Ένα αφιέρωμα στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σήμερα δεκαπέντε χρόνων από τον θάνατό του, στις 12 Μαρτίου 2002.

Παρουσιάζεται ολόκληρη η πολιτική σταδιοδρομία του ανδρός, ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια στο Λονδίνο όπου φοίτησε. Ακολουθεί η ίδρυση της Ε.Φ.Ε.Κ.Α. το 1952, στην οποία υπήρξε Πρόεδρος έως το 1956. Έμφαση δίνεται στα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου υπήρξε αρχικά Υπουργός Δικαιοσύνης και μετά Υπουργός Εξωτερικών έως το 1972, χρονιά κατά την οποία συγκρούστηκε ανοιχτά με τη ΧΟΥΝΤΑ. Μεγάλο μέρος του αφιερώματος αναλώνεται στην προεδρία του από το 1977-1988.

Στο ντοκιμαντέρ εμπεριέχεται πλούσιο αρχειακό υλικό συμπεριλαμβανομένου και του συγκινητικού του λόγου το 2000 κατά τη διάρκεια της παράδοσης της προεδρίας του ΔΗΚΟ στον Τάσσο Παπαδόπουλο, καθώς και ο τελευταίος του λόγος το 2001.

Παραγωγἠ: ΡΙΚ 2002. Διάρκεια: 28΄

Η ανάρτηση του προγράμματος εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής αρχειακού υλικού μεταξύ των Αρχείων του ΡΙΚ και της ΕΡΤ.