ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΙΙΙ
0000006467
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ ΠΛΩΡΙΤΗ. ΓΝΩΣΤΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΤΙΧΟΥΣ Ή ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΗ.
Κωδικός Τεκμηρίου
0000006467
Τύπος ψηφιακού αρχείου
Βίντεο
Τίτλος
ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ…, Η
ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΙΙΙ
Χρονολογία Παραγωγής
1988
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής
Σκοπός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ / ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΣΕΙΡΑ
Κατηγορία
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ)
Περίληψη
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ ΠΛΩΡΙΤΗ. ΓΝΩΣΤΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΤΙΧΟΥΣ Ή ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΗ.
Περιγραφή Περιεχομένου
Η εκπομπή «Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ. . . » παρουσιάζει το έργο του ΑΙΣΧΥΛΟΥ. Παρουσιάζονται οι τραγωδίες «ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ» και «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ». Παρακολουθούμε πλάνα από τις θεατρικές παραστάσεις «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» και «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ αναλύει το μύθο των «ΕΥΜΕΝΙΔΩΝ» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ. Επίσης, η ηθοποιός ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο χαρακτήρα του ΟΡΕΣΤΗ μέσα στην τραγωδία. Παρακολουθούμε πλάνα με τη ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ, την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ και τον ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΓΛΟΥ να απαγγέλλουν αποσπάσματα από τα έργα. Τέλος, ο ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ μιλά για τον ΑΙΣΧΥΛΟ και τους ήρωες του έργου του, αλλά και για την επιρροή της αρχαίας τραγωδίας σε άλλες μορφές τέχνης.
Τίτλοι αρχής.
00:01:49:00
Εμφάνιση τίτλου: «ΑΙΣΧΥΛΟΣ III».
00:01:53:00
Πλάνο από παρουσίαση μέρους της «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ. Απόσπασμα από τις «ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ» με την πρώτη σκηνή όπου η ΠΡΟΦΗΤΙΣΣΑ (ΠΥΘΙΑ), Ιέρεια του Απόλλωνα, βγαίνει από το ναό και περιγράφει όσα είδε.
00:02:36:00
Πλάνο του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ στο καθιστικό του σπιτιού του. Αναφέρεται στο μύθο των «ΕΥΜΕΝΙΔΩΝ» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ.
00:03:31:00
Πλάνα από τη θεατρική παράσταση «ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ». Το ΦΑΝΤΑΣΜΑ της ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑΣ (ΜΑΓΙΑΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ) εμφανίζεται για να ζητήσει από τις ΕΡΙΝΥΕΣ να καταδιώξουν το γιο της ΟΡΕΣΤΗ, τιμωρώντας τον για το φόνο της.
00:04:03:00
Πλάνο της ηθοποιού ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥ να στέκεται ανάμεσα σε αρχαία ελληνικά αγάλματα. Αναφέρεται στην εξέλιξη του μύθου με τις ΕΡΙΝΥΕΣ να καταδιώκουν τον ΟΡΕΣΤΗ, ο οποίος φτάνει στην ΑΘΗΝΑ όπου ζητά τη βοήθεια της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ. Με την ευκαιρία αναγγέλλεται από τη Θεά η σύσταση του Ανώτατου Δικαστηρίου: ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ.
00:04:35:00
Πλάνα από τη θεατρική παράσταση «ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ». Στη σκηνή είναι ο ΟΡΕΣΤΗΣ (ΜΙΜΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ) και οι ΕΡΙΝΥΕΣ. Εμφανίζεται ως Από Μηχανής Θεός η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ (ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ).
00:05:22:00
Πλάνο της ηθοποιού ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥ να στέκεται ανάμεσα σε αρχαία ελληνικά αγάλματα. Συνεχίζει την εξιστόρηση. Αναφέρεται στη συγκρότηση σε σώμα των Δικαστών, στην υπεράσπιση του Ορέστη από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, την αθώωσή του με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς και τη νέα θέση των ΕΡΙΝΥΩΝ στη λατρεία.
00:06:01:00
Πλάνο με τη ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ να στέκεται πλάι σε μια προτομή. Απαγγέλλει τους στίχους από το μονόλογο της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ με τους οποίους ανακοινώνεται η αθώωση του ΟΡΕΣΤΗ.
00:06:37:00
Πλάνο αγάλματος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ.
00:06:47:00
Πλάνο από την Έξοδο των ΕΥΜΕΝΙΔΩΝ, όπως παρουσιάστηκε στη θεατρική παράσταση «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ.
00:07:31:00
Πλάνα επιτύμβιας στήλης, ενώ ταυτόχρονα ακούγεται το χορικό άσμα από την Έξοδο.
00:07:48:00
Πλάνο της ηθοποιού ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥ ανάμεσα σε αγάλματα. Απαγγέλλει στίχους από το ποίημα του Γ. ΣΕΦΕΡΗ «ΜΥΚΗΝΕΣ».
00:08:28:00
Πλάνα από αγάλματα.
00:08:54:00
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ στο καθιστικό του σπιτιού του. Μιλώντας για τις «ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ» παρουσιάζει το νέο κόσμο που οραματίζεται ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ, όπου οι σχέσεις των ανθρώπων θα ρυθμίζονται με ΝΟΜΟΥΣ.
00:09:23:00
Πλάνα ενός αγάλματος.
00:09:36:00
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ στο καθιστικό του σπιτιού του, μιλά για τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ» εξηγώντας γιατί είναι έργο του ΑΙΣΧΥΛΟΥ που παρουσιάστηκε το 456 π. Χ.
00:10:23:00
Εναλλαγή πλάνων με αγάλματα.
00:10:23:00
Πλάνο του ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΑΛΜΠΙΝΙ. Μιλάει για τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ» και το γεγονός ότι στο έργο ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ πραγματεύεται τα προβλήματα της εξουσίας. Εξηγεί το ρόλο της διαδοχής των προσώπων του έργου και τη στάση του Ήρωα ΠΡΟΜΗΘΕΑ.
00:11:20:00
Πλάνο από τη θεατρική παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ. Σε υπότιτλους εμφανίζονται οι απόψεις του ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΑΛΜΠΙΝΙ για τους ήρωες.
00:11:38:00
Πλάνα από τη θεατρική παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ με το ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΑΝΗ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στη σκηνή ο χορός των ΩΚΕΑΝΙΔΩΝ.
00:11:58:00
Εναλλαγή πλάνων με αγάλματα.
00:12:07:00
Ο ηθοποιός ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΓΛΟΥ διαβάζει στίχους από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ.
00:14:35:00
Εναλλαγή πλάνων με αγάλματα.
00:14:43:00
Πλάνο του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ στο καθιστικό του σπιτιού του. Αναφέρεται στην «πυκνή και δυναμική φόρμα» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ στον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ».
00:15:01:00
Πλάνα από τη θεατρική παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ με τον ήρωα και το Χορό των ΩΚΕΑΝΙΔΩΝ.
00:15:21:00
Πλάνο του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ στο καθιστικό του σπιτιού του. Εξηγεί και τεκμηριώνει τη θέση του για την «πυκνή και δυναμική φόρμα» στην πλοκή του έργου.
00:15:50:00
Πλάνο από τη θεατρική παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ με τον ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΑΝΗ στο ρόλο του ΠΡΟΜΗΘΕΑ. Στη σκηνή ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, οι ΩΚΕΑΝΙΔΕΣ και ο ΕΡΜΗΣ.
00:16:37:00
Πλάνα του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ στο καθιστικό του σπιτιού του. Αναλύει το θέμα του ποιητικού κειμένου, την ΕΞΟΥΣΙΑ, και υποστηρίζει πως παρουσιάζονται τα μέσα της, τα εργαλεία της και οι σκοποί της. Στην τριλογία ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ («ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ»-«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ»-«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΥΟΜΕΝΟΣ») ο ποιητής προτείνει «μια συμφιλιωτική συναινετική διαδικασία», για να συνυπάρξουν οι άνθρωποι με την εξουσία.
00:17:27:00
Πλάνο από τη θεατρική παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ με τον ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΑΝΗ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
00:18:26:00
Πλάνο του ΜΑΡΙΟΥ ΠΛΩΡΙΤΗ στα καθίσματα της πλατείας του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ. Αναφέρει ότι ο άνθρωπος τριάντα αιώνες προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την ιστορία του και να εξηγήσει την ύπαρξή του βασισμένος στους ίδιους παλαιούς μύθους και ότι ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ εμπνεύστηκε τα θέματα και τους ήρωές του από την ΙΛΙΑΔΑ και την ΟΔΥΣΣΕΙΑ. Υποστηρίζει ότι το θέατρο του Δυτικού κόσμου έχει επηρεαστεί από το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα και παραθέτει τα ΑΡΧΕΤΥΠΑ που συσχετίστηκαν με τις πανανθρώπινες αξίες. Η επίδραση στη ρωμαϊκή λογοτεχνία υπήρξε σημαντική, ενώ για τους ποιητές της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, τον ΣΑΙΞΠΗΡ και αργότερα τους Ευρωπαίους Ρομαντικούς η παρουσία των αξιών και των ηρώων συνδέεται με τους ήρωες των Αρχαίων Ελληνικών Δραμάτων. Η δημιουργία της ΟΠΕΡΑΣ (ΛΥΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ) βασίστηκε στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Συνεχίζει με τη θεμελίωση του Ευρωπαϊκού Λυρικού Θεάτρου στη ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ της ΙΤΑΛΙΑΣ και την COMMEDIA DELL’ ARTE. Πλάνα με αγγεία που εικονίζουν μορφές και θέματα από την αρχαιότητα με προτομές του ΣΩΚΡΑΤΗ, του ΑΝΤΙΣΘΕΝΗ, του ΠΛΑΤΩΝΑ και αγάλματα φιλοσόφων, με γνωστές τοιχογραφίες και πίνακες, εμπνευσμένα από την ελληνική λογοτεχνική παραγωγή. Προβάλλονται επίσης απεικονίσεις ηρώων από σαιξπηρικά έργα και μια φωτογραφία του ΣΑΙΞΠΗΡ, φωτογραφιών από θεατρικά ανεβάσματα όπερας και φωτογραφιών με ήρωες από την COMMEDIA DELL’ ARTE.
00:26:13:00
Πλάνο του ΜΑΡΙΟΥ ΠΛΩΡΙΤΗ. Μιλά για τους νεότερους συγγραφείς που αποπειράθηκαν να γράψουν δραματικά έργα βασισμένα στις αρχές των δραμάτων του ΑΙΣΧΥΛΟΥ, όπως ο SHELLEY, ο ΣΕΝΕΚΑΣ, ο ΒΙΤΤΟΡΙΟ ΑΛ ΦΙΕΡΙ, ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο’ΝΗΛ και παρουσιάζει τις ιδιαιτερότητες του κάθε κειμένου. Προβολή φωτογραφιών από θεατρικά ανεβάσματα τραγωδιών του ΑΙΣΧΥΛΟΥ, φωτογραφιών από θεατρική παράσταση βασισμένη στο κείμενο του ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΟΡΕΣΤΕΙΑ». Διακρίνονται η ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, η ΡΕΝΗ ΠΙΤΤΑΚΗ και άλλοι συμπρωταγωνιστές τους. Πλάνο με άγαλμα του ΣΕΝΕΚΑ και απεικονίσεις θεατρικών παραστάσεων. Εναλλαγή ασπρόμαυρων φωτογραφιών από θεατρικές μεταφορές έργων του Ο’ΝΗΛ. Διακρίνεται η ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ στο έργο «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ». Ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας που βασίστηκε στο κείμενο του Ο’ΝΗΛ, «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ». Διακρίνεται η ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ και άλλοι από τους συντελεστές της ταινίας.
00:31:32:00
Εναλλαγή ασπρόμαυρων φωτογραφιών από θεατρικές παραστάσεις Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Ακούγεται ο ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ να παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά των ηρώων των δραματικών αυτών κειμένων.
00:32:01:00
Πλάνο του ΜΑΡΙΟΥ ΠΛΩΡΙΤΗ. Εξακολουθεί την αναφορά του στους ήρωες και το χαρακτήρα που αναπτύσσουν μέσα στα Αρχαία Ελληνικά Δραματικά κείμενα, επισημαίνοντας το μεγαλείο και την τραγικότητά τους, καθώς και την αδυναμία της νεότερης λογοτεχνίας να δημιουργήσει ήρωες τέτοιου μεγέθους.
00:32:23:00
Τίτλοι τέλους.
Θεματική Κατηγορία
Θεματικοί Όροι
Αναφορές
Γεωγραφικός Προσδιορισμός
Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: ΒΙΛΗ ΑΝΔΡΕΟΥ
Συντελεστές
Διεύθυνση Παραγωγής:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΡΑΣ
Σκηνοθεσία:
ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κείμενα-Παρουσίαση-Επιμέλεια:
ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
Συνεργάτης εκπομπής:
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΣΓΟΥΡΔΑΙΟΥ
Μουσική σύνθεση:
ΘΕΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Μοντάζ:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΑΓΙΑ
Ηθοποιοί:
ΚΟΣΜΑΣ ΖΑΧΑΡΩΦ
ΝΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΓΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ
ΜΑΓΙΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΣ
ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΣΓΟΥΡΔΑΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΝΤΖΟΥ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
Αφήγηση:
ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΣΓΟΥΡΔΑΙΟΥ
Ήχος:
ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΜΥΡΛΗΣ
Επιμέλεια ντεκόρ-κοστουμιών:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ
Διεύθυνση φωτογραφίας:
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη:
ΕΛΕΝΗ ΑΣΒΕΣΤΑ
Βοηθός οπερατέρ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΡΑΚΟΣ
Ηλεκτρολόγος:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Επιμέλεια φροντιστηρίου:
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Β’ οπερατέρ:
Κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ
Βοηθός μοντάζ:
ΜΠΟΝΙΤΑ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ
Τίτλοι-Τρικέζα:
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΚΑΔΑΚΗΣ
Κοπή αρνητικού:
ΝΙΚΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Εταλονάζ:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
Επεξεργασία ήχου:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΡΗΣ
Επεξεργασία εικόνας:
CINEMAGIC
Σχετικά Θέματα
Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ
Διάρκεια
00:33:13:00
Φυσικά – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πρωτότυπο Μέσο: ΦΙΛΜ
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ, 4:3
Χρηματοδότηση Ψηφιοποίησης/Τεκμηρίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, Πρόσκληση 65
Τελευταία Ενημέρωση
04/11/2009