσα, κυρίως λόγω των πολιτικών συνθηκών της εποχής και της κρητικής του καταγωγής. Εναλλαγή φωτογραφιών στις οποίες εικονίζεται η μητέρα του ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ. Έγχρωμα πλάνα από τους εξωτερικούς χώρους του πατρικού σπιτιού του ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ στην Κρήτη. Ο φακός εστιάζει στην κλειδωμένη με λουκέτο είσοδο και στη σκάλα που μπορεί κάποιος να διακρίνει στο εσωτερικό του.
00:04:45:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ στο καθιστικό του σπιτιού του. Μιλά για τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα, το ξεκίνημά του στο Παγκράτι, τη βοήθεια του συγγραφέα ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ και το ντεμπούτο του με το θίασο της ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ.
00:05:27:00
Εναλλαγή ασπρόμαυρων φωτογραφιών από την περίοδο που ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ υπηρετούσε στο στρατό. Ακούγεται να αφηγείται στιγμές από την περίοδο που παντρεύτηκε, αλλά και συμμετείχε στη δημιουργία εστιών αντίστασης για να διασωθεί η εθνική αξιοπρέπεια.
00:06:03:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ στο καθιστικό του σπιτιού του. Αφηγείται τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, για τον έρανο που πραγματοποίησαν, ώστε να κηδευτεί ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΜΙΑΣ. Συνεχίζει με τη δημιουργία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1942) από τους ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΖΕΡΒΟ, ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΙΣΚΟ, ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑ, ΓΙΩΡΓΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ, ΝΤΟΡΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗ και τον ίδιο, εξηγώντας πως αιτία ήταν η προσπάθειά τους να αποτρέψουν την εμφάνιση βουλγάρικου φασιστικού θιάσου και διατυπώνει τη λύπη του, γιατί πουθενά δεν αναφέρεται η συμβολή αυτού του θιάσου.
00:07:33:00
Πλάνο του ηθοποιού ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ. Μιλά για τη μετονομασία Κ. Θ. Β. Ε σε ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, για τις πρόβες που ο θίασος πραγματοποιούσε για την παρουσίαση του κειμένου του ΒΑΣΙΛΗ ΡΩΤΑ «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΉΣ».
00:08:13:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ στο καθιστικό του σπιτιού του. Μιλά για τον ερχομό των μπουραντάδων στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή του θιάσου στην Αθήνα με πλοίο, τη σύλληψη του ίδιου και του ΓΙΑΝΝΗ ΒΕΑΚΗ από την INTELLIGENT SERVICE και την περιπέτειά του στην Ασφάλεια Αθηνών.
00:09:13:00
Πλάνο του ηθοποιού ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ. Αναφέρει πως όλες εκείνες οι εικόνες και τα δεινά που είχε δει διαμόρφωσαν μέσα του έναν προσανατολισμό προς ένα νέο διαφορετικό κόσμο από εκείνον που είχε γνωρίσει.
00:09:45:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ στο καθιστικό του σπιτιού του. Κάνει νύξη για το θίασο «ΑΥΛΑΙΑ» (παράρτημα του θιάσου ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ) που υπήρξε σταθμός στην καριέρα του. Αναφέρει τη σύλληψή του το 1947 στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ, όπου έπαιζε στο «ΒΑΘΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ» με τους ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑ, ΒΑΣΩ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ, ΛΑΜΠΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ και ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ, στην περιπέτειά του στην Ασφάλεια και στην εξορία του μέχρι το 1952.
00:10:42:00
Πλάνο του ηθοποιού ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ. Εξηγεί πως τα χρόνια που ήταν εξόριστος η συναναστροφή με προσωπικότητες, όπως των ΓΙΑΝΝΗ ΙΜΒΡΙΩΤΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ, ΤΖΑΒΑΛΑ ΚΑΡΟΥΣΟΥ, ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΛΟΥΝΤΕΜΗ, ΤΑΣΟΥ ΚΟΥΛΑΜΠΑ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, συνέβαλε να ολοκληρώσει τον ιδεολογικό του προσανατολισμό και να τοποθετηθεί πολιτικά.
00:11:52:00
Εναλλαγή ασπρόμαυρων φωτογραφιών από τα χρόνια της εξορίας. Διακρίνεται ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ με πολλούς από τους συγκρατούμενους εξόριστους που ανέφερε.
00:12:28:00
Ο ηθοποιός ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ στέκεται μπροστά σε καθρέφτη. Το πλάνο από τον καθρέφτη. Ο φακός κινείται και σε πρώτο πλάνο ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ. Μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε επιστρέφοντας από την εξορία, για τη βοήθεια που του προσέφερε ο ΛΙΝΟΣ ΚΑΡΖΗΣ, όταν παρουσίασε τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ στους ΔΕΛΦΟΥΣ θέλοντας να αναβιώσει τις ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, όταν με τους ΓΙΑΚΟΜΠ ΝΙΛΣΕΝ, ΧΑΝΣ ΛΟΝΕΡ, ΝΟΡΜΑΝ ΡΟΛΑΝ παρουσίασαν την τραγωδία, ο καθένας στη γλώσσα του. Ασπρόμαυρη φωτογραφία του ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ με το κοστούμι από την παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ.
00:13:40:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ στο καθιστικό του σπιτιού του. Αναφέρει ότι αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ενασχόλησή του με το Δημοτικό τραγούδι και την Κρητική λογοτεχνία, δίνοντας το δικό του παρόν στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας, διοργανώνοντας ποιητικά απογεύματα στο Θέατρο ΜΟΥΣΟΥΡΗ με τη βοήθεια του ίδιου ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΗ. Καταθέτει πως στην προσπάθεια συμμετείχαν οι Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΡΙΑΡΑΣ, ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΣ, ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΒΑΚΑΛΟ, ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και πλήθος ηθοποιών. Παρεμβάλλεται ασπρόμαυρη φωτογραφία από εκδήλωση στο Θέατρο Μουσούρη.
00:14:45:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ. Αναφέρεται στη δημιουργία του θιάσου «ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ», στον οποίο συμμετέχουν οι ΤΙΤΟΣ ΒΑΝΔΗΣ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΔΑΝΗΣ, ΠΕΤΣΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣ, ΑΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, ΑΓΝΗ ΒΛΑΧΟΥ και διοργανώνουν περιοδεία στη Μακεδονία και τη Θράκη.
00:15:20:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ στο καθιστικό του σπιτιού του. Αναφέρεται στην επιθυμία του να δημιουργήσει το «ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» (1955) στο ΠΕΔΙΟ του ΑΡΕΩΣ μετά από μια συνεργασία του με την ΚΥΒΕΛΗ στο θέατρο ΑΘΗΝΩΝ.
00:15:39:00
Πλάνα από το χώρο που φιλοξένησε στο ΠΕΔΙΟ του ΑΡΕΩΣ το «ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» και τις παραστάσεις του, μεταξύ των οποίων «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», «Η ΑΜΑΛΙΑ», «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΔΕΛΑΚΙ», «Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ», «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ», «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ», «Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ», «ΙΑΝ ΚΑΡΝΑΔΑ», «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» του ΜΑΝΟΛΗ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ κ. α.
00:16:06:00
Εναλλαγή ασπρόμαυρων φωτογραφιών αρχικά από το χώρο του «ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» και στη συνέχεια με τον ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ σε στιγμιότυπα από τις θεατρικές παραστάσεις που ανέβασε με το θίασό του. Ακούγεται να περιγράφει την έξωσή του από το Πεδίο του Άρεως με την επιβολή της Δικτατορίας και την περιοδεία που πραγματοποίησε με νέο θίασο και το έργο «ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ».
00:17:19:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ στο καθιστικό του σπιτιού του. Μιλά για τις πρωτοβουλίες που πήρε με τη Μεταπολίτευση, όταν ο Δήμος του Πειραιά του έδωσε την ευκαιρία παραχωρώντας του το Δημοτικό Θέατρο να παρουσιάσει το «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΚΟΛΟΜΒΟ» του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, όταν στην Ελευσίνα παρουσίασε τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ και τέλος, όταν το 1978 εγκαταστάθηκε στο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΪ για τέσσερα χρόνια. Εναλλαγή φωτογραφιών από τις παραστάσεις αυτής της περιόδου.
00:18:23:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ σιωπηλό στο καθιστικό του σπιτιού του.
00:18:35:00
Εναλλαγή φωτογραφιών από τις παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ.
00:19:40:00
Έγχρωμα πλάνα από την παράσταση «ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» με τον ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρακολουθούμε σκηνή από την ΕΞΟΔΟ, όταν ο ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ, τυφλός πια, αποχαιρετά τις δυο του κόρες παρουσία του ΚΡΕΟΝΤΑ, στον οποίο και αναθέτει την κηδεμονία τους.
00:21:40:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ στο καθιστικό του σπιτιού του. Αναφέρεται στις τιμητικές διακρίσεις που δέχτηκε με κορυφαία εκείνη από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ.
00:22:05:00
Πλάνο-φωτογραφία από τη βράβευση του ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ. Στιγμιότυπο από τη χειραψία που αντάλλαξε με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
00:22:28:00
Εναλλαγή πλάνων με έντυπα από τον εορτασμό των 50 χρόνων του ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ στο θέατρο.
00:22:54:00
Εναλλαγή πλάνων με ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ από ταινίες του: «ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΝΤΑΡΑΣ», «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» (1ο Βραβείο στο 5ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΖΙΣΚΟ για το ρόλο του Κρέοντα). Στη συνέχεια παρουσιάζεται το βραβείο και φωτογραφία με τη γυναίκα του ΛΙΝΤΑ ΑΛΜΑ.
00:23:34:00
Πλάνο με τον ηθοποιό ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ στο καθιστικό του σπιτιού του. Αναφέρει ότι μεγαλώνοντας νιώθει την ανάγκη να επιστρέψει σε παλιότερους ρόλους, όπως τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ, τον ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΥΡΑΝΝΟ, τον ΗΛΙΘΙΟ, τον ΚΡΕΟΝΤΑ, το ΝΤΑ, τον ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ, τον ΟΘΕΛΛΟ, αλλά και σε φίλους και συνεργάτες, όπως τον σκηνοθέτη ΤΑΚΗ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ, τον σκηνογράφο ΣΠΥΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και τους συγγραφείς ΓΙΩΡΓΟ ΡΟΥΣΣΟ, ΝΟΤΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΗ, ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΥ.
00:24:49:00
Πλάνο του ηθοποιού ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ να κινείται στους χώρους του πατρικού του σπιτιού, να βγαίνει στο μπαλκόνι και να περιγράφει στιγμές αναπολώντας τα παιδικά του χρόνια. Παρεμβάλλεται φωτογραφία της μητέρας του.
00:25:57:00
Πλάνο σε καφενείο που βρίσκεται ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ με το μουσικό ΓΙΩΡΓΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗ και άλλους συνδαιτυμόνες. Ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ τραγουδά αποσπάσματα από τον «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ» με τη συνοδεία λαγούτου. Παρεμβάλλονται πλάνα του ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ να περπατά σε μέρη της πατρικής του γης και να αγναντεύει τον ορίζοντα της ΚΡΗΤΗΣ. Κοντινά πλάνα του ηθοποιού.
00:31:02:00
Πλάνο του ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ σε απάνεμο για βάρκες λιμάνι να κωπηλατεί, οδηγώντας τη βάρκα προς το πέλαγος.
00:31:42:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Θεματικοί Όροι
ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ, βιογραφία, θέατρο, ηθοποιοί
Αναφορές
ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ, ηθοποιός
ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, φορέας πολιτισμού
ΘΙΑΣΟΣ ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ, θεατρικός καλλιτεχνικός οργανισμός
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Συντελεστές
Σκηνοθεσία:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικός:
λαγούτο παίζει ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗΣ
Φωτογραφία:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ηχολήπτης:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Μοντάζ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΙΑΡΑΚΗΣ
Βοηθός οπερατέρ:
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΔΑΦΝΟΣ
Ηλεκτρολόγος:
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
Γραμματεία Παραγωγής:
ΤΟΥΛΑ ΦΟΥΝΤΟΡΑΔΑΚΗ
Συντονιστής Παραγωγής:
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Διεύθυνση Παραγωγής:
ΗΡΩ ΣΓΟΥΡΑΚΗ
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:32:17:06
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΦΙΛΜ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 65
Τελευταία Ενημέρωση
28/08/2019